Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Український хокей

Відбулося засідання Тренерської ради Федерації

31.01.2013

30 січня в залі засідань Федерації хокею України під головуванням Олександра Кулікова відбулося засідання Тренерської ради. Участь у засіданні взяли тренери хокейних клубів ПХЛ, збірних команд України, президент Федерації Анатолій Брезвін, генеральний секретар Сергій Коваль, а також генеральний директор ПХЛ Юрій Загородній. Не змогли прибути до Києва лише головні тренери хокейних команд «Донбас-2» (Олег Микульчик) та «Динамо» (Дмитро Якушин).


«Вже зовсім скоро нашій національній збірній виступати на фінальному олімпійському кваліфікаційному турнірі у Данії. – Відкрив засідання Анатолій Брезвін. – Суперниками нашої команди будуть збірні, що регулярно виступають у топ-дивізіоні світового хокею. На їх фоні ми перевіримо рівень нашого національного чемпіонату, адже не секрет, що переважна кількість кандидатів до збірної виступають саме в українському чемпіонаті. Їх рівень – це в певній мірі рівень вашої та нашої роботи. Подивимося чого ми варті».

Першим питанням порядку денного був звіт старшого тренера молодіжної збірної команди України Олександра Годинюка про результати виступу його команди на чемпіонаті світу у Донецьку. Нагадаємо, українська команда посіла четверту сходинку. Пропустивши вперед команди Польщі, Казахстану та Італії. Олександр Олегович зробив акцент на проблемах, які заважають молодіжній збірній показувати хороші результати: «Лідери нашої команди майже не грають у своїх клубах. А якщо грають, то лише у ролі підносчиків снарядів. Тому більшість лідерів збірної – Захаров, Мартишко, Толстушко – зіграли нижче свого рівня. Деякі з гравців взагалі не заявлені жодним з клубів». Підтримав думку Олександра Годинюка головний тренер національної збірної Олександр Куліков: «Я цілком погоджуюсь із Годинюком. Той же Віктор Захаров рік тому виглядав на голову сильнішим, він брав на себе ініціативу, вирішував долі матчів. Нині ж у другій команді «Донбасу» він рідкісний гість навіть у заявці на гру. Звідси й відсутність кондицій та упевненості».


Відзначив Олександр Годинюк гру воротарів: «Ми знали, що у нас є двоє хороших воротарів. Сподівалися на Павла Ячника, але він отримав травму і перший матч пропускав. Ми довірили місце у воротах Михайлові Шевчуку і не прогадали – Михайло провів блискучий чемпіонат і заслужено став найкращим воротарем турніру. Інша справа, що без ігрової практики у клубі він не зможе підвищувати свій рівень».


«Ми могли б розраховувати і на вищий результат навіть за такої гри. Збірній дуже не вистачало Павла Падакіна. Він обіцяв приїхати перед початком чемпіонату, йому придбали квиток, але за десять днів до початку змагань він зник зі зв’язку, у підсумку не приїхав. А потім ми дізнаємося, що він грав в цей час за свій клуб «Калгарі Хітмен». Хлопця потрібно заохотити до виступів за збірну. Як? Потрібно думати. Якщо гравець отримав трансферну картку від Федерації на виступи закордоном, то він має приїжджати до збірної або давати умотивовану відмову. Він – найсильніший молодий гравець в Україні, єдиний, хто реально претендує на потрапляння на драфт НХЛ. Я навіть вважаю, що він готовий до виступів за національну збірну», – зазначив Олександр Годинюк.


«Команда виступила гідно, на тверду четвірку», – резюмував Олександр Куліков. Думку керманича національної збірної підтримали й інші учасники засідання.


Сам же Олександр Петрович проінформував присутніх про плани підготовки національної збірної команди України до фінальної олімпійської кваліфікації у Данії та розповів про проблеми команди: «У нас серйозні проблеми з воротарями. Фактично жоден з голкіперів не грає у своєму клубі. Селіверстов – хороший воротар, але він провів лише свій перший матч після травми і зараз далекий від оптимальних кондицій. Ситуацію з Ігорем Карпенком ми добре знаємо. Він досвідчений, зірковий воротар, але останнім часом він не грав, а зараз і зовсім випав з тренувального ритму. Серйозні сподівання я пов’язував з Євгеном Напненком, але зараз у «Донбасі-2» основним є Степан Горячевських. Що ж до молодих, то Михайло Балабан та Павло Ячник взагалі позбавлені ігрової практики. Наразі воротарське питання у збірній – найболючіше». Повідомив наставник національної збірної і про втрати команди: «У Руслана Борисенка зламані ребра, травму у матчі проти «Динамо» отримав Віталій Люткевич. Чи допоможуть збірній ці виконавці – питання відкрите. Не приїде до команди Костянтин Касянчук, який має серйозні сімейні обставини». На решту гравців ми розраховуємо».


«Ввечері 4 лютого до Києва прилетить Микола Ладигін, а з «Юністю», де виступають Олег Шафаренко та Олег Тимченко Федерація веде перемовини щодо якомога скорішого їх приїзду до тренувального табору збірної», – повідомив тренер національної збірної Юрій Гунько.


Кожен із присутніх тренерів команд ПХЛ дав характеристику своїм підопічним, які викликані до складу національної збірної, а також поділився своїми думками щодо можливої ролі цих гравців у команді Кулікова.


Найбільш дискусійним питанням стало обговорення пропозицій щодо регламенту чемпіонату України – ПХЛ на сезон 2013/2014 років. «Завдання національного чемпіонату полягає не лише у залученні вболівальників на трибуни спортивних арен, а й у підготовці кадрового резерву для збірних команд України. Нинішні норми Регламенту не стимулюють клуби до роботи з молодими хокеїстами та залучення українських гравців», – заявив генеральний директор ПХЛ Юрій Загородній.


Генеральний секретар Федерації Сергій Коваль наголосив на важливості введення обмежень на кількість легіонерів: «Нинішній Регламент не стимулює клуби до роботи з молоддю. А навіщо? Простіше купити готового хокеїста. Та сама ситуація і з натуралізацією, про яку ми говоримо вже багато років. Якщо немає жорсткого ліміту на легіонерів, то клуби не будуть працювати у напрямку натуралізації найбільш перспективних іноземних хокеїстів».

Учасники засідання проговорили два основні напрямки розвитку подій: встановлення максимального вікового цензу для учасників змагань (який не стосуватиметься гравців національної збірної) та збільшення кількості молодих хокеїстів у заявках на сезон та окремий матч. Всі учасники засідання одностайно погодились із введенням обмежень на виступ іноземних голкіперів. Пропонується зробити обов’язковим включенням до заявки команди на сезон щонайменше одного українського голкіпера. При цьому воротарі-легіонери мають захищати ворота не більше, ніж 70% ігрового часу у регулярному чемпіонаті. На плей-офф ці обмеження розповсюджуватись не будуть.


Що ж до кількості легіонерів, то одностайної думки щодо цього питання не було. Єдине у чому погодились усі учасники засідання – необхідність введення обмежень на кількість легіонерів у заявці команди на матч.


Також було ініційовано створення робочої групи із тренерів збірних команд України, які найближчим часом мають виробити перелік заходів, що допоможуть покращити ситуацію із підготовкою кадрового резерву збірних команд. Після цього пропозиції будуть розглянуті представниками Федерації, ПХЛ та клубів.

Джерело www.fhu.com.ua











Команда

30 Владислав Вязовов


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->