Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Український хокей

Анатолій Брезвін: найближчим часом в національній збірній буде новий тренер

22.04.2012

Анатоліє Івановичу, підведіть підсумки цього чемпіонату. Це, мабуть, буде зробити непросто…

Дійсно, важко зробити висновки з цього чемпіонату. Оцінка ще буде дана спеціалістами. Можливо, десь функціональний спад був у команди, можливо, ряд гравців була неготова до високих швидкостей команд-суперниць. В результаті ми посіли останнє місце. Втішного нічого в цьому немає. Але робота – попереду. Будемо працювати, готуватись, адже дуже скоро ми розпочинаємо підготовку до відбіркового турніру на Олімпійські Ігри.

Ходять чутки щодо відставки тренера. Чи буде Анатолій Хоменко далі працювати з командою?

Анатолій Андрійович подав заяву щодо своєї відставки. Ми сьогодні вже зробили офіційну пропозицію відомому тренеру – Олександру Петровичу Куликову. Він підтвердив своє бажання зайняти пост головного тренера національної збірної. Всі формальності будуть оформлені відповідним рішенням Виконкому Федерації, який відбудеться найближчого вівторка. Якщо Олександр Петрович не змінить свою думку, то вже найближчим часом у нас буде новий тренер.

Після матчу з Японією Анатолій Хоменко не збирався йти у відставку. Навпаки, говорив, що якщо йому дадуть можливість продовжити роботу, він підготує команду до Олімпійського відбору.

Я говорю те що є. Це результати переговорів годинної давності (розмова велась через 45 хвилин після завершення матчу Угорщина – Великобританія –прим. автора). Рішення є – готувати команду до олімпійського відбору буде новий тренер.

Ходять чутки, що українська команда єдина, яка грала на турнірі безкоштовно. Жодної зарплати гравцям не платили.

Насправді, це перебільшення, що гравцям інших збірних платять великі гроші за сам виступ на чемпіонаті. Щодо преміальних, то можу сказати, що вони були передбачені як за перемогу на чемпіонаті в цілому, так і за перемоги в певних окремих матчах. Але нажаль, результату досягнуто не було.

Хочу додати, що ми розуміємо й об’єктивні причини такого виступу збірної на чемпіонаті. Гравців необхідного рівня залишилось дуже мало, тому ми дорожимо кожним хокеїстом, в тому числі молодіжної та юніорської збірних. Ми працюємо над індивідуальними програмами для хокеїстів, які б допомогли їм вирости в професіоналів. Не відкидаємо ми й питання натуралізації гравців. Це можна буде робити за рік-два. Добре, що вітчизняний чемпіонат – ПХЛ – набирає обертів. Але це робота не однієї години чи дня, тому потрібен час.

Ми будемо боротися за право прийняти чемпіонат світу в Дивізіоні ІВ?

Звісно, ми звернемося до Міжнародної федерації хокею, щоб отримати таку можливість. Тут питання не в тому, щоб рідні стіни допомогли збірній, а більше робота в напрямку популяризації хокею в країні.

Анатоліє Івановичу, ми спілкуємось на дуже красивій арені «Стожіце». Коли в Україні з’являться подібні спортивні споруди?

В Україні діє державна програма «Хокей України», згідно якої будуються спортивні споруди. Найближчим часом, якщо все буде вдало, мають з’явитися ще 6 подібних споруд. Це ще один крок вперед, адже при палацах відкриваються ДЮСШ, з’являються дорослі команди. Гадаю що за 3-4 роки у нас з’являться великі арени. Ви знаєте, що «Донбас» подав заявку на вступ до КХЛ. Тож команді потрібна багатотисячна арена, яку найближчим часом розпочнуть будувати. Згодом така ж споруда з’явиться і у Києві. Нещодавно я розмовляв з віце-прем’єр-міністром України Борисом Колесніковим на предмет будівництва у Києві мультифункціональної арени в процесі підготовки країни до Євробаскету-2015. В рамках задекларованої Президентом України подачі заявки на проведення зимової Олімпіади 2022 року, має будуватися відповідна інфраструктура і в інших регіонах нашої держави.

fhu.com.ua











Команда

10 Євген Ратушний


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->