Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Український хокей

Інформація про поточний стан справ у Гайдамаках.

08.08.2012

Генеральний директор вінницького хокейного клубу «Гайдамаки» Валерій Лук’янець розповів про проблеми клубу, плани на новий сезон та примирення з Петром Порошенком
Першу свою гру в новому сезоні вінницький хокейний клуб «Гайдамаки» має провести 11 вересня. Але для того, щоб це було можливим – клуб має сплатити 80 тисяч гривень стартового внеску за участь у лізі. Сьогодні, за словами генерального директора клубу Валерія Лук’янця, такі гроші є, але якщо їх заплатити – у команди не залишиться коштів на підготовку до сезону. Тому керівництво клубу сьогодні в пошуках спонсорів. В числі меценатів може опинитися відомий бізнесмен і міністр економіки та торгівлі Петро Порошенко. Попередній конфлікт з ним, за словами Валерія Лук’янця, залагоджений.
Питання вирішиться до 20 серпня
Загалом, питання участі «Гайдамаків» у чемпіонаті – підніметься на найближчому засіданні спостережної ради Професійної хокейної ліги, запланованому на 15 серпня. А крайній строк вирішення цього питання – 20 серпня.
- Я робитиму все, щоб клуб грав у новому сезоні, - обіцяє Валерій Лук’янець. – Хоча тут є ряд моментів. Зокрема, більш багатші клуби не хочуть бачити такі бідні клуби як «Гайдамаки» та «Білий Барс» у лізі. За моєю інформацією, зараз є графік на шість команд. Це неофіційна інформація, але вона доходила до мене з різних джерел.
У телефонних розмовах мені кажуть, мовляв, - Валєра, ми тебе поважаємо за те, що ти зробив для клубу, і це не твоя вина, що в регіоні немає людей, які готові на відповідному рівні підтримати його.
Ціна участі
- Кожен клуб має внести на рахунок професійної ліги 320 тисяч гривень протягом року, - каже Валерій Лук’янець. – Ці кошти розділяються траншами по 80 тисяч. Саме стільки ми маємо внести перед початком чемпіонату. Ця сума є у нас, але якщо ми заплатимо їх, у нас не буде коштів для підготовки до сезону, а перед сезонну підготовку так чи інакше потрібно проводити. Відтак, за таких умов, якщо я не підготую команду, мені немає сенсу робити внесок. Тому ми проводимо переговори з людьми, які потенційно можуть підтримати наш клуб. На щастя, в цьому році ситуація в цьому плані дещо оптимістичніша - є достатньо широке коло людей, які готові нам допомагати.
Також на зсіданні ради я підніматиму питання про можливість зменшення стартового внеску. Але я не виключаю, що отримаю протидію цьому наміру. Реально клуб може врятувати меценат, який був би в силах протистояти бажанням Бойка і Колеснікова і який скаже – я відповідаю за клуб і він гратиме.
У діалозі по телефону мені сказали – хочеш грати – знайди мільйон. Хоча я планував відіграти сезон і за півмільйона.
Порошенко в поміч?
За словами Валерія Лук’янця, конфлікт, який взимку виник між ним і Петром Порошенком ( гендиректор «Гайдамаків» викликав тоді ще майбутнього міністра на ринг, - прим. авт.) вичерпаний і клуб сподівається на підтримку бізнесмена та політика.
- Поки що я б не хотів називати можливих спонсорів, - каже Валерій Лук’янець. - Спонсорство – це благодійність, це добра воля. А іноді вона експлуатується у вигляді зобов’язань. Наші стосунки з Петром Олексійовичем, у свій час, не склалися тому, що мені вони були донесені як зобов’язання, а не жест доброї волі. Розмови в певному колі – його образили. І він тоді не побажав нас підтримати. Але сьогодні ми ведемо діалог і я сподіваюся на його підтримку.
Той конфлікт, який був – сьогодні він залагоджений. В його основі була моя безвихідь у тій ситуації, якій опинився і певні політичні моменти, які існували на той час і підігравали той конфлікт. Я в силу, можливо своєї політичної необізнаності, допустив більш високі фрази, що викликало певний резонанс. Зараз, діалог розпочався. Конфлікту немає. Натомість, є надія на підтримку.











Команда

28 Іван Сисак


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->