Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Леви» взяли преконливий реванш у «Компаньйона»

12.10.2012

«Леви» після програшу у першому матчі прагнули здобути максимальну кількість очок, щоб наблизитись в таблиці до другої команди «Донбасу». А «нафтогазівці» в разі перемоги могли  вийти на третємісце.
 
Сам поєдинок, як і прогнозувалося, розпочався з упертої боротьби, проте отримавши перше вилучення, «Леви» змушені були захищатися, і перша ланка «нафтогазівців» закріпилась в зоні львів’ян. Але галичани змогли не тільки вистояти у цій меншості, а й мали чудовий шанс відкрити рахунок у матчі: Гнитько у контратаці вивів на ударну позицію Поправку, проте серб не зумів реалізувати свій шанс. Взагалі «Леви» на старті першого періоду заробили доволі багато хвилин штрафу. Під час другої гри у більшості кияни намагалися розіграти до вірного свою чисельну перевагу, але і тут Поправка у схожій ситуації мав закидати - Павлу знову не пощастило. Оборона киян у цей час відверто провалювалась. А в середині періоду Громов отримав вилучення, і цілих п’ять хвилин команда Єршова мала грати в меншості. До речі, за схожий момент у першому матчі такий же штраф отримав Савіелс. Граючи у більшості, «Компаньйон» не зміг закинути. Чудовий шанс для цього втратив Іван Хомутов, який влучив у штангу воріт Полукєєва.
 
І тим неочікуваною виглядала шайба Плющева. Олександр протягнув шайбу до воріт Зав’ялова, а той допустив «дитячу» помилку, і тим самим став одним зі співавторів цієї курйозної шайби. Кінець періоду запам’ятався вилученням Кривомаза. «Леви», закріпившись у зоні киян, мали шанси щоб збільшити свою перевагу, чого тільки вартий момент Федорова. Але Олександру не вистачило холоднокровності для реалізації цього моменту.
 
Другий період розпочався з обопільних атак, і свою майстерність продемонстрували Полукєєв і Зав’ялов. Не встигли команди відіграти і дві хвилини в періоді , як господарі зуміли закинути шайбу. Затяжна атака команди Сеуканда увінчалася голом. Спочатку шайба влучила у поперечину воріт Полукєєва, і в тій же атаці Гаврилюк зрівняв рахунок у матчі. «Леви» відповіли кистьовим кидком Степана Пономарьова. Не можна не відзначити дисципліновану гру оборонців гостей. Все-таки тренерський штаб зробив висновки після першого матчу між цими командами, а кияни навпаки дуже часто втрачали шайбу, і як наслідок, львів’яни тікали у контратаки. «Компаньйон» продовжував шукати щастя біля воріт Полукєєва. В одній з таких атак Шталс завдав гарматного кидку від синьої лінії, але шайба не попала у площину воріт. «Леви» мали непогані шанси вийти вперед граючи у більшості, коли Олег Благий відправився на лаву штрафників. Як завжди, на реалізацію гри в нерівних складах вийшла ланка Дмитра Гнитька. Проте, ударна ланка галичан не змогла реалізувала більшість. А останні п’ять хвилин періоду львів’яни повністю заволоділи ініціативою і притиснули киян до власної зони. Так, спочатку Пономарьов після шикарної передачі Гнитька влучив у штангу, а потім вже і партнер Степана по ланці, Поправка, не реалізував свій шанс.
 
У третьому періоді господарі намагалися переломити хід поєдинку, шляхом видозміни ланок нападу, зокрема Хомутов був переведений до ланки Шталса, але особливого успіху це не принесло. Хоча непогані моменти для того, щоб зрівняти рахунок, мав словацький форвард Тврдон, який кидав зі своєї улюбленої правої півзони. Однак, закинути шайбу вдалось «Левам» у черговій контратаці, Павло Поправка доволі легко переграв Зав’ялова і закинув вже шосту шайбу в сезоні. А коли помилився Олег Благий і залишив свою команду грати у форматі «5 на 3»,  Степан Пономарьов, продемонструвавши індивідуальну майстерність, зумів переграти кіпера і збільшив перевагу своєї команди до трьох шайб. У кінці періоду Денискін підвів команду, залишивши її у меншості. І 51 секунду команда зі Львова грала у форматі «5 на 3». До честі львів’ян, вони змогли вистояти граючи в меншості. Проте, команда Олександра Сеуканда таки зуміла скоротити рахунок. Автором шайби став Юріс Шталс. Але на щось більше киян не вистачило.
 
Таким чином, команда зі столиці Галичини набирає  одинадцять очок у чемпіонаті, наблизившись до «Донбасу-2» . Тепер команду Владислава Єршова відділяє лише два очки до п’ятого місця у турнірній таблиці. Перша ланка «Левів» і далі покращує власну статистику. Павло Поправка закинув уже шосту шайбу в чемпіонаті і став кращим снайпером команди. А Дмитро Гнитько набрав 12-й результативний бал і став кращим за системою «гол+пас».
 
Що стосується киян, то вони, вочевидь, розслабились і вважали, що зможуть легко переграти суперника, але власні вилучення і невміння реалізовувати більшість ще раз довели, що команда Олександра Сеуканда зараз грає нестабільно.



«Компаньйон-Нафтогаз» - «Леви» - 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Шайби: 13:25 Плющев (Расторгуєв) - 0:1: 21:37 Гаврилюк (Хомутов, Р. Борисенко) - 1:1; 37:17 Поправка (Щербатюк, Гнитько) - 1:2; 48:10 Поправка (Гнитько, Пономарьов) - 1:3; 54:10 Пономарьов (Гнитько - 5х3) - 1:4: 58:25 Шталс (Р. Борисенко) - 2:4 
Воротарі: Зав'ялов - Полукєєв 
Кидки: 33 - 25 
Штраф: 16 – 39
 
Андрій МАРИЧ, vAtake.com











Команда

17 Владислав Брага


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->