Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Леви» зазнали прикрої виїзної поразки від київського «Беркута»

24.12.2011

«Беркут» (Київ) – «Леви» (Львів) – 4:2 (0:1, 1:1, 3:0). 23 грудня. Бровари. ТРЦ «Термінал». Початок 19:30. 350 глядачів

Судді: О. Лускань, О. Горбатюк, А. Корепанов, А. Дронговський

«Беркут»: Хован; Ісаєнко – Вагін, Катуліс – Сенкерик, Таран – Микульчик, Щербатюк – Романенко; Сальников – Гніденко – Малов, Долгіх – Бліновс – Волчек, Бризгалов – Михайлов – Валуй, Бєга – Буточнов – Дем’янюк

Головний тренер – Дмитро Марковський

«Леви»: Горєлов; Смєкалін – Мошкарьов, Новиков – Толстик, Куликов – Гончаров, Хонін, Філіппов; Гнітько – Пономарьов – Марушев, Сидоров – Хміль – Мадера, Расторгуєв – Федоров – Булгаков, Панченко, Зеньков, Курський

Головний тренер – Денис Булгаков

Шайби закинули:

0:1. Пономарьов (Мошкарьов, 7:22)

1:1. Сальников (Малов, Вагін, 35:18 – у більшості)

1:2. Булгаков (Федоров, Расторгуєв, 39:08 – у більшості)

2:2. Катуліс (Долгіх, Бліновс, 48:31)

3:2. Волчек (Микульчик, Долгіх, 52:12)

4:2. Сенкерик (Валуй, Бризгалов, 53:55)

Штраф: 16 – 16

Кидки: 35 (11+13+11) – 23 (9+8+6)

Вкидання: 40 (17+12+11) – 35 (12+11+12)

Кращі гравці: Волчек – Горєлов

Після несподіваної поразки в Броварах від місцевого «Білого Барса» та успішного виступу київського «Компанон-Нафтогазу», який у двох перших поєдинках другої половини регулярної першості Професійної хокейної ліги України з «Харківськими Акулами» та донецьким «Донбасом» набрав 5 очок, львівські «Леви» у турнірній таблиці вперше за тривалий час вибули з квартету лідерів і опустилися на 5-е місце. Тому на сьогоднішній поєдинок з столичним «Беркутом» підопічні Дениса Булгакова вийшли з рішучим настроєм довести, що їхні невдачі в останніх іграх (програшна серія до нині налічувала три матчі) не більше, ніж прикрий збіг обставин.

Додало настрою «Левам» і підкріплення. Буквально за кілька годин до початку сьогоднішньої зустрічі на льодовій ковзанці ТРЦ «Термінал» керівництво нашого клубу встигло дозаявити 26-річного російського захисника Смєкаліна. Щоправда, не обійшлося і без незапланованих втрат. Через ушкодження не зміг вийти на лід нападник Янченко, місце якого в першій трійці зайняв Марушев. Забігаючи трохи наперед, скажемо, що зіграв він непогано – як то кажуть, каші не зіпсував.

Загалом гра видалася напрочуд видовищною та цікавою – команди практично всі 60 хвилин діяли на зустрічних курсах і при цьому ніхто не жалів ні себе, ні суперника. А вирішальним моментом в визначенні долі зустрічі став, схоже, той факт, що «Леви» грали в три ланки, а «Беркут» – в чотири. От і вийшло, що в деякі моменти третього періоду нашим хлопцям десь забракло фізичних сил. Але більшу частину гри гості нічим не поступалися господарям. Більше того, майже дві третини ігрового часу перед вели саме львів’яни.

«Леви» буквально з першої хвилини дали зрозуміти гравцям «Беркута», що на відміну від їхнього попереднього суперника, «Вінницьких Гайдамак», не мають жодних намірів закриватися в своїй зоні, а навпаки, своє щастя будуть шукати поблизу воріт кіпера господарів словака Хована, який проводив лише свій другий поєдинок у складі команди Дмитра Марковського. І треба сказати, що загалом новачок відстояв у рамці непогано – не раз і не два виручав свою команду від неприємностей. Однак, коли на 8-ій хвилині матчу Мошкарьов перехопив шайбу і одним пасом вивів на очне побачення з Хованом Пономарьова, то білоруський центрфорвард «Левів», який між іншим також проводив лише другий поєдинок за свою нову команду, на досвіді майстерно обіграв словака і в такий спосіб відкрив рахунок у грі – 0:1.

Мінімальна перевага львів’ян трималася досить довго, майже 28 хвилин, упродовж яких наші хлопці не раз і не два були близькими до того, щоб її збільшити. Однак свої шанси закинути принаймні ще одну шайбу «Леви» змарнували, а коли залишилися в чисельній меншості, то вже пропустили самі. Причому гол у ворота Горєлова, який незважаючи на чотири пропущені шайби відіграв на пристойному рівні (не випадково саме його назвали кращим гравцем матчу у складі гостей), був зовсім не обов’язковий, а швидше курйозний. Шайба після рикошету від борту відскочила в спину комусь з гравців нашої команди, а вже потім Сальников переправив її у сітку – 1:1.

Втім, нічийний рахунок 1:1 горів на табло ТРЦ «Термінал» недовго – менше ніж за чотири хвилини вже «Леви» наочно продемонстрували, що також вміють реалізовувати чисельну більшість. Причому, на відміну від господарів, наша спецбригада зробила це без жодного натяку на допомогу везіння. Розмістившись у зоні суперника, третя ланка нападу команди гостей розіграла комбінацію, в фіналі якої шайбу отримав Булгаков-молодший. Знаходився він від воріт на відстані трохи більшій, ніж середня і всім своїм видом показував, що ось-ось зробить передачу. Суперники повірили в те, що зараз Булгаков передовірить право кидка комусь з партнерів. Тому його ніхто не збирався накривати. А він тим часом невеличкими кроками пересунувся вже на точку вкидання і кинув. Все було виконано настільки майстерно, а головне, несподівано, що каучуковий диск затріпотів у сітці. 1:2 – і команди на другу перерву, як і на першу, відправилися за мінімальної переваги «Левів».

Третій період почався з «гойдалок», коли кожна з атак і господарів, і гостей могла призвести до зміни рахунку в ту чи в іншу сторону. На жаль, привередлива пані Фортуна обрала «Беркут»: на 49-ій хвилині єдиний литовський легіонер в українському чемпіонаті досвідчений Катуліс, відштовхнувшись від синьої лінії, виконав суперкидок у дальню «дев’ятку» воріт нашої команди без єдиного шансу для Горєлова – 2:2.

І знову нічийний рахунок протримався менше чотирьох хвилин. Однак цього разу шальки терезів на свою сторону схилили підопічні Дмитра Марковського. Щоправда, долучилися до цього й наші хокеїсти, які припустилися позиційної помилки. Вони не зуміли викинути шайбу з своєї зони і повторна атака киян закінчилася голом Волчека, який вдало зіграв на добиванні – 3:2. А ще за неповних дві хвилини «Беркут» вже мав цілком комфортну перевагу в дві шайби. «Леви» прогавили підключення до атаки сходу захисника господарів Сенкерика і той, скориставшись тим, що його ніхто не прикрив, змусив Горєлова вчетвертий раз вигрібати шайбу з сітки власних воріт – 4:2.

Після четвертої пропущеної шайби головний тренер львів’ян Денис Булгаков взяв тайм-аут, упродовж якого, судячи з подальшого перебігу подій на льодовому майданчику, йому вдалося привести свою команду до тями. А зробити це було не просто – як би там не було, а після трьох пропущених шайб упродовж менше, ніж шести хвилин, «розвалитися» може будь-яка команда. На щастя, «Леви» не лише не розвалилися, а ще й зуміли зібратися і заключні хвилини матчу пройшли за переваги нашої команди. Посприяли тому і вилучення у господарів: певний час ми навіть грали у форматі «п’ятеро проти трьох». Наші хлопці не раз закривали «Беркут» в його зоні і мали не одну нагоду щоб не тільки скоротити відставання в рахунку до мінімуму, а й перевести гру в овертайм. Однак сил забракло і в підсумку рахунок 4:2 на користь киян залишився незмінним.

Втім, коли абстрагуватися від рахунку, то треба подякувати команді і за гру, і за бажання перемогти. Якби «Леви» так зіграли два дні тому з «Білим Барсом», то вони б обов’язково взяли в тому матчі три очки. Але що тепер про це говорити. Зараз потрібно готуватися на два останні матчі в цьому році. Їх наша команда проведе на домашній Льодовій Арені в Новояворівську вже в найближчі понеділок та середу. Спочатку на підопічних Дениса Булгакова чекає іспит найтитулованішим клубом України та лідером поточного сезону київським «Соколом». А потім надважливий поєдинок з іншим столичним клубом «Компаньон-Нафтогазом», який якраз і витіснив нашу команду з квартету лідерів.

 












Команда

19 Олег Середа


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->