Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Президент клубу «ЛЕВИ» Ігор Чуркін: питання по участі «Беркута» у плей-оф необхідно переглянути

23.02.2013

Президент хокейного клубу «Леви» Ігор Чуркін вважає, що питання участі «Беркута» у плей-оф чемпіонату України необхідно розглянути повторно. Адже, на його думку, одностороннє рішення групи чиновників, відсторонити «Беркут» від подальших ігор, може поставити під сумнів існування самої ліги. 

Ми планували, що ПХЛ буде серйозною структурою і з боку клубів та ліги буде дотримана рівностороння відповідальність за взяті на себе зобов’язання. На жаль, сьогодні маємо недоліки в роботі з обох сторін. Деякі вчиненні дії,  як зі сторони ПХЛ, так зі сторони «Беркута», не додають солідності лізі і престижності перемоги в чемпіонаті. 

У випадку з клубом «Беркут» були порушені певні умови ліги. І це не виправдовує команду, яка можливо проявила свої амбіції та невчасно виконала зобов’язання. Однак, рішення прийняте ПХЛ щодо клубу - виключити його із ігор плей-оф,  для багатьох стало цілковитою несподіванкою. 

Впродовж минулого та цьогорічного сезонів команда «Беркут» демонструвала волю до перемоги, бажання грати та перемагати. Вона мала найбільший фінансовий портфель серед команд і багато українських клубів рівнялися на «Беркут». Зокрема, за ступенем організаторської роботи, бажанням та прагненням чогось досягти.
 
Тому ситуація, яка сьогодні склалася у ПХЛ  – виключення із плей-оф команди-лідера, що посіла у регулярному чемпіонаті перше місце, нівелює престиж подальших перемог сезону до найнижчого рівня. Адже, тепер  будь-яка команда, яка здобуде перше місце, відчуватиме гіркоту цієї перемоги. Це буде не повна та не справжня перемога.

ПХЛ не є особистим клубом Юрія Загородного чи групи людей. Це серйозний національний проект, який підтримується не лише владою, а суспільством. І рішення одного, або кількох чиновників може просто поставити хрест на цьому проекті. Якщо з’являється практика прийняття відповідних ухвал, то виходить, що будь-яка команда може бути викинутою в середині чемпіонату, наприкінці, чи тим більше перед самим плей-оф.

Ми живемо в правовій державі, є багато інших, менш кардинальних шляхів,  для залагодження таких питань. Команду можна було б оштрафувати, зрештою подати до суду. Але зняти з участі в плей-оф – це нонсенс. Тим більше, що  сума за яку зняли «Беркут» становить всього 1-2% його бюджету на сезон. Тому, розглядати цю ситуацію серйозно, просто неможливо. 

Вважаю, що питання по участі «Беркута» необхідно переглянути. Адже, коли ПХЛ в минулому році не розрахувалася з клубами за сезон, а усі гроші були витрачені лігою самостійно, то кожному клубу залишилися винні по 50-100 тис. у.о., Тоді ніхто ж не подавав до суду і не "викидав" ПХЛ. Тому,  дії керівників ліги можуть «поставити на коліна» усю Професійну хокейну лігу, зменшити статус та  взагалі піддати сумніву подальше її існування. 

ПХЛ - це організація яка створена клубами і ми повинні зробити все можливе щоб вона була чесна та справедлива. Тому, хокейний клуб «Леви», в знак солідарності з хокейним клубом «Беркут», також готовий відмовитись від участі в матчах плей-оф, незважаючи на уже сплачені клубом внески.   












Команда

11 Илля Генералов


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->