Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Черговий шанс на льодовий палац у Львові, який можемо втратити

21.04.2016

На території занедбаної учбово-спортивної бази «Спартак» у Львові, що на вулиці Інструментальній, 49, збудують новий спортивний комплекс з басейном, готелем і торговими площами. Це буде один найбільших таких комплексів у Львові - будівля з басейном матиме площу майже 45 тис. м?.

Як з’ясував ZAXID.NET, будівництво здійснюватимуть дуже близькі до народних депутатів Дубневичів фірми, хоча самі брати стверджують, що ніякого відношення до проекту не мають. Окрім того, ці компанії брали на себе зобов'язаннязбудувати на ділянці площею понад 5,5 га ще й льодовий палац з трибунами, однак замість нього вже планують звести багатоповерхівки.

***

Історія бази «Спартак» починається з 1930-1931 роках, коли тут спорудили стрілецький комплекс спеціально для проведення І Чемпіонату світу зі стендовоїстрільби. Потім тут зробили відкритий басейн, купальні, трамплін. Тоді комплекс називався «Замарстинів». Після Другої світової війни басейн перебудували, і база отримала нову назву - «Спартак».

Басейн на Замарстинові, 1936 рік(джерело«Фотографії старого Львова»)

Тепер «Спартак» стоїть зруйнований. У 2008 році Львівська облрада вирішила продати будівлі комплексу, а це загалом понад 3,3 тис. м?. Окрім того, власник будівель отримав би право орендувати понад 5,5 га землі з цільовим призначеннямдля обслуговування об’єктів фізичної культури та спорту.

Територія колишньої учбово-спортивної бази«Спартак», яку передали в оренду

На приватизацію оголосили конкурс. Активну участь у цьому процесі брав тоді ще депутат Львівської облради, член комісії комунального майна, а тепер народний депутат від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Ярослав Дубневич.

«В умовах проведення конкурсу жорстко прописані питання про те, що на місці УСК «Спартак» повинен бути створений сучасний об’єкт – спортивно-оздоровчий комплекс, в структуру якого входять басейн, довжиною мінімум 50 м, він повинен бути з трибунами, льодовий палац, універсальний спортивний зал, відкриті спортивні майданчики, а також готель. У положенні також чітко виписані й соціальні обов’язки інвестора перед громадою», - розповідав Ярослав Дубневич в інтерв’ю «Вголосу» у 2008 році..

Він також стверджував, що треба поспішати, аби інвестор-переможець збудував базу до Євро-2012.

Так сталось, що переможцем конкурсу стає фірма, пов’язана з Дубневичем, і на території «Спартака» збудують не все, що обіцяли.

Хто переміг у конкурсі

Участь у конкурсі на приватизацію брали чотири компанії: ПП «Будсервіс-Інвест», ПП «Лада-плюс», ТОВ «Київінвестбудмонтажсерві с» і ТОВ «Львівбудмакс». Переможцем стала саме остання фірма, яка у 2009 році заплатила за будівлі ?4,2 млн.

На той момент власниками фірми були Юрій та Віра Пастернаки, а директором Роман Васьків – теперішній депутат облради від БПП «Солідарність», начальник юридичного відділу «Корпорації КРТ», що належить вже згаданим Ярославу та Богдану Дубневичам. Юрій Пастернак – давній менеджер братів Дубневичів, який досі залишається директором ТОВ «Фінансова компанія «Енергія-Інвест», яке належить братам.

Нині «Львівбудмакс» називається «Східбудмакс» і перебуває в стані припинення діяльності. Ймовірно тому, що на початку 2013 року фірма фігурувала в скандалі (та кримінальному провадженні) з продажем томографа діагностичному центру, який очолював Михайло Гичка, сват Богдана Дубневича.

Власне надалі «Львівбудмакс» вже й не був власником будівель. Нерухомість переписали на іншу фірму – ТОВ «Львівбудмакс-Інвест». Бенефіціаром цієї компанії вказаний кіпріот Крістос Теофілу – той самий, на якого записані медіа, підконтрольні Дубневичам.

Витяг з реєстру нерухомості провласників будівель на вул. Інструментальній, 49

У кінці 2014 року «Львівбудмакс-Інвест» продав частину будівель ПП «Аркада-Сервіс» - фірмі, яка активно співпрацює з компаніями Дубневичів і записана на мешканця Зубри Назарія Лемика.

Що обіцяли і що збудують

Згідно з умовами договору, копія якого є у розпорядженні ZAXID.NET,компанія-переможець конкурсу зобов’язана збудувати льодовий палац з трибунами, плавальний басейн, довжиною не менше 50 м з трибунами, та спортзал, які би відповідали вимогам проведення міжнародних змагань, готель з конференц-залом та спортивні майданчики.

Фото договору купівлі-продажу«Спартака»

Згідно із затвердженим у 2013 році детальним планом території району «Голоско», на ділянці, яку орендує «Львівбудмакс-Інвест», і справді планувалися льодова арена, відкриті спортивні майданчики, гостьові апартаменти та основна споруда з басейном та спортзалом.

Що планували збудувати на території «Спартака».Витяг із детального плану, затвердженого у 2013 році

Однак у січні 2015 року Львівська міська рададозволилавнести зміни в цей детальний план. Згідно з ними, льодового палацу не буде. Натомість планують збудувати житло.

«Там створюється інфраструктурний об’єкт, такий великий спортивний центр. На решті території, швидше за все, буде житло, – розповів ZAXID.NET архітектор Ігор Кузьмак, який розробляв зміни до детального плану території. –Коли почали розробляти об’єкт спортивного призначення, то дійшли до висновку, що цю територію, не міняючи її цільового призначення, можна більш ефективно використати. Умовно кажучи, все, що могло бути розміщене в рівні одного поверху, можна зібрати в одну кількаповерхову будівлю. Там і ковзанка, і басейн, і різні ігрові види спорту. Якщо ми їх зберемо на одній частині, то решту території можна використати під інші об’єкти. Це може бути житло, що ми по бажанню замовника і зробили, внесли ці зміни. Вони планують розпочати будівництво цього спортивного комплексу вже цьогоріч».

Наразі зміни до плану не затвердили, оскільки є деякі технічні зауваження, каже головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

«Комплекс багатофункційний, але він ще не затверджений. Ескізний проект я бачив. Планується, що там має бути десять 50-метрових доріжок в басейні, різні майданчики: сквош, теніс, але хочуть додати функцію готелю і торгівлі, тому що сам спорт заробляє мало. Однак детальний план території ще має погодити виконком. Поки цього не буде зроблено, будівництво не розпочнеться», - розповів Юліан Чаплінський ZAXID.NET.

Ескізний проект спортивного комплексу з функціями готелю, офісу та торгівлі на вул. Інструментальній, 49

Згідно з цим ескізним проектом, на першому поверсі буде рецепція, адміністрація та басейн (2,2 тис. м?), а також супермаркет (3 тис. м?) і магазини (майже 5,5 тис. м?). На другому поверсі – спортивний центр (бані, лаунж-зона), площею 191 м?, решта – санвузли, приміщення обслуговування, сходи, хол.

Найбільшу частину третього поверху займуть приміщення, які здаватимуть в оренду - майже 5,3 тис. м?. Тут також буде спортцентр площею 3,9 тис. м? із саунами, масажними кабінетами, тренажерним та фітнес залами, полями для бадмінтону і сквошу, залами для мініфутболу та аеробіки. Ще тисячу метрів квадратних займуть фаст-фуди. Під ковзанку виділили 503 м?. Для порівняння, ковзанка в торгово-розважальному центрі «KingCross Leopolis» має площу понад 800 м?.

Четвертий поверх – технічний. На п’ятому буде готель на десять номерів з конференц-залом та приміщенням для фуршетів. На шостому – ще десять готельних номерів.

***

Чому компанія, яка отримала у власність будівлі «Спартака», збудує не все, що зобов’язалася?

У договорі купівлі-продажу вказано, що можна вносити зміни в частині складу спортивно-оздоровчого комплексу. Однак це можна зробити лише у тому випадку, якщо місто надасть в оренду менше 5,5 га землі та строком менше 10 років. Однак у січні 2010 року ЛМР прийняла ухвалу про передачу «Львібудмакс-Інвест» земельної ділянки площею площею 5,5522 га на вул. Інструментальній, 49 в оренду терміном на 10 років.

ZAXID.NET намагався отримати коментар у «Львівбудмакс-Інвесту», однак за єдиним відомим номером цієї фірми, стверджують, що це інша компанія.

Ярослав Дубневич у коментарі ZAXID.NET повністю «відхрестився» від «Львівбудмакс-Інвесту». За його словами, ця компанія йому не належить.

Попри це «Корпорація КРТ» братів Дубневичів місяць тому допомогла «Львівбудмакс-Інвесту» отримати свідоцтво на знак для товарів та послуг під назвою «Spartak». Зокрема, свідчать дані реєстру, у якому, як адресу для листування з «Львівбудмакс-Інвестом», вказані контакти «Корпорації КРТ».

Згідно з договором купівлі-продажу «Спартака», якщо покупець не виконає своїх зобов’язань, то Львівська обласна рада має право розірвати договір і повернути майно у власність громади. Однак начальник управління майном спільної власностіоблради Микола Бандра каже, що для прийняття такого рішення юристи облради мають аналізувати документи, маючи вже точну інформацію про те, що саме будуватимуть на території «Спартака».

Однак виглядає, що на порушення в облраді просто закриють очі, оскільки, за словами Миколи Бандри, «змінилися часи, ситуація, бачення».

zaxid.net

P.S. Але в коментарях представник забудовника запевнив, що проект не остаточний і повинен бути передбачати повноцінний льодовий палац. Ми будемо слідкувати за розвитокм подій.












Команда

23 Ростислав Тонковид


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->