Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Михайло Чіканцев: «Хочу подякувати всім, хто допомагав кувати нашу перемогу»

06.03.2013

Вперше в історії незалежної України першість країни виграла команда із Західного регіону. «Галицькі Леви» перемогли у наймолодшій віковій групі 2001 р.н. Обіграти багаторічних лідерів вітчизняного дитячого хокею, таких як - харківська СДЮСШОР, київські «Сокіл» та «Крижинка», набираючих добрий хід - вынницьких «Піраньїв» і донецький «Донбас» - багато чого варте. Як «Галицькі Леви» йшли до своїх перших золотих медалей, про розвиток хокею в регіоні, розповів прес-службі Федерації хокею України старший тренер команди Михайло Валерійович Чіканцев.

- Михайло Валерійович, вітаємо вашу команду з чемпіонством. На ваш погляд за рахунок чого «Левам» вдалося обійти таких грізних суперників?

- Дякую за привітання. Перемогли в першу чергу через те, що два роки тому заклали фундамент сьогоднішнього чемпіонства. Тобто створили в місті Новояворівську при школі № 3 хокейний спецклас. На початку минулого року зробили ще один спецклас, спеціалізований на хокеї. Кожен день перед та після занять проводимо тренування. Льоду вистачає, що дуже важливо.

- Скільки в спецкласах юних хокеїстів?

- 32 гравці 2001-03 р.н. Відразу хочу подякувати всім, хто допомагав кувати нашу перемогу. В першу чергу главі Яворівської районної державної адміністрації Миколі Степановичу Романюку - справжньому хокейному патріоту, який робить все для розвитку хокею в регіоні.

- Микола Степанович сам грає в хокей?

- Так, він виступає за аматорську команду «Явір».

- На старті сезону майбутній ваш суперник по фіналу київський «Сокіл» виграв у вас в регулярному чемпіонаті три гри з чотирьох (результати ігор: 3:4, 3:7, 5:4, 6:7 ОТ). У фіналі вже ви були сильнішими, перемігши в серії 2:1 (результати ігор: 1:2, 5:3, 3:2). Чого не вистачало команді на початку сезону?

- Функціональної підготовки. Наприклад, у першій грі з киянами вели 3:0, але потім пропустили чотири шайби і програли. Але по ходу сезону підтягнули «фізику» - позначився якісно проведений передсезонний збір. До старту готувалися у Білорусі, в місті Іванцевичі Брестської області. Провели дев'ять ігор з білоруськими однолітками.

- Що скажете про фінальну серію?

За результатами видно, що ігри були дуже напруженими між рівними суперниками. Переміг той, хто більше цього хотів. Наприклад, на гру в Новояворівську прийшло 300 уболівальників підтримати нас, і ми не могли в цей день програти.

- Хто з гравців виділявся на хокейному майданчику?

- Уся команда зіграла гарно.

- У вашій команді і спецкласах діти тільки з Новояворівська?

- Ні. У «Галицьких левах» діти зі всього регіону. Є ще гравці з Яворіва, Калуша та Львова. Відзначу, що в нас дуже відповідальні батьки гравців, які заслужили золоті медалі не менше юних хокеїстів.

- Як йдуть справи з дитячим хокеєм у Львові?

- Немає льоду - немає розвитку. Львову дуже бракує хокейного майданчика, які будують за програмою «Хокей України». Талановиті діти їдуть з міста або закінчують займатися хокеєм, тому що їм просто ніде готуватися. Львівська команда майстрів грає в чемпіонаті ПХЛ, але майданчику в місті немає. «Леви» приймають через це суперників у Новояворівську.

- У ЗМІ була інформація про будівництво хокейного майданчика приватним капіталом ...

- Поки це тільки чутки.

- До Євробаскету-2015 у Львові збудують багатофункціональну арену.

- Навіть якщо там буде хокей, то навряд чи хокеїстам знайдеться там місце для щоденних тренувань.

- Як зустріли нових юних чемпіонів вдома?

- Нагородження пройде днями на хокейному майданчику Новояворівська. Зараз готується святковий сценарій, яким займається сам новий губернатор Львівської області Віктор Вікторович Шемчук. Сподіваюся, що наша перемога дасть поштовх для подальшого розвитку хокею в регіоні.

- Яка у Вас хокейна мрія?

- Щоб у нас була така хокейна інфраструктура, яка дозволяла б грати в першості України у всіх вікових категоріях. Побудувати хокейну «піраміду» від дитячих шкіл до команди майстрів.












Команда

20 Антон Дорош


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->