Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Гравець «Левів» Юрій Зеньков став чемпіоном світу з бенді

09.02.2012

У столиці Казахстану Алмати закінчився чемпіонат світу з бенді (хокей з м’ячем). У турнірі групи «В» перше місце здобула збірна Білорусі, одним з лідерів якої є гравець львівських «Левів» Юрій Зеньков.

Юрій Зеньков є одним з небагатьох, хто успішно поєднує захоплення двома різновидами гри в хокей – хокею з шайбою, або як його колись називали канадський хокей, та хокею з м’ячем, або як його називають у світі – бенді. Зазначимо, що цьогорічний планетарний форум для 33-річного Зенькова став вже п’ятим у його спортивній кар’єрі і саме на ньому він разом з партнерами по збірній Білорусі досягнув свого найбільшого успіху.

У турнірі групи «В», ігри якого приймав Центральний стадіон Алмати, змагалося п’ять команд. У своєму першому матчі білоруси переконливо взяли гору над збірною Угорщини – 13:5. У зустрічі другого туру наші сусіди декласували латишів – 19:3. Але свою найкращу гру збірна Білорусі продемонструвала у матчі з головним своїм конкурентом за перемогу та єдину путівку в групу «А» командою Канади. У протистоянні з родоначальниками хокею з шайбою білоруси всю гру відіграли без єдиної помилки в захисті. Як наслідок, представники Країни Кленового листа так і не змогли бодай одну свою атаку довести до взяття воріт суперника. Натомість хокеїстам Білорусі вдалося аж шість разів змусити кіпера канадців діставати м’яча з сітки власних воріт.

Тож фінальний свисток зафіксував дещо несподівану, але цілком логічну і справедливу перемогу команди Юрія Зенькова з розгромним рахунком 6:0. І для того, аби не було жодних варіантів при підсумковому визначенні переможця, білорусам залишалося не програти у заключному матчі збірній Голландії. Але наші сусіди не стали обмежувати себе виконанням завдання мінімум і ще в першому таймі оформили цілком комфортний для себе рахунок 5:2. А по перерві вони наочно продемонстрували вміння утримувати рахунок завдяки контролю м’яча. В підсумку упродовж других 45 хвилин глядачі не побачили жодного голу і гра закінчилася з рахунком 5:2 на коисть збірної Білорусі, яка щойно пролунав фінальний свисток, почала святкувати перемогу і приймати вітання з нагоди завоювання золотих медалей та підвищення у класі.

Гравці, тренери, вболівальники, керівництво та увесь колектив ХК «Леви» приєднуються до цих привітань на адресу збірної Білорусі і щиро вітають з званням чемпіона світу «лева» Юрія Зенькова.












Команда

97 Дмитро Попереджай


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->