Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

"Леви" у важкій боротьбі поступаються "Беркуту" (+відео)

16.10.2011

«Беркут» - «Леви» - 6:4 (1:1; 2:1; 3:2)

16 жовтня 2011 року, 13:00. Льодова арена ТРЦ «Термінал», 200 глядачів.

Судді: М. Урда, В. Прилипко, А. Ворона (всі – м. Київ)

Беркут: Федоров. Дворецький – Ісаєнко, Щербатюк – Катуліс, Микульчик – Благой, Васильєв – Таран. Сальников – Гніденко – Малов, Бризгалов – Буценко – Валуй, Бєга – Буточнов – Дем’янюк, Борисенко – Істомінов – Мороз.

Леви: Донован (крім 59:47 – 59:55). Панов – Хонін, Гончаров – Зеньков, Новиков – Толстик, Маліченко – Філіппов. Янченко – Панченко – Гнітько, Сидоров – Клименков – Остяков, Якимчук – Федоров – Булгаков, Єловиков – Хміль – Курський.

Голи: 1:0. Бризгалов (Буценко, Валуй, 2:00), 1:1. Якимчук (3:36 – штрафний кидок), 2:1. Гніденко (Катуліс, Сальников, 22:16 – більш.), 2:2. Гнітько (28:47 – штрафний кидок), 3:2. Таран (Буценко, Борисенко, 29:48), 4:2. Валуй (Буценко, Бризгалов, 41:16), 4:3. Гнітько (Клименков, 41:43), 5:3. Валуй (Буценко, Бризгалов, 43:28), 5:4. Хміль (Хонін, Остяков, 49:11), 6:4. Сальников (Гніденко, 59:55 – п.в.).

Штраф: 6 - 14

Кидки: 47 (11+24+12) - 13 (3+2+8)

Вкидання: 37 (11+16+10) - 29 (5+11+13)

У грі 11-го туру регулярної першості чемпіонату Професійної хокейної ліги України львівські «Леви» сьогодні, 16 жовтня, зіграли у Броварах проти київського «Беркута». Гра на Льодовій Арені ТРЦ «Термінал» закінчилася поразкою львів’ян – 4:6. Причому останню шайбу господарі закинули у пусті ворота гостей за 5 секунд до завершення третього періоду, коли наша команда, намагаючись перевести гру в овертайм, заміна воротаря на шостого польового гравця.

Поєдинок для «Левів» почався вкрай невдало – секундні стрілка завершила тільки друге коло, а на табло загорілися цифри 1:0 на користь «Беркута». ЦеВалуйна пару зБуценком розіграли комбінацію, в фіналі якої вивели прудконогоБризгалова один-на-один з воротарем, і11-ий номер команди господарів зумів виграти очну дуель у американського легіонера гостейДонована– 1:0.

Однак пропущена шайба жодним чином не вплинула на бойовий настрій підопічних Дениса Булгакова, які обрали тактику гри другим номером. І вже за півтори хвилини «Леви» відновили паритет у рахунку. Булгаков-молодший кидав по пустих воротах киян і кіпер господарів Федоров не знайшов нічого кращого, як зупинити політ шайби, викинувши ключку. А за правилами хокею такі дії караються штрафним кидком. Буліт майстерно виконав Якимчук – 1:1.

В подальшому у першій 20-хвилинці перевагу мали підопічні Дмитра Марковського, однак наша команда дисципліновано грала в обороні. А коли справа таки доходила до кидків по воротах, то надійну гру демонстрував наш кіпер. Зокрема Донован потягнув небезпечні кидки в упор Валуяі Гніденка. А в окремих епізодах на нашому боці була і привередлива пані Фортуна. Так, коли все той жеВалуй з-за воріт віддавав паснаБризгалова, останнійкинув повз рамку,хоча Доновану цей моментбув в іншому кутіворіт.

Також треба сказати, що гра була доволі бойовою зі сторони обох команд. Тож не обійшлося і без сутичок. Зокрема, глядачі стали свідками сутички міжБуценкомі Панченком.

Кінцівка першого періоду пройшла під знаком атак «Беркута», який закрив «Левів» у їхній зоні. Однак Донован потягнув кидки іСальникова,іВалуя,іКатуліса. Тож на першу перерву команди пішли за рахунку 1:1.

Як і перший, другий період для гостей розпочався невдало. Вилучення заробив Хміль і Гніденко майже відразу покарав львів’ян, реалізувавши чисельну перевагу – 2:1. У наступні хвилини господарі мали не одну нагоду збільшити рахунок. Однак треба зазначити, що перевага «Беркута» в значній мірі була зумовлена великою кількістю вилучень у «Левів». Причому далеко не завжди рішення арбітра матчу Максима Урди були адекватними.

Втім, гра у більшості більше дивидентів господарям довший час не приносила. І знову на шляху шайби опинявся Донован, який відбив небезпечні кидки Катуліса і Гніденка. А на 29-ій хвилині вже нападник «Левів» Гнітько вискакував на рандеву з кіпером «Беркута» Федоровим, але його прохід з порушенням правил зупинив захисник, за що арбітр вдруге призначив штрафний кидок у ворота киян. Гнітько буліт виконав просто класно – кинув шайбу між щитків Федорову. Однак рахунок 2:2 протримався лише одну хвилину.Після видалення Зенькова, кияни зусиллями Таранавдруге у матчізабивають в більшості– 3:2.

Третя 20-хвилика розпочалася інтригуючи. Упродовж якихось півхвилини почергово припустилися помилок обидва кіпери. Спочатку «ляп» Донована дозволив Валую збільшити перевагу «Беркута» до двох шайб – 4:2. Однак буквально тут же Федоров поїхав за ворота зупиняти шайбу, але Клименков його обікрав і миттєво скерував каучуковий диск на п’ятачок, звідки Гнітько переправив його у порожні ворота – 4:3. Втім, менше ніж за дві хвилини Валуй оформив «дубль» і в такий спосіб поновив відрив своєї команди до двох шайб – 5:3.

Однак «Леви», як завжди, боролися до кінця. В кожній атаці підопічні Дениса Булгакова намагалися кидати по воротах Федорова і на 50-ій хвилині таки зуміли наблизитися до господарів на відстань однієї закинутої шайби. Це Хміль, який між іншим вийшов на гру з ушкодженням, завершив влучно комбінацію за участю Хоніна та Остякова – 5:4.

До завершення гри залишалося більше десяти хвилин, упродовж яких вболівальники стали свідками по-справжньому класної гри у виконанні і киян, і львів’ян. Команди демонстрували видовищний хокей на зустрічних курсах. Рахунок не раз міг змінитися як в одну, та к і в іншу сторони, але майже до самої фінальної сирени на табло горіли цифри 5:4 на користь «Беркута». Швидше за все він би й не змінився, але білоруський коуч «Левів» Денис Булгаков абсолютно логічно за хвилину до сирени зняв з гриДонованаі випустив на майданчик шостого польового гравця. Адже яка різниця з яким рахунком програвати – 4:5 чи 4:6. То чому б не скористатися останнім шансом спробувати перевести гру в овер-тайм і щонайменше заробити одне очко. На жаль, не вдалося. Наші хлопці не зуміли як слід розташуватися у зоні «Беркута» і досвідчений Сальников, вискочивши на порожні ворота, за п’ять секунд до закінчення третього періоду підвів остаточний рахунок зустрічі – 6:4.

Що ж, «Леви» програли, але загалом своєю грою вони однозначно справили позитивне враження. А коли б не велика кількість вилучень у другому періоді, то ще не відомо, чим би все закінчилося. Та головне, всі лишній раз переконалися, що наша команда прогресує і має чималий потенціал.

Додамо, що свій наступний поєдинок «Леви» проведуть на своєму майданчику у Новояворіську в найближчий четвер, 20 жовтня. Підопічні Дениса Булгакова складатимуть іспит флагману українського хокею київському «Соколу», в складі якого грає російська екс-зірка НХЛ Андрій Николишин, батько якого, між іншим, є уродженцем Львівщини. Початок гри о 19:00.

Тренер столичного ХК «Беркут» Дмитро Підгурський по завершенні матчу у Броварах проти львівських «Левів» поділився своїми враженнями від гри та відповів на питання журналістів.

– Ми говорили хлопцям на зборах, що в грі з «Левами» потрібна повна самовіддача на льоду, постійні сутички, силова боротьба у бортиків. Перші два періоди хлопці показали, що вони вміють вести силову боротьбу. Ми майже не давали супернику шансу щось організувати проти нас. Були лише два безглуздих буліта. У третьому періоді, правда, деяких стало, скажімо, «трусити». Але це нюанси. Будемо працювати над дрібними помилками. А в цілому грою я дуже задоволений. Сьогодні здорово зіграла вся команда.

– Рахунок 6:4 не дуже-то говорить про хорошізахисніредутиобох команд ...

– Я не погоджуся. Захисники у нас непогано відіграли. Перша пара Дворецький–Ісаєнко здорово провела зустріч, так само і Благой з Мікульчиком. Катуліс, як завжди, добре. Були помилки, але це хокей, гра.

– А в нападі кого б виділили?

- Дуже здорово відіграли дві перші ланки. Гарний гол Гніденка вийшов після пасу Сальникова. Мороз і Бега – претензій до них немає. Є певні моменти, які ще не влаштовують, але будемо працювати. Всі ж однаковими не можуть бути, якщо б могли – рахунок був би 0:0.

Головний тренер ХК «Леви» Денис Булгаков по завершенні матчу у Броварах проти київського «Беркута» поділився своїми враженнями від гри та відповів на питання журналістів.

– Насправді, під кінець матчу гравці просто втомилися. Все-таки, у другому періоді у нас було дуже багато вилучень. Це підкосило і морально, і виснажило фізично. Всі сили віддали, щоб відстояти в меншості.

– Головний тренер Беркута Дмитро Марковський щоразу підкреслює, що вимагає від своїх підопічних грати у жорсткий хокей. Ваша команда від гри до гри також не гребує грати агресивно. Така установка?

– Та ні. Просто виходить, що граємо в жорсткий хокей. У хлопців є бажання зіграти агресивно, а я не проти. Хороший хокей виходить. Сьогодні в першому періоді у нас здорово йшла гра – темп був швидким, багато силової боротьби, але потім видалення пішли, і вже ніколи було грати жорстко, треба було відбиватися. На гру наші видалення сильно вплинули. Вони зменшили наш темп.

– Когось можете виділити у себе?

– Капітана нашого хіба (Гнітько – Ред.). У нього кілька мікротравм, але він добре грав. Так би мовити, на морально-вольових, через біль, вів у бій команду. Він сьогодні дуже допоміг на льоду. Ми ж могли переламати хід матчу – рахунок же був 5:4, але десь не пощастило.

– Напевно, після гри в Новояворівську з«Беркутом»залишився якийсь гіркий осад. Тоді і ви, і головний тренер киян не були в захваті від суддівських рішень ...

– Я б не сказав. Гра була, якою була. Після неї для нас більш принциповим суперником «Беркут» не став, тому що ми вважаємо принциповим виграти у кожної команди в чемпіонаті Україні. Треба ж очки набирати, щоб бути вище у турнірній таблиці.

zik.ua













Команда

9 Артем Летюк


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->