Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

У Львові презентували професійний хокейний клуб «Леви»

12.09.2011

У Львові 12 вересня презентували професійний хокейний клуб «Леви» - єдину професійну команду на теренах Західної України. Участь в презентації взяли, зокрема, президент клубу «Леви» Ігор Чуркін, львівський міський голова Андрій Садовий, голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк та директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Ігор Чуркін розповів, що хокейний клуб «Леви» є восьмою командою, яка цього року стартуватиме в чемпіонаті української Професійної хокейної ліги. Також він висловив сподівання, що створення нового хокейного клубу дасть поштовх до розвитку цього виду спорту на Львівщині, і невдовзі область прийматиме світові чемпіонати і зимову олімпіаду.

Відповідаючи на запитання, які інвестиції йому довелося зробити у створення хокейної команди, Ігор Чуркін зазначив, що мінімальний бюджет професійної хокейної команди становить 300 тис. доларів США, однак реально він буде вдвічі-втричі більшим.

Львівський міський голова своєю чергою зазначив, що «Леви» - це дуже амбіційна назва для спортивної команди. «Перший хокейний матч в історії України відбувся у Львові. Це зобов’язує», - додав Андрій Садовий, бажаючи команді спортивних успіхів.

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк натомість висловив побажання, щоб хокейний клуб приділяв належну увагу вихованню місцевої талановитої молоді і залучав до свого складу уродженців Львівщини.

Спортивний директор команди Михайло Чеканцев розповів, що для створення команди керівництво переглянуло близько 40 кандидатів. Родзинкою команди, за його словами, буде воротар Ральф Донован зі США, який буде першим американським хокеїстом, що виступає в Україні. Своєю чергою тренер «Левів», молодий білоруський спеціаліст Денис Булгаков запевнив: «На сьогодні ми маємо конкурентоспроможний колектив, який здатен вирішувати великі завдання».

Перший матч команда проведе 16 вересня проти команди «Гайдамаки» з Вінниці. Виступатиме команда наразі в Новояворівську. Телеглядачі, за словами спортивного директора клубу Михайла Чеканцева, найімовірніше, зможуть побачити матчі «Левів» на Першому Національному, але, з технічних причин, лише виїзні – ті, що відбуватимуться у Києві, Броварах та Донецьку.

Як інформував ZAXID.NET, на презентації новоствореного хокейного клубу львівський міський голова Андрій Садовий повідомив, що президент «Левів» Ігор Чуркін може взяти участь у фінансуванні будівництва львівського Льодового палацу задля збільшення його місткості.












Команда

22 Олександр Порупа


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->