Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

"'Компаньон-Нафтогаз'' залишив ''Левів'' ''на щиті''

10.10.2012

Львівські «Леви»вирушили до Києва з однією метою -  здобути очки із «Компаньйоном-Нафтогаз». Після поразки від «Беркута» із розгромним рахунком 1:8, команда Владислава Єршова прагнула порадувати власних вболівальників, тим більше, в попередньому сезоні галичани здобули на «АТЕКу» дві перемоги. Та і сам тренерський штаб обіцяв розібратися після ганебної поразки від «Беркута». Але і кияни після невдалих матчів із «Соколом» хотіли покращити своє становище в турнірній таблиці.
 
Перед матчем стало відомо що участі в поєдинку не братимуть Овчинніков, який вже покинув стан «нафтогазівців», і Малов, а у галичан на лід повернувся Дмитро Гнитько, який нарешті мав допомогти команді в нелегкий період після двох домашніх поразок. Сам поєдинок розпочався із позиційної боротьби і до небезпечних моментів справа практично  не доходила. Але в одній із атак після обрізки у своїй зоні Євген Кривомаз віддав чудовий пас на Тврдона,і словацький форвард  кистьовим кидком з лівої півзони засмутив Олександра Полукєєва. «Леви» відповіли своїми моментами, спочатку кидок завдав Бобкін, а через декілька хвилин вже Деніскін кидав від синьої лінії. А коли Руслан Борисенко відправився на лаву штрафників у команди Єршова була хороша можливість зрівняти рахунок, але за великим рахунком гра у більшості у «Левів» не пішла, хоча можна відзначити кидок Кириченка який викочувався з-за воріт, але Зав’ялов був на місці.
 
А от «Компаньйон», граючи у більшості міг подвоювати перевагу, однак кіпер «Левів» в цей час демонстрував свою майстерність. І все-таки, наприкінці першого періоду кияни зуміли подвоїти рахунок, автором шайби став Курілін, закинувши шайбу з гострого кута. Ігрова перевага і ініціатива у першому періоді  була на боці «Компаньйона», львів’яни намагались грати на контратаках.
 
Другий період розпочався з атак «Левів», і в одній з таких атак Степан Пономарьов опинився в потрібному місці і в потрібний час, закинувши свою чергову шайбу, тим самим підтвердивши реноме одного із лідерів своєї команди. А потім київську  команду підвів Савіелс, який отримав штраф за поштовх на борт. Команда Сеуканда цілі п’ять хвилин мала грати у меншості. Проте, у «Левів» у цій більшості гра не йшла:не було особливої гостроти біля воріт Зав’ялова. Хоча непогані моменти були у Деніскіна і Плющева, але цього було замало для закинутої шайби. «Леви» домоглися свого у середині другого періоду. Прекрасну комбінацію розіграла ланка Шаманського, яка вивела на кидок Куликова, а Віталій закинув першу шайбу в светрі  львівської команди, чим порадував свого батька який спостерігав за грою з трибун.
Проте, радіти «Левам» довелось недовго. Роман Щербатюк отримав вилучення, і Руслан Борисенко гарматним кидком від синьої лінії виводить свою команду вперед.
А через хвилину вже Владислав Бризгалов знову подвоює перевагу своєї команди.
Таким чином команди у другому періоді закинули чотири шайби, а гості явно перекидали команду Сеуканда, але «Леви» все-таки пропустили дві шайби, і винити за це вони можуть тільки себе. Відзначимо також, що у другому період галичани заробили тільки дві хвилини штрафу.
 
Третій період розпочався з вилучення Пономарьова. І це вилучення коштувало «Левам» пропущеної шайби. Її автором став Юріс Шталс, для якого це стала дебютна шайба у ПХЛ. Але команда зі столиці Галичини не збиралася здаватися на милість переможцю. Так в одній із атак, лідер «Левів» Дмитро Гнитько мав хороший шанс щоб скоротити рахунок. Але Дмитру не пощастило. Пономарьов теж міг закидати з передачі Дмитра. У киян варто відзначити кидок Шталса з правої півзони.
Дмитро Гнитько в одній із атак таки досяг свого. Граючи у більшості ланка капітана «Левів» зуміла закинути шайбу. Дмитро переграв Зав’ялова у ближньому бою, і таким чином заробив уже дев’яте очко в ПХЛ. Дмитро довів усім , що він є справжнім лідером і вожаком свої команди.
 
Переломним моментом в грі могло стати вилучення Слюсаря за дев’ять хвилин до кінця періоду, але гості не змогли його реалізувати. Прекрасні моменти для цього мала ланка Шаманського, яка в цей період закріпилась в зоні господарів, але Зав’ялов, як завжди, був на висоті.
 
«Компаньйон-Нафтогаз» таки здобув перемогу, і здобувши три очки закріпився на четвертому місці, відірвавшись від «Левів» уже на вісім очок. Гості ж уперше в сезоні не здобувають перемогу у першому спареному матчі. Тим цікавіше буде побачити, що покажуть галичани у повторному матчі, адже команда після серії невдалих поєдинків має нарешті показати все, на що вона спроможна. 

«Компаньйон-Нафтогаз» - «Леви» 5:3 (2:0, 2:2, 1:1) 
Шайби:
05:05 Тврдон (Кривомаз, Бризгалов) - 1:0; 17:33 Курілін (Слюсар, Кривомаз) - 2:0; 23:24 Пономарьов (Поправка, Гнитько) - 2:1; 32:58 Куликов (Кириченко, Шаманський) - 2:2; 35:53 Р. Борисенко (Благой, Берзиньш - більш.) - 3:2; 36:22 Бризгалов (Тврдон, Ромащенко) - 4:2; 41:37 Шталс (Гаврилюк - більш.) - 5:2; 50:11 Гнитько (Пономарьов - більш.) - 5:3.
Воротарі: Зав'ялов - Полукєєв 
Кидки: 23 - 30
Штраф: 35 - 12
 
Андрій МАРИЧ, vAtake.com











Команда

72 Богдан Арабов


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->