Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Львівські «Леви» не без проблем вдома обіграли «Білий Барс»

20.11.2011

«Леви» (Львів) – «Білий Барс» (Бровари) – 2:1 (0:0; 1:1; 1:0). 19 листопада. Новояворівськ. Льодова арена. Початок о 17:00. 246 глядачів

Судді: О. Глуховський, В. Мельничук, В. Сніжинський

«Леви»: Донован; Панов – Хонін, Мошкарьов – Зеньков, Толстік – Новиков, Філіппов; Гнітько – Панченко – Янченко, Мадера – Хміль – Сидоров, Булгаков – Расторгуєв – Марушев, Якимчук – Федоров – Клименков, Курський

Головний тренер – Денис Булгаков

«Білий Барс»: Котов; Невєров – Пантелеймонов, Попов – Лаврик, Бернацький – Афанасьєв, Гаврилюк; Сірий – Гуляєв – Коляда, Слюсар – Кіча – Тронь, Комарчев – Пономаренко – Кузьменко, Дубков

Головний тренер – Костянтин Буценко

Шайби закинули:

1:0. Мадера (Сидоров, Хміль, 26:22)

1:1. Коляда (Гуляєв, Лаврик, 36:48)

2:1. Мадера (Панов, Хонін, 43:46 – у більшості)

Штраф: 14 – 14

Кидки: 40 (9+11+20) – 20 (10+7+3)

Вкидання: 37 (8+13+16) – 18 (9+3+6)

«Леви» вийшли на гру з аутсайдером регулярної першості серйозно налаштованими, аби реабілітуватися перед своїми вболівальниками за поразку з великим рахунком (0:5) в попередньому матчі від столичного «Беркута», який відбувся два дні тому. Гравці та тренерський штаб львівської команди перед сьогоднішнім матчем були максимально сконцентровані та зосереджені, але разом з тим і досить оптимістично налаштовані щодо його підсумкового результату.

З перших же секунд господарі льодового майданчика взялися атакувати ворота «Білого Барса». Перша ланка галичан завдала два кидки в рамку воріт Олександра Котова і один раз перевірила на міцність каркас воріт команди гостей. Лише низка вилучень до певної міри зменшила атакувальний запал львів’ян упродовж першого періоду. «Леви» навіть грали більше хвилини втрьох проти п’ятірки гостей, але доволі спокійно відбилися. За великим рахунком підопічні Равіля Юлдашева так нічого серйозного поблизу воріт Раяна Донована і не створили.

Втім,саме завдяки не зовсім обов’язковим видаленнях підопічних Дениса Булгакова, гравцям «Білому Барсу» ближче до середини першого періоду вдалося вирівняти гру і навіть створити низку небезпечних моментів. Але американський голкіпер галичан був на висоті, знівелювавши кілька загроз, серед яких виділимо три кидки в упор, а також вихід «один в нуль» Сергія Троня.

Схоже, Раяну Доновану пішла на користь деяка пауза у виступах. Нагадаємо, у двох останніх іграх ворота «Левів» захищав інший легіонер – росіянин Сергій Горєлов. У кінцівці періоду капітан львів’ян Дмитро Гнітько разом з своїми партнерами по ланці закрили «Барсів» у їхній зоні, але закинути бодай шайбу їм так і не вдалося. Тож при досить цікавій і видовищній грі після стартової двадцятихвилинки на табло сиротливо горіли два «0».

Другий період, як і перший, розпочався з агресивних і численних атак «Левів». Небезпечно кидали по воротах гостей Павло Толстік, Юрій Булгаков і Анатолій Панов, але Олександр Котов кожен раз рятував свою команду.

Однак шайба у ворота гостей, що називається, назрівала. І на 27-ій хвилині рахунок в матчі таки було відкрито. Олексій Мадера завершив точним кидком з середньої відстані позиційну атаку господарів, в якій окрім автора закинутої шайби взяли також участь Микола Сидоров та Олександр Хміль – 1:0.

Після цього «Леви», незрозуміло чому вирішили, що справу зроблено і дозволили собі трохи розслабитися. Напевне, вони забули, що перевага в одну шайбу в середині матчу – це ще далеко не гарантія успіху. Таке ставлення до гри з боку команди господарів призвело до того, що отримавши навіть на дві хвилини перевагу в двох гравців, вони не спромоглися створити нічого насправді небезпечного біля воріт Олександра Котова. Більше того, першу хвилину вони ніяк не могли навіть закріпитися в зоні броварчан.

За цю марнотратність «червоно-чорні» цілком логічно, коли виходити з неписаних законів спортивних ігор загалом і хокею зокрема, й були покарані. Після грубої помилки при зміні складів нападник «Барсів» Микола Коляда перехопив шайбу, вийшов на рандеву з голкіпером господарів Раяном Донованом і кидком у верхній кут впевнено переграв його – 1:1.

«Леви» одразу додали в швидкості і кінцівку другого періоду провели в безперервних атаках. Але ніяких дивідендів це не принесло господарям. Нічия після двох ігрових відрізків – 1:1.

Для довідки зазначимо, що в другому періоді в одному з моментів шайба потрапила в шолом головному арбітрові поєдинку. Але Олексій Глуховський, отримавши допомогу від лікарів і порцію оплесків від уболівальників, продовжив виконувати свої обов’язки.

Що саме говорив під час другої перерви у грі в роздягальні своїм підопічним білоруський керманич львівських «Левів» Денис Булгаков, нам не відомо. Але схоже, він зумів їм пояснити, що розслабленість, якщо вони хочуть виграти, на майданчику неприпустима. І господарі в третьому періоді мали абсолютну перевагу – гості лічені рази доходили до зони львів’ян, а співвідношення кидків, 20:3, говорить само за себе. Вже на 4-ій хвилині заключного відрізку гри «Леви» вийшли вперед. Олексій Мадера оформив «дубль», успішно зігравши на добиванні після кидка Дениса Хоніна – 2:1. Зазначимо, що в цей момент наша команда мала чисельну перевагу.

«Леви» продовжували атакувати до самої фінальної сирени. І коли б не зловив кураж голкіпер гостей Олександр Котов, однозначно кращий гравець матчу в складі обох команд, то підсумковий рахунок був би набагато більшим, ніж 2:1. «Леви» щоправда таки закинули ще раз, але з порушенням правил – в момент кидка по воротах інший гравець команди господарів знаходився у воротарському майданчику. Втім, і мінімальна перемога дозволила «Левам» збільшити відрив від найближчих переслідувачів – «Харківських Акул» та столичного «Компаньона-Нафтогазу». Що ж до «Білого Барсу», то ця команда ще раз довела свою грою, що навіть аутсайдер Ліги здатен дати бій команді, яка реально претендує на продовження боротьби за медалі чемпіонату в іграх плей-оф по завершенні регулярного сезону.

Додамо, що свій наступний матч «Леви» проведуть на виїзді. У вівторок, 22-го листопада, на підопічних Дениса Булгакова чекає гостьове побачення з «Вінницькими Гайдамаками», які сьогодні у Броварах програли столичному «Беркуту» (1:6), але цей матч увійде в історію ПХЛ як наразі найбільш «брудний»: команди на двох набрали в ньому 258 (!) хвилин штрафу – 133 «Гайдамаки» і 125 «Беркут».

По завершенні хокейного матчу «Леви» – «Білий Барс» головні тренери обох команд, Денис Булгаков та Равіль Юлдашев відповідно, поділилися своїми враженнями від гри і відповіли на питання журналістів.

Денис БУЛГАКОВ (головний тренер ХК «Леви»):

– Приємно здивував воротар гостей, його впевнена гра звичайно додала впевненості його команді, а для нас це стало серйозною проблемою. Ми мали кілька хороших нагод, але сьогодні у нас була слабка реалізація – багато чого не виходило і наша нервозність помішала злагодженій командній грі. Після минулої поразки ми зробили висновки, налаштовувались на цю гру тільки на перемогу. Звичайно, хотілося б закинути побільше, однак, як я вже сказав, підвела реалізація. Втім, головне, що ми взяли свої три очки і це нас тішить.

– Сьогодні команда двічі грала вп’ятьох проти трьох і не закинула за досить великий ігровий відрізок часу жодної шайби.

– Ми і в рівних складах мали багато можливостей закинути. Шайба і по лінії ковзала, і десь воротар грав фантастично. Тому це й не дозволило забити нам більше.

– Якщо порівнювати цю гру з попередньою проти «Беркута», чи були сьогодні провали в обороні?

– Шайбу нам якраз і закинули, коли відбувалася заміна п’ятірок. Тоді якраз і відбувся провал, який призвів до голу у наші ворота. І в першому періоді теж було декілька моментів у суперника після наших провалів і не відомо на чию користь був би рахунок, коли б вони ними скористалися.

– Це уже третя гра «Левів» з «Білими Барсами». Яке ваше враження про гру суперника і чи додає ця команда?

– Сьогодні вони строго зіграли в зоні і не дали нам зробите заплановане. І не потрібно робити висновки по рахунку, який у нас з ними був в останній зустрічі. Тоді просто залетіло практично усе, а сьогодні ні. «Білий Барс» – це хороша команда.

Равіль ЮЛДАШЕВ (головний тренер ХК «Білий Барс»):

– Команда виконала тактичне завдання на гру. Ми не дали розвернутися супернику. Тактику я обрав таку, щоб була насиченість гравців в центрі, щоб «Левам» було важко увійти в зону. Наш воротар сьогодні зіграв першу гру після шестимісячної перерви і я повністю задоволений його грою. Якби не його гра, то рахунок міг бути і більшим. Проте ми теж мали моменти і воротар «Левів» також був сьогодні на висоті.

– У вас в команді грає дуже багато юнаків. Ви робите ставку на молодь?

– Ми робимо ставку на майбутнє. У нас свій спорт інтернат, де хлопці вчаться та грають. І вони залишаються в нашій команді.

zik.ua











Команда

20 Антон Дорош


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->