Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Михайло Чіканцев: «Один-два свої хокеїсти виступатимуть за «Левів»

21.08.2011

Нещодавно в Україні утвори­ли Професійну хокейну лігу. У ній виступатиме і львівський про­фесійний хокейний клуб, який отримав назву «Леви». Цього сезону «Леви» домашні матчі проводитимуть у Новояворівську, адже у Львові немає відповідного льодового палацу спорту, однак вже у недалекому майбу­тньому таку арену планують звести. Про старт сезону (а перша календарна гра «Левів» запланована на 16-го вересня у Новояворівську), формування команди «Леви», завдання на сезон «СПОРТИВЦІ» розповів віце-президент Федерації хокею Львівщини Михайло Чіканцев.

- Створення Професійної хо­кейної ліги - це величезний крок уперед у розвитку хокею в Укра­їні. Цього року участь у Профе­сійній хокейній лізі гратимуть 11 команд. На радість всіх шанува­льників львівського хокею хокейний клуб «Леви» також є од­ним із засновників цієї ліги і бра­тиме у ній участь.

- Як виникла назва команди?

- Візитівкою нашого міста є Лев. А хокей - це агресивний вид спо­рту, тому така назва буде підкре­слювати, з якого міста ця коман­да, та те, що хокей є чоловічим видом спорту.

- Чи сформовано склад «Ле­вів»? І чи будете ви, як віце-президент Федерації хокею Львівщини, як людина, яка душею і серцем з хокеєм від народження, допомагати команді? Можливо, вас залу­чать, як гравця, або ж як по­мічника тренера?

- Дякую за хороші слова на мою адресу. Я є одним із тих, хто формує команду. Ми разом із Миколою Романюком - президе­нтом Федерації хокею Львівщи­ни - докладаємо максимум зу­силь для того, щоб слово «про­фесійний» дійсно відповідало рівню команди «Леви». На тепе­рішній момент у нас на пере­гляді перебуває 35 хокеїстів. Це гравці харківської, київської школи хокею, а також із Біпорусі, Росії. Зі складом визначи­мося трохи пізніше. Адже мо­мент заявки настає з 25-го до 31-го серпня. Сподіваюся, що до цього терміну ми визначимося з гра­вцями, які представлятимуть Львів та Львівщину у Професій­ній хокейній лізі.

- Чи вже стоїть конкретне завдання перед «Левами» на сезон?

- Кожен спортсмен є амбітною людиною, яка завжди перед со­бою ставить і особисті і, звичай­но, командні завдання на сезон. Ми взяли фахівця з Білорусі який тренуватиме команду - Дєніса Булгакова. Він працював шість років другим тренером ХК «Брест», який виступав в екстралізі, також він працював головним тренером у Мінську. Ми його запросили, як кваліфікова­ного фахівця. Передусім стоїть завдання створити боєздатний колектив, підготувати клубну інфраструктуру. Тому будемо намагатися перемагати у кожній грі. А вже час покаже, які будуть результати. Розумієте, у спорті не все так просто. Ми фактично створили професійну хокейну команду на Львівщині з чистого аркуша. На сьогодні діти, які за­ймаються в хокейних школах нашої області, ще замалі, аби поповнити лави новоствореної професійної команди «Леви» Однак сподіваюся, що у майбут­ньому це відбудеться, розпочне­мо будувати ту піраміду, яка повинна бути у професійному

- Чи будуть у складі «Левів» бодай один-два хокеїсти зі Львова або ж Львівщини?

- Принаймні один-два хокеїсти зі Львова обов'язково виступа­тимуть у складі «Левів».

"Спортивка", 15.08.2011












Команда

8 Микола Дворник


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->