Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Капітану – 33!

08.03.2012

Сьогодні, 8-го березня, cвій 33-ій день народження відзначає один з лідерів та найбільш досвідчених гравців «Левів», капітан команди Дмитро Гнітько.

З цієї нагоди партнери по команді та тренерський штаб разом з вболівальниками «червоно-чорних», а також керівництво та увесь колектив ХК «Леви» щиро вітають свого Капітана з уродинами і від усього серця бажають йому міцного здоровя, великого кохання та сімейного щастя, матеріального достатку, здійснення усіх життєвих задумів, а також якомога більше закинутих шайб і гольових передач та переможних матчів у складі «Левів».

Многая літа, Дмитре!

P.S. Сьогодні ввечері «Леви» відправляються до Харкова, де в суботу, 10-го березня, з тамтешніми «Акулами» зіграють перший фінальний матч «малого» плей-оф чемпіонату Професіональної хокейної ліги України. А вранці «червоно-чорні» провели останнє перед від’їздом тренування на домашній ковзанці у Новояворівську. По його закінчення капітан команди Дмитро Гнітько розповів прес-службі клубу про настрій «Левів» перед останніми іграми сезону.

– Настрій у хлопців чудовий. Вранці ми привітали свої половинки з Святом 8-го Березня, після чого потренувалися. Упродовж заняття звернув увагу на те, з якими очима займалися мої партнери. В них горить жага боротьби. Та й по тому, як гравці виконували завдання, було помітно, що всі буквально рвуться в бій і з нетерпінням очікують початку матчу в Харкові. Ви ж знаєте, що «Акули» для нас з одного боку дуже принциповий суперник, а з іншого – далеко не найзручніший. Ми хоча й посіли у регулярній першості вище місце, ніж вони, але тим не менше, в особистих поєдинках помітна перевага на їхній стороні. Ми в них виграли лише один матч, а вони у нас – п’ять. Щоправда, двічі ми поступилися в серії післяматчевих булітів, а ще одного разу – в овертаймі. Але ж програли… Тому зрозуміло, що ми в цих іграх хочемо не лише відстояти п’яте місце, на якому завершили регулярну першість, а й реваншуватися за ті поразки.

– Коли проаналізувати програші від «Акул», вони є закономірними, чи все ж це по-більшості випадковість?..

– Не хочу принижувати нашого суперника, але вважаю, що ми сильніші за «Акул», що й хочемо довести в останніх іграх чемпіонату. Так, ми їм програли надто багато очних поєдинків. Але з тих п’яти наших поразок тричі фактично була нічия – все вирішувалося в овер-таймі або післяматчевих булітах. Втім, сила команд визначається не лише в очних поєдинках. Тут може мати місце елементарний фактор везіння чи, навпаки, невезіння, саме в іграх проти якогось кокретного суперника. Що за великим рахунком і відбувалося в наших матчах – по грі та за кількістю створених гольових моментів ми лише одного разу поступилися «Акулам», а в інших поєдинках мали перевагу. Натомість проти команд з «великого» плей-оф, тобто квартету найсильніших клубів країни за підсумками регулярного сезону, ми зіграли значно краще, ніж «Акули». Тривалий час ми йшли четвертими і реально були претендентами на продовження боротьби за медалі в іграх плей-оф. І якби не та злощасна серія наприкінці минулого – на початку нового років, то… Але що про це тепер говорити. А от харків’яни ніколи й близько не стояли до «великого» плей-оф. Думаю, це більш об’єктивний показник, ніж очні ігри.

– Дмитре, ти і ще кілька гравців «Левів» є вихованцями саме харківського хокею. Це додає вам мотивації в іграх проти «Акул»?

– І я,і ті, про кого ви говорите, перш за все є нині гравцями «Левів». Тому ми на кожну гру, незалежно з ким – з «Соколом», з «Гайдамаками» чи з кимось іншим – завжди виходимо з однаковим бажанням досягти максимального результату. Але водночас ми живі люди і, звичайно, коли на трибунах присутні наші родичі, друзі, знайомі (а в Харкові саме так і відбувається), то десь на підсвідомому рівні з’являється додаткове бажання зіграти якомога краще і продемонструвати красивий хокей і, звісно, перемогти.

– Ризикнеш зробити прогноз на матчі з «Акулами»?

– Прогнози в спорті – річ невдячна. Тому від них я утримаюся. Але скажу, що ми налаштовуємося виключно на перемогу. Причому дуже хочемо виграти обидва матчі з хорошим рахунком, аби поставити всі крапки над «і» в питанні стосовно того, хто сильніший – «Леви» чи Акули»…

Прес-служба ХК «Леви» (Львів)












Команда

23 Ростислав Тонковид


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->