Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Триллер у матчі львівського та харківського клубів

05.02.2012

Закинувши за перші 27 хвилин матчу 37-го туру регулярної першості Професіональної хокейної ліги чотири «сухі» шайби у ворота «Харківських Акул», львівські «Леви» в кінці основного часу дозволили суперникам себе наздогнати в рахунку, а в овертаймі ще й закинути вирішальну шайбу. Тим не менше, «червоно-чорні» зберегли з собою п’ятий рядок турнірної таблиці.

Перша половина стартової 20-хвилинки пройшла в рівній боротьбі. Але поступово, додавши у швидкостях та агресії, «Леви» захопили ініціативу, що призвело до двох поспіль вилучень у складі «Акул». І обидві нагоди закинути шайбу господарі використали на сто відсотків. Спочатку Буточнов після передачі з-за воріт потужно ляснув з середньої відстані, а менше, ніж за хвилину, одразу після вкидання Мадера в дотик скерував каучуковий диск у сітку воріт Харитонова. 2:0 – за такого рахунку суперники пішли на першу перерву.

Третю шайбу львів’яни закинули також в той момент, коли команди грали в нерівних складах. Але цього разу підопічні Владислава Єршова відзначилися в чисельній меншості. Буточнов перехопив шайбу у своїй зоні і миттєво віддав передачу на Гнітька, який навмисне не повернувся в оборону, залишившись на синій лінії зони суперника. В результаті капітан «червоно-чорних» вискочив один-на-один з Харитоновим і кистьовим кидком виграв очну дуель – 3:0. А на 27-ій хвилині господарі наочно продемонстрували, що вони вміють забивати і в рівних складах. В атаці другим темпом Пономарьов, продавивши захист гостей, з незручної руки поцілив у дальню дев’ятку.

Рахунок 4:0, як здалося багатьом, зняв всі питання щодо долі зустрічі задовго до її завершення. А найбільші оптимісти серед вболівальників львівської команди почали говорити про повноцінний реванш за прикру поразку на Святий Вечір, коли «Акули» в Новояворівську розгромили «Левів» з рахунком 7:1. Однак, як засвідчив подальший перебіг подій, це був лише початок детективного сюжету, напевне, одного з найбільш інтригуючих поєдинків регулярної першості ПХЛ…

Шайба нападника харків’ян Калмикова на 35-ій хвилині засмутила трибуни Льодової Арени лише з огляду на те, що «Левам» не вдасться «порвати» гостей «на сухо». Та й гол видався доволі курйозний – кіпер нашої команди Горєлов вже ніби то зловив шайбу, але в останній момент якось незграбно випустив її і вона у нього за спиною опустилася в сітку воріт – 4:1.

А за хвилину суддям черз форс-мажорні обставини довелося передчасно відправити команди на другу перерву. А трапилося наступне – Пономарьов за всіма канонами правил силовим прийомом так «впечатав» у борт Бобкова, що аж розбилась одна з секцій загороджувального шкла. До закінчення другої 20-хвилинки залишалося 4 хвилини і 6 секунд. Їх команди догравали вже після другої перерви, упродовж якої працівники арени оперативно замінили шкло.

Передчасна перерва значно більше пішла на користь «Акулам», які ще до формального закінчення другого періоду встигли реалізувати чисельну перевагу і в такий спосіб скоротити відставання до двох шайб – 4:2. Але вже в дебюті заключної третини гри «Леви» провели швидку атаку і комбінація за участю Буточнова, Гнітька і Мадери закінчилася кистьовим кидком останнього в «дев’ятку». Тим самим 87-ий номер «червоно-чорних» не лише оформив «дубль», а й збільшив перевагу господарів до трьох шайб – 5:2.

Однак «Акули» не мали наміру здаватися і продовжували боротьбу за позитивний результат. І вже упродовж наступних чотирьох хвилин харків’янам вдалося скоротити відставання в рахунку до мінімуму – 5:4. Спочатку, залишившись у меншості, втомлені попередньою важкою грою з «Донбасом» захисники «Левів» прогавили на п’ятачку Посєвіна, а згодом капітан «Акул» Лупандін кидком метрів з шести поцілив у «дев’ятку» в фіналі затяжної атаки.

До закінчення основного часу матчу залишалося ще майже 15 хвилин і «Леви» почали відверто грати на утримання своєї мінімальної переваги. Але протриматися до фінальної сирени їм не вдалося. Причому до перемоги львів’янам не вистачило якоїсь хвилини з хвостиком. Цілі досягнув кидок відчаю Кручініна від синьої лінії.

5:5 – і команди втретє у регулярній першості грали між собою овертайм. І втретє перемогу святкували «Акули». Але на відміну від попередніх двох матчів, коли остаточно все вирішувалося в серії післяматчевих булітів, цього разу харків’яни закинули шайбу з гри. За дві хвилини до закінчення ігрового часу арбітр побачив зі сторони Пономарьова досить сумнівну гру високо піднятою ключкою і «Левам» довелося закінчували матч у форматі «троє проти чотирььох». Нагадаємо, що овертайм, згідно правил хокею, команди грають, маючи на майданчику по чотири польових гравці.

Треба сказати, що головний арбітр зустрічі Сєврук упродовж матчу частенько далеко не однозначно трактував схожі між собою ігрові моменти. Зокрема, наприкінці третього періоду, ще за рахунку 5:4, він не вилучив гравця «Акул» за явно небезпечну гру високо піднятою ключкою, а перед вилученням Пономарьова не побачив відвертий поштовх в спину суперника зі сторони знову ж таки гравця команди гостей. Напевно не потрібно пояснювати, що коли б арбітр прийняв рішення згідно правил, то підсумок гри, швидше за все, був би зовсім іншим. А так, отримавши «подарунок» від судді у вигляді зайвого гравця, підопічні Дмитра Якушина дуже швидко реалізували більшість, вирвавши перемогу у практично програному матчі – 6:5.

«Леви» (Львів) – «Харківські Акули» – 5:6 ОТ (2:0; 2:2; 1:3; 0:1). 4 лютого 2012 року. Новояворівськ. Льодова арена. Початок 17:00. 560 глядачів

Судді: А. Сєврук, А. Дронговський, А. Перетятько

«Леви»: Горєлов; Куликов – Хонін, Мошкарьов – Гончаров, НовиковЧерненко, Громов – Маліченко; Гнітько (к) – Буточнов – Мадера, Сидоров – Пономарьов – Расторгуєв, Янченко – Федоров – Булгаков, Марушев

Головний тренер – Владислав Єршов

«Харківські Акули»: Харитонов; Лупандін (к) – Кручинін, Полоницький – Столяренко, Акімов – Петрухно; Бобков – Клименков – Міхєйонок, Посєвін – Большаков – Пономар, Калмиков – Ромащенко – Мартишко, Савченко – Кривонос – Кобиков, Ханін, Секірко

Головний тренер – Дмитро Якушин

Шайби закинули:

1:0. Буточнов (Куликов, Мадера, 12:42 – у більшості)

2:0. Мадера (Буточнов, Гнітько, 13:16 – у більшості)

3:0. Гнітько (Буточнов, Хонін, 23:11 – у меншості)

4:0. Пономарьов (Сидоров, 26:48)

4:1. Калмиков (Ромащенко, Лупандін, 34:41)

4:2. Посєвін (Большаков, Кручинін, 39:26 – у більшості)

5:2. Мадера (Буточнов, Гнітько, 41:42)

5:3. Посєвін (Большаков, Лупандін, 43:16 – у більшості)

5:4. Лупандін (Клименков, Міхейонок, 45:38)

5:5. Кручинін (Клименков, Бобков, 58:51)

5:6. Міхєйонок (Полоницький, Кручинін, 63:09 у більшості)

Штраф: 20 – 14

Кидки: 31 (13+7+9+2) – 39 (7+16+13+3)

Вкидання: 45 – 42













Команда

9 Артем Летюк


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->