Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Червоноградські хокеїсти стануть на ролики

10.04.2011

Цьогорічний хокейний сезон для червоноградської команди завершився вдало – хлопці привезли нагороди – третє місце вони здобули в обласній першості.

- Ми не сподівалися, що завоюємо якусь нагороду, - зізнається тренер команди Орест Левицький. - У нас з грудня не було жодного тренування, ми виходили на лід від гри до гри. По-перше, не було де тренуватися, по-друге, не було часу. Графік був насичений, по кілька ігор на тиждень. Лише за останні три дні довелося зіграти шість ігор.

- Розкажіть детальніше про матчі, у яких ви перемогли.

- Першість області проходила на Новояворівській ковзанці. В першості області брало участь 9 команд Львівщини, були сильні, такі, як «Ватра» (Новий Розділ) – там усі гравці з хокейної школи, вони три роки займали перші місця в ЗУХЛ. Ми їх обіграли і посіли друге місце у своїй підгрупі. У півфіналі за 3-4 місце змагалися з СК «Експрес» (Львів) і програли з рахунком 6:3. А наступного дня у боротьбі за третє місце вийшли на лід з ХК «Львів» і перемогли - 6:2. Друге місце дісталося СК «Експрес» (Львів), а перше посіла команда ХСК «Явір».

А в чемпіонаті Західної України 3 квітня грало шість команд: Закарпатська область, Івано-Франківська, Волинська, Львівська, Тернопільська та ветерани Львівщини. За команду ветеранів грали троє наших хокеїстів: я, Богдан Подоляк і Василь Распаркін. Окрім нас, в команді були ветерани зі Львова, Яворова і Дрогобича. Наша команда у боротьбі за третє місце зійшлася на льоді з Івано-Франківськом, але франківчани обіграли нас з рахунком 5:7. Перемога у чемпіонаті дісталася Львову. До речі, за Львів грали двоє червоноградців, мої сини Святослав і Микола, вони забили по одній шайбі. Отже, можна сказати, ця перемога також наша.

- Які команди було найважче подолати?

- Цього сезону не було таких, у нас з суперниками була різниця в двох-трьох шайбах. Хоча «Явір» - непередбачувана команда, з ними грати складніше, аніж з іншими.

Основний фактор, який впливає на майстерність команди, – наявність місця для тренувань. Я вже колись розповідав вам, як нам доводиться їздити тренуватися вночі у Новояворівськ, бо вдень там усе зайнято. Якби в Червонограді побудували ковзанку, наша команда вийшла б на ще вищий рівень, я вас запевняю. Приміром, команди Калуша і Луцька тренуються два рази в день! Можете собі уявити? А у нас тренування суто теоретичне: я навчаю хлопців, як зробити в тій чи іншій ситуації, з якого боку краще вдарити ключкою, як під’їхати до воріт суперника і так далі. Дуже прикро, що не можемо «викластися» сповна. Для того, щоб не втрачати кваліфікацію, ми незабаром станемо на роликові ковзани. Також двічі на місяць будемо їздити в Калуш на лід, там теж є закрита ковзанка.

- Склад команди у вас той самий, чи, можливо, збільшився?

- На жаль, він навіть зменшився на двох хокеїстів. Окрім того, помінявся воротар – в нашу команду перейшов Дмитро Балашов з львівської команди «Беркут». Отже, тепер склад у нас такий: Богдан Подоляк, Юрій Дзядик, Олег Троцько, Микола Квас, Василь Распаркін, Петро Яковенко, Олег Лагода, Олег Драган, Дмитро Балашов, ну і сім’я Левицьких у повному складі: я, Микола, Святослав, Василь та Юрій. В жодній команді немає такої хокейної династії!

- Отже, цього сезону команда вийшла на вищий рівень?

- Так. Наші результати змінилися у кращу сторону, коли до нас перейшов Дмитро Балашов. Це гравець, який прислухається до інших, допомагає в організації гри. І якщо колись ми лише охороняли свої ворота, то тепер забиваємо шайби суперникам, бо ворота надійно захищені. Шкода, що в першому колі програли багато матчів. А якби з самого початку грали так, як зараз, то увійшли б у першу четвірку. А так лише 8 місце.

Нас запрошують наступного року грати за Луцьк, але ми зробили збори команди і вирішили, що доберемо двох-трьох гравців (до нас в команду хочуть і львівські хокеїсти, і волинські) і вийдемо мінімум на друге місце. До речі, 15 квітня ветеранську команду чекають на кубку Карпат в Івано-Франківську.

Розмовляла Світлана Яник












Команда

30 Владислав Вязовов


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->