Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Сьогодні «Леви» зіграють останній поєдинок регулярного сезону

25.02.2012

У рамках заключного, 42-го туру регулярної першості Професіональної хокейної ліги України львівські «Леви» сьогодні на домашній ковзанці у Новояворівську поміряються силами з київським «Компаньон-Нафтогазом». Початок зустрічі на Льодовій Арені о 19:00.

Заключний тур регулярної першості ПХЛ немає турнірного значення для жодної з команд-учасниць. Тим не менше два поєдинки – завтрашній між донецьким «Донбасом» та київським «Беркутом» і сьогоднішній між львівськими «Левами» та ще одним столичним клубом «Компаньон-Нафтогазом» – викликають великий інтерес. І якщо зустріч у столиці Донбасу є своєрідною репетицією до старту півфінальних серій плей-оф, в одній з яких саме команди Олега Мікульчика та Дмитра Марковського розіграють одну з двох путівок у фінал, то поєдинок у Новояворівську має перш за все принципове значення, особливо для львівських хокеїстів. Адже після стартових матчів чемпіонату саме «Леви» та «Компаньон-Нафтогаз», на думку більшості фахівців, вважалися головними претендентами на четверте місце, яке згідно Регламенту, дозволяло продовжити боротьбу за нагороди по завершенні регулярки. Зрештою, так воно й сталося, а боротьба між «левами» та «нафтовиками» проходила з перемінним успіхом.

Спочатку значно краще йшли справи у львів’ян, перевага яких над киянами у турнірній таблиці доходила до 6–8 очок. А ключовим моментом цих перегонів стала третя очна зустріч між конкурентами, яка відбулася 27-го листопада минулого року на льодовій ковзанці столичного спорткомплексу АТЕК. Якби «червоно-чорні» виграли той поєдинок, то швидше за все в підсумку саме вони б сьогодні готувалися до плей-оф. А так драматична гра, в якій спочатку попереду були гості, потім господарі, все ж таки закінчилася перемогою підопічних Олександра Сеуканда з рахунком 5:3. Цікаво, що цифри 5:3 на табло з’явилися, коли команди зіграли лише 29 хвилин і 24 секунди. Тобто до завершення основних 60 хвилин гри було ще більше ніж половина ігрового часу. Однак більше жодної закинутої шайби глядачі не побачили.

Поразка в тій зустрічі психологічно надломила «Левів», у грі яких настала затяжна серія невдач, яка зрештою й призвела до того, що вони достроково припинили боротьбу за четверте місце. Саме тому в сьогоднішній зустрічі підопічні Владислава Єршова спробують довести, що вони як мінімум нічим не поступаються «нафтовикам». Звісно, на підсумковому турнірному становищі команд не позначиться будь-який результат, але певну моральну сатисфакцію «червоно-чорні» можуть отримати.

Між іншим, у п’яти попередніх іграх «Леви» тричі перегравали «Компаньон-Нафтогаз». У грі першого кола львів’яни святкували гостьову перемогу з мінімальним рахунком 3:2. Потім була звитяга у Новояворівську – 4:2. Далі відбувся той злощасний для нашої команди матч третього кола, про який ми вже згадували, і в якому першу перемогу над «левами» отримали «нафтовики» – 5:3. Вони ж виграли і гостьову передноворічну битву – 4:1. Причому всі свої шайби кияни закинули у першому періоді. Далі 40 хвилин безперервно атакували господарі, але спромоглися вони лише на те, щоб розмочити рахунок. Нарешті, в останній зустрічі в рамках п’ятого кола «Леви» виявилися сильнішими на ковзанці АТЕК у Києві – 4:2. Як бачимо, всі ігри проходили в запеклій боротьбі. Немає сумнівів, що так буде і сьогодні.

Прес-служба ХК «Леви» (Львів).












Команда

13 Микита Муртищев


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->