Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Команда «Галицькі Леви-2001» виборола «бронзу» відкритого чемпіонату Вінниці

27.02.2012

Минулими вихідними відбувся Відкритий чемпіонат Вінниці з хокею серед дитячих команд, сформованих з гравців 2001/2002 рр. народження. У турнірі взяла участь і львівська команда «Галицькі леви». У підсумку серед шести команд-учасниць підопічні Михайла Чіканцева піднялися на третю сходинку п’єдесталу пошани.

Участь у турнірі, ігри якого упродовж трьох днів (24–26 лютого) приймали три льодові арени Вінниці («Айс Авеню», «Мегамол» і «Льодовий клуб»), взяли шість команд: «Білий Барс» (Бровари), «Галицькі леви» (Львів), «Донбас» (Донецьк), «Крижинка» (Київ), СДЮШОР (Харків) та господарі змагань юні хокеїсти вінницької СДЮШОР-1 «Піраньї». Переможця та призерів визначали за результатами ігор, які проводилися за коловою системою. Зазначимо, що в перші два дні відбулося по два тури, а в заключний ігровий день команди зіграли по одному матчу.

Для «Галицьких левів», для яких турнір у Вінниці став першим у поточному сезоні, стартовий день турніру видався відверто не вдалим. Вже в першій грі наші хлопці зіграли з командою господарів СДЮШОР-1 «Піраньї». Цікавий і на думку більшості фахівців найкрасивіший поєдинок загалом всіх трьох ігрових днів, закінчився мінімальною перемогою юних вінничан. Фінальна сирена зафіксувала поразку львів’ян з мінімальним рахунком 1:2. Єдину шайбу в складі нашої команди закинув Михайло Чіканцев-молодший. Втім, слід сказати, що юні «леви» своєю грою аж ніяк не заслуговували на програш, а до перемоги «Піраньї», на жаль, в значній мірі доклався арбітр, який в багатьох епізодах відверто симпатизував господарям.

Зрозуміло, прикра поразка в значній мірі негативно в психологічному плані вплинула на львів’ян. За кілька годин хлопці не до кінця оговталися від несправедливого суддівства і в результаті зазнали другої поразки поспіль. У матчі з харківською СДЮШОР знову відзначився закинутою шайбою Михайло Чіканцев-молодший, бомбардирський хист якого підтримав його партнер по ланці нападу Олег Середа. Втім, це не допомогло… Через помилки в обороні «Галицькі леви» знову залишили ковзанку в ранзі переможених – 2:4.

Однак треба віддати належне як хлопцям, так і їхньому наставнику. Михайло Чіканцев-старший зробив правильні висновки і вніс відповідні корективи у гру своєї команди. Як наслідок, у другий ігровий день юні «леви» суттєво виправили свої турнірні показники. Спочатку львів’яни в цікавому і драматичному матчі зуміли вирвати перемогу у «Білого Барса». Рахунок 3:2 говорить сам за себе – інтрига зберігалася до останньої ігрової миті, але нашим хлопцям вдалося втримати переможний рахунок. А героєм зустрічі став Михайло Чіканцев-молодший, на рахунку якого «хет-трик».

Не менш напруженим видався і поєдинок з столичною «Крижинкою», командою однією з найкращих дитячих хокейних шкіл України, вихованців якої добре знають далеко за межами нашої країни. Але гра пройшла за помітної переваги «левів», які чотири рази доводили свої атаки до взяття воріт суперника. По «дублю» оформили вже не один раз згаданий вище Михайло Чіканцев-молодший та Роман Кізло. Однак чотирьох шайб для перемоги виявилося недостатньо. Не найкраща, м’яко кажучи, гра нашого кіпера призвела до того, що переможця в цьому матчі визначено не було: нічия – 4:4.

Перед матчем заключного туру було відомо, що для завоювання одного з комплектів нагород, «Галицьким левам» потрібно не просто обіграти донецький «Донбас», а зробити це з якомога переконливішим рахунком. І треба віддати належне нашим хлопцям – з поставленим завданням вони впоралися блискуче. На одну закинуту шайбу донбасівців вони відповіли п’ятьма результативними атаками. Свій другий «дубль» на турнірі оформив Михайло Чіканцев-молодший. «Розписалися» у сітці воірт суперника і Олег Середа, Роман Кізло та Володимир Станько. Тож фінальна сирена зафіксувала переконливу звитягу «Галицьких левів» з рахунком 5:1, що дозволило нашим хлопцям у підсумку в турнірній таблиці завдяки кращій різниці закинутих і пропущених шайб обійти «Крижинку» і в такий спосіб зайняти третє місце.

А перемогу в турнірі здобули господарі, хокеїсти команди вінницької СДЮШОР-1 «Піраньї». Срібні медалі отримала харківська СДЮШОР, а бронзові – «Галицькі леви».

Додамо, що в активі львів’ян і дві особисті нагороди – Олег Середа отримав приз як кращий гравець своєї команди, а Михайла Чіканцева-молодшого було проголошено найціннішим гравцем турніру.

Відкритий чемпіонат Вінниці 2012 року

Підсумкова турнірна таблиця

1. СДЮШОР-1 «Піраньї» (Вінниця) – 15 очок

2. СДЮШОР (Харків) – 10 очок

3. «Галицькі леви» (Львів) – 7 очок (шайби +2)

4. «Крижинка» (Київ) – 7 очок (шайби –7)

5. «Білий Барс» (Бровари) – 3 очки

6. «Донбас» (Донецьк) – 1 очко

Прес-служба ХК «Леви» (Львів).












Команда

8 Микола Дворник


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->