Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Львівські «Леви» у Броварах програли «Білому Барсу»

22.12.2011

В рамках 23-го туру регулярної першості Професійної хокейної ліги України львівські «Леви» сьогодні, 21-го грудня, на льодовій ковзанці ТРЦ «Термінал» у Броварах зіграли з аутсайдером турніру місцевим «Білим Барсом». Вигравши мінімально перший період, підопічні Дениса Булгакова у двох наступних несподівано поступилися і в підсумку зазнали сенсаційної поразки з рахунком 2:4.

«Білий Барс» (Бровари) – «Леви» (Львів) – 4:2 (0:1; 2:1; 2:0). 21 грудня. Бровари. Льодова арена ТРЦ «Термінал». Початок 14:30. 150 глядачів

Судді: О. Горбатюк, О. Букатін, О. Батєзатов

«Білий Барс»: Котов. Невєров – Афанасьєв, Бернацький – Пантелеймонов, Попов – Лаврик. Сірий – Пономаренко – Гуляєв, Кіча – Тронь – Слюсар, Дубков – Коляда – Комарчев, Макоревич – Кузьмик – Кузьменко

Головний тренер – Равіль Юлдашев

«Леви»: Горєлов. Гончаров – Мошкарьов, Новиков – Толстик, Куликов – Хонін, Філіппов – Маліченко. Гнітько – Пономарьов – Марушев, Сидоров – Хміль – Мадера, Булгаков – Панченко – Зеньков, Расторгуєв – Федоров – Курський

Головний тренер – Денис Булгаков

Шайби закинули:

0:1. Сидоров (Булгаков, Мадера, 13:57)

1:1. Тронь (Невєров, 23:03 – у більшості)

2:1. Слюсар (Сірий, Гуляєв, 27:23)

2:2. Расторгуєв (Федоров, Гнітько, 39:52)

3:2. Тронь (Слюсар, Бернацький, 40:38 – у більшості)

4:2. Тронь (Бернацький, Слюсар, 54:34 – у більшості)

Штраф: 30 – 12

Кидки: 25 (1+15+9) – 22 (4+9+9)

Вкидання: 26 (6+7+13) – 28 (8+11+9)

Кращі гравці: Тронь – Сидоров

Як і на старті сезону, перша гра після більш ніж місячної перерви, також є непередбачуваною. От і сьогодні навряд чи хто очікував, що «Білий Барс», який у попередніх трьох іграх закидував «Левам» кожен раз лише по одній шайбі, зуміє не просто дати бій (це якраз не стало несподіванкою), а отримає перемогу та ще й при цьому перекидає гостей за кількістю кидків по воротах. Однак сталося саме так. Втім, давайте про все за порядком.

«Леви» вийшли на льодовий майданчик з твердою вірою в свою перемогу. Адже перед підопічними Дениса Булгакова стоїть конкретне завдання – зайняти четверте місце і по завершенні регулярної першості боротися в так званому верхньому плей-оф за медалі прем’єрного сезону Професійної хокейної ліги України. Але схоже, що «Леви» трохи недонастроїлися на поєдинок проти аутсайдера. Напевне, десь на підсвідомому рівні львів’яни не сумнівалися, що «Білого Барса» вони обіграють коли будь і за будь-яких обставин. Однак виявилося, що підопічні Костянтина Буценка та Равіля Юлдашева упродовж перерви в чемпіонаті даремно часу не гаяли і сьогодні ми побачили зовсім іншу команду, ніж трохи більше, ніж місяць тому у Новояворівську. А перш за все треба відзначити просто таки неймовірну жагу боротьби у молодих гравців команди господарів. Як то кажуть, мотивація у них просто таки зашкалювала. Практично увесь матч складалося враження, що в цій зустрічі вирішується щонайменше подальша доля «Барсів».

Гра розпочалася не надто цікаво – в діях обох команд було помітно хвилювання, яке призводило до великої кількості невимушених помилок. Лише в дебюті зустрічі кидок нападника першої ланки нападу господарів Гуляєва блокував захисник гостей Гончаров. А далі, практично до середини першого періоду, суперники ніяк не могли віднайти свою гру і нечисленні глядачі відверто нудьгували. Склалося враження, що за трохи більше, ніж місячну перерву в офіційних іграх і «Барси», і «Леви» забули, що таке гра в справжній хокей – на високих швидкостях, з красивими комбінаціями та потужними кидками по воротах.

Лише ближче до середини першого періоду команди почали демонструвати щось схоже на хокей вищого ґатунку. А коли «Барси» залишилися в чисельній меншості (арбітр на дві хвилини вилучив Пантелеймонова), «Леви» мали відкривати рахунок у матчі. Закривши броварчан в їхній зоні, гості зусиллями захисників Новикова та Куликова двічі небезпечно стріляли від синьої лінії, але обом кидкам забракло влучності – каучуковий диск двічі просвистів поряд з каркасом воріт білоруського голкіпера господарів Котова. Втім, підопічні Дениса Булгакова довели, що їм, аби закинути шайбу, не обов’язково мати чисельну перевагу: те, що не вдалося в більшості, вони зробили в ситуації, коли команди грали в рівних складах. Швидка флангова атака за участю Мадери і Булгакова завершилася точним діагональним пасом на дальню стійку, де всіма забутий Сидоров без проблем розстріляв Котова – 0:1.

Втім, пропущена шайба не надломила броварчан і вони продовжували шукати свою гру. Але, що цікаво – свій накращий шанс відновити рівновагу в рахунку «Барси» мали в той момент, коли знову грали в меншості. Після вилучення Коляди господарі провели контратаку, яка завершилася небезпечним кидком Пономаренко з незручної руки, але Горєлову не склало особливих труднощів відбити шайбу щитком. А наприкінці періоду хорошу нагоду подвоїти перевагу своєї команди мав вже центрфорвард «Левів» Хміль. Однак в ближньому бою він не зумів пробити Котова, який заблокував його кидок.

Другий період для команди гостей розпочався проблемно. Після вилучень Пономарьова та Хоніна «Леви» цілу хвилину грали у форматі «троє проти п’яти». Однак суперник за цей проміжок ігрового часу створив лише один небезпечний момент (потужно кидав Бернацький), але сейв Горєлова врятував нашу команду від неприємностей. А от граючи вже у форматі «четверо проти п’яти», підопічні Дениса Булгакова таки пропустили. Після майстерної передачі Невєрова красиву шайбу кидком з розвороту в ближню «дев’ятку» закинув Тронь – 1:1. Забігаючи трохи наперед, скажемо, що саме цьому казахському легіонеру судилося стати героєм матчу.

Закинута шайба додала сил та віри в себе броварчанам і вони стали створювати момент за моментом біля воріт «Левів». Однак Горєлов був на висоті і рятував команду від неприємностей. Лише коли дуже грубо при зміні гравців помилився Хміль, який відкинув шайбу за свої ворота і в такий спосіб вона дісталася Слюсарю, Горєлов виявився безсилий. Нападник виїхав із за воріт на п’ятачок і переправив шайбу у сітку – 2:1 на користь господарів льоду.

Львів’яни тут же пішли вперед всією командою, намагаючись якомога швидше відігратися. Хороші шанси закинути шайбу у відповідь мали Мадера, який кидав з гострого кута та Хміль, коли підправляв шайбу після передачі Сидорова. Але в першому епізоді вдало зіграв Котов, а в другому – забракло точності.

Котов і в подальшому у рамці творив просто таки чудеса. Спочатку невгамовний Мадера вирвався на рандеву з кіпером броварчан, але після кидка у дальню «дев’ятку» воротар граючи потягнув шайбу. Згодом глядачі стали свідками ще одного суперсейву кіпера «Білого Барса», коли той потягнув на добиванні в шпагаті щитком кидок Булгакова. А ще за якусь мить Котов відбив млинцем шайбу з «дев’ятки» воріт після кидка Хміля. Але виявилося, що і він також є лише живою людиною. За вісім сукенд до завершення другого періоду воротар господарів відверто проспав кидок Расторгуєва. Тож команди пішли на другу перерву за рівного рахунку – 2:2.

Як і другий, третій період для «Левів» розпочався з неприємностей. Головний арбітр покарав гостей двохвилинним штрафом за те, що двоє гравців не встигли своєчасно зайняти свої місця на лаві запасних до першого вкидання в третій 20-хвилинці. Таким подарунком «Барси» скористалися дуже швидко – за якихось 38 секунд на табло загорілися цифри 3:2. Свою другу шайбу у грі потужним кидком записав на свій рахунок все той же Тронь.

Після цього гра стала не лише жорсткою, а й доволі грубою і суддям раз по раз доводилося рознімати хокеїстів після невеликих сутичок. У середині другої половини періоду, коли були вилучені у гостей Гнітько і Сидоров, а в господарів Кіча, команди грали у форматі «четверо проти трьох». Упродовж хвилини броварчани мали три нагоди збільшити свою перевагу в рахунку до двох шайб, але Горєлов потягнув і два кидки Бернацького, і один постріл Слюсаря. Втім, промахи своїх партнерів по команді надолужив однозначно кращий гравець матчу Тронь, якому після передачі Бернацького знову вдався класний кидок в «дев’ятку». В такий спосіб казахський нападник господарів і оформив власний хет-трик, і встановив остаточний рахунок матчу – 4:2 на користь «Білого Барсу», який востаннє вигравав більше, ніж два місяці тому, 16-го жовтня.

Що ж, другу частину регулярної першості «Леви» почали з сюрпризу, але зі знаком «–». Ця поразка, звичайно, суттєво ускладнить нашим хлопцям боротьбу за місце в квартеті кращих. Однак, з іншого боку, ми й надалі у турнірній таблиці четверті, а попереду ще 19 матчів. А значить потрібно не посипати голову попелом – це справі не зарадить, а зробити правильні висновки і рухатися далі. Адже вже в п’ятницю на нашу команду чекає значно більш серйозний суперник – київський «Беркут». Можна не сумніватися, на нього у «Левів» недонастрою не буде.

Прес-служба ХК «Леви»












Команда

28 Іван Сисак


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->