Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Український хокей

Президент ПХЛ Загородній: Хокей ще не є тим товаром, у який хочуть вкладати гроші

19.11.2011

На матчі львівських «Левів» з київським «Беркутом» був присутній Генеральний директор Професійної хокейної ліги України Юрій Загородній. По завершенні поєдинку він поділився своїми враженнями від гри та відповів на питання кореспондента ЗІКу, які стосувалися проблем та подальших перспектив розвитку Ліги.

– Гра була не погана, але я очікував більше боротьби від того, що я побачив. Попередні ігри між «Беркутом» та «Левами» відзначались безкомпромісною хокейною боротьбою і напруженою атмосферою від першої до останньої секунди матчу. На жаль, сьогодні всього цього на майданчику не було. Я не хочу нікого образити, але я думаю, що сьогодні гра у «Левів» відверто розладналася і вони трішки опустили руки. Тому того справжнього ефекту, за який ми всі так любимо хокей, нині не відбулося. Хоча в цілому гра була не погана.

– Чи задоволені ви тим, як проходить чемпіонат і як розвивається Ліга?

– Як керівник та генеральний директор Професійної хокейної ліги, я цілком задоволений як проходить чемпіонат. Я вже раніше говорив, що ніхто не очікував, що ми так швидко вийдемо на той рівень гри, який сьогодні демонструють команди. Близько половини ігор проходить у серйозній боротьбі, важко спрогнозувати, як закінчаться матчі. Приблизно сорок відсотків зіграних матчів закінчилися з різницею в одну–дві шайби, сім чи вісім матчів закінчувались овер-таймом або післяматчевими булітами. Це говорить про те, що рівень росте, збільшується відповідальність команд за результати. Головне, що рівень ліги подобається вболівальникам та хокейним спеціалістам. Тішить і те, що команди не діють по принципу більшої кількості гравців у команді, а звертають увагу на їхню майстерність і працюють над якістю гри на майданчику. До прикладу, той же «Беркут» укомплектований хорошими виконавцями. Артурас Катуліс – це просто таки розкішний захисник. А Валуй, а Міхайлов, який недавно приїхав і цілий ряд інших хокеїстів. У Юрія Єлісеєнка сьогодні була перша гра в ПХЛ, але він продемонстрував, що він справжній майстер на льоду. Те ж саме можу сказати, що і «Леви» також добре працюють у цьому напрямку. У Лізі грають Костя Касянчук та Андрій Ніколішин. А хокейний клуб «Донбас» перейшов з російсько-білоруського пошуку гравців на американський ринок. Це, звичайно, величезний плюс для кожного клубу та для Ліги в цілому.

– Чи не забагато легіонерів грає у Лізі?

– Ви знаєте, на мою думку, суто українських хокеїстів на сьогоднішній день для всіх клубів не вистачило б. Для того, щоб Ліга називалася професійною, їх було б явно замало, щоб демонструвати той рівень гри, який є сьогодні. Усі хокейні спеціалісти говорять, що у нас відбувся провал у хокеї як мінімум на десять років. Саме тому у нас зараз немає тієї кількості гравців, котра нам потрібна. І те, що до нас їдуть легіонери і те, що клуби працюють над якістю хокею, знову ж таки розвиває хокейну Лігу і хокей в країні загалом. Про ПХЛ знають не тільки у Росії та Білорусії, а й в країнах далекого зарубіжжя і це звичайно спільна робота усіх, хто має відношення до ліги.

– Чи задоволені ви, як сьогодні відбуваєтьсяPRнашої Ліги?

– Я не задоволений. Ми ще мало присутні на телебаченні. І тут спільна робота нас усіх, щоб нас було якомога більше на телебаченні. Це буде сприяти популяризації хокею.

– Вибачте, а чому не присутні?

– На жаль, хокей на сьогодні ще не став тим товаром, у який хочуть вкладати гроші. У всьому світі телевізійний канал купує права на трансляцію матчів. І коли ти приходиш на той чи інший канал, тобі задають питання, чи принесе хокей підвищення рейтингу каналу. Саме тому телебачення не поспішає купувати у Ліги права на трансляцію матчів. Скажу вам відверто, сьогодні ми платимо гроші, щоб нас показали по телебаченню. Не всі клуби можуть дозволити собі трансляцію матчів. Ліга веде роботу з різними каналами телебачення, але щоб транслювати усі матчі, поки що Ліга не готова.

– Складається враження, що цим займається лише один «Беркут»?

– Честь і хвала його керівництву за те, що вони над цим працюють. І ХК «Донбас» теж старається транслювати свої матчі. Ці два клуби працюють найбільше у цьому напрямку. А інші клуби не працюють, я думаю, поки що через невеликий бюджет.

– Чи є клуби, де є загроза їхньому бюджету?

– Так, на жаль, є. На сьогодні це два клуби – «Білий Барс» та «Вінницькі Гайдамаки». Там не проста ситуація, але спільними зусиллями ці питання вирішуються і потрібно залучати спонсорів до цих команд.

– Чи працюєте ви над тим, щоб розширити лігу?

– Так, ми працюємо у цьому напрямку. У нас відбулася перша спільна нарада за участю Федерації хокею України, Професійної хокейної ліги, представників національного агентства з Євро-2012 та інших інфраструктурних проектів, де ми обговорили питання по будівництву по державній програмі розвитку хокею в Україні льодових майданчиків. І ми прийшли до висновку, що їх потрібно будувати там, де є можливість створення команди для участі у ПХЛ. Вже відбулося дві робочі зустрічі з цього питання. Після того, як ми вникли в ситуацію по майданчиках, ми зустрілися з представниками регіонів, де потенційно можна створити команди для участі у наступних чемпіонатах ПХЛ. Ми звернулися листами офіційно до органів державної виконавчої влади, тобто до обласних адміністрацій та до мерів деяких міст, щоб вони висловили своє бачення можливості чи неможливості створення у них хокейної команди. І на сьогодні у нас вимальовується така картина, що є можливість повернути назад команду «Сумські Ворони». Саме у місті Суми повинен бути побудована наступна льодова арена за державною програмою. Є велике бажання створення команди в Мукачеве, але треба вирішити питання майданчика. У Дніпропетровську теж не проти створення команди і там є льодовий майданчик. Херсон також виявив бажання і там теж є майданчик. Більше того, в цих двох містах працюють дитячо-юнацькі спортивні школи і там є свої вихованці. Окрім того, в минулому році готувався до участі в чемпіонаті київський «Авангард». Він і нині ще готується, але який буде результат, ми не знаємо. Ми надіємося, що буде створена команда в Івано-Франківську або в Калуші. Вже цього літа був створений прообраз команди і вона навіть пройшла передсезонну підготовку для участі у Чемпіонаті. Однак не бере участі у ньому через фінансові труднощі. Якщо з тих регіонів, які я вам назвав, вдасться добавити до нинішніх восьми ще одну або дві команди, це буде добре.

zik.ua












Команда

96 Ярослав Панченко


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->