Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

В дебютному матчі "Леви" легко перемагають

17.09.2011

Старт новоствореної Професійної хокейної ліги України викликав у Новояворівську, і не тільки, великий інтерес. Трибуни Льодової арени, єдиної критої ковзанки з штучним ледом на Львівщині, були практично заповнені вщерть. Звісно, вболівальники прийшли на гру з надією перш за все побачити якісний хокей у виконанні гравців львівського ХК «Леви» і стати свідками історичної першої звитяги єдиного клубу Західної України в ПХЛ. І їхні сподівання виправдалися на всі сто відсотків.

Зі стартовим вкиданням шайби головного арбітра матчу Олександра Горбатюка з Києва «леви» одразу пішли в атаку і вже на 2-ій хвилині відкрили лік закинутим шайбам. Олександр Федоров віддав передачу на Максима Якимчука і 17-ий номер господарів у канадському стилі, з «п’ятачка», переправив шайбу у ворота – 1:0. Втім, на цьому стартовий штурм підопічних Дениса Булгакова не закінчився і за хвилину глядачі вдруге вітали взяття воріт суперника гравцями своєї команди. Цього разу відзначився Олександр Хміль, який продерся до воріт гостей і результативно завершив зусилля партнерів – 2:0.

Одразу після цього тренер «Вінницьких Гайдамак», один з найкращих хокеїстів у історії українського хокею Анатолій Степанищев провів заміну воротаря. Однак і Сергій Лукашевич ще до першої перерви в матчі змушений був одного разу вигрібати резиновий диск із сітки власних воріт. Трапилося це на 18-ій хвилині, коли Олександр Панченко з-за воріт віддав передачу на Дмитра Расторгуєва і той з «п’ятачка» проштовхнув шайбу за лінію воріт. 3:0 – за такого рахунку команди пішли на перший відпочинок.

Друга 20-хвилинка також пройшла за великої територіальної та ігрової переваги нашої команди. Навіть у рівних складах «леви» частенько закривали «гайдамак» у їхній зоні і останні подовгу ніяк не могли відібрати шайбу у господарів. Тим не менше у другому періоді команда Дениса Булгакова довести до логічного завершення зуміла лише дві свої атаки. На 25-ій хвилині, коли в обох команд на майданчику було по чотири польових гравця, Павло Толстік, отримавши передачу від Дениса Хоніна, двічі поспіль кидав по воротах – перший кидок, мужньо кинувшись під шайбу, заблокували захисники, а от повторний таки досяг мети – 4:0. А за дві хвилин до свистка на другу перерву Олександр Панченко гросмейстерським пасом врозріз між захисниками вивів на очне побачення з воротарем Миколу Остякова і 77-ий номер львів’ян не залишив кіперу жодних шансів – 5:0.

Втім, між цими двома шайбами, на 33-ій хвилині, і «гайдамаки» закинули шайбу у ворота «левів». Однак арбітр матчу гол не зарахував, зафіксувавши порушення правил зі сторони гостей. Відверто кажучи, рішення більш, ніж спірне. Але зрештою, у хокеї, як і в спорті загалом, і не тільки, останнє слово завжди залишається за служителями Феміди.

Також слід сказати, що «Вінницькі Гайдамаки» приїхали на гру до Новояворівська не в оптимальному складі. Зокрема, вони не встигли ще заявити своїх легіонерів. Тому, напевне, не потрібно команді Анатолія Степанищева вже зараз вішати ярлик безнадійного аутсайдера. До того ж, це була лише перша їхня гра…

Однак в тому, що «гайдамаки» так і не зуміли закинути бодай одну шайбу, не стільки винна невисока майстерність їхніх гравців, скільки насправді супергра у рамці кіпера «левів» Раяна Донована, першого американського легіонера в історії українського хокею. Кілька разів він наочно продемонстрував, що таке вищий пілотаж воротарської майстерності у хокеї. Найчастіше американцю дошкуляв Євген Мацас, без сумніву кращий гравець команди гостей, який кілька разів кидав по воротах із забійної позиції, але кожен раз наш кіпер заносив до свого активу ще один суперсейв.

Неповний комплект гравців у гостей особливо став відчутним у третій 20-хвилинці, коли у них явно бракувало фізичних сил. А львів’яни навпаки, ще більше додали обертів. Як наслідок, рахунок з ще більшою швидкістю почав зростати на їхню користь. На 44-ій хвилині наші хлопці реалізували чисельну перевагу у два гравці: кіпер відбив потужний кидок, але шайба відлетіла до Дмитра Гнітька і той спокійно з-за воріт переправи її у сітку – 6:0.

Після цього глядачі стали свідками справжньої боксерської сутички на льоді (який ж хокей без бійки?!) між гравцями обох команд, яка закінчилася, як і годиться згідно букви закону, обопільним вилученням.

На 49-ій хвилині гості провели класичну контратаку «двоє проти одного» і все той же Євген Мацас з трьох метрів розстрілював наші ворота, але знову суперреакцію виявив Раян Донован. А за дві хвилини чергову результативну атаку провели «леви»: Анатолій Панов потужно кинув від синьої лінії, а Ілля Єловіков, син ветерана українського хокею Володимира Єловікова, майстерно підставив ключку на «п’ятачку» і шайба за мить затріпотіла у сітці – 7:0.

Закинули господарі і в чисельній меншості. На 55-ій хвилині Дмитро Гнітько перехопив шайбу у своїй зоні, стрімко пройшов середню і з лівого флангу атаки від синьої лінії потужним кидком зняв павутину з правої «дев’ятки» воріт гостей – 8:0. А останню крапку у грі поставив за дві хвилини Микола Сідоров, який отримав передачу від Дмитра Расторгуєва і зрячим кистьовим кидком над плечем кіпера скерував шайбу під поперечку. 9:0 – саме такий рахунок зафіксувала фінальна сирена. Глядачі, щоправда, на останніх хвилинах просили «левів» закинути десяту шайбу, але «гайдамаки» не дозволили господарям довести рахунок до двозначного.

Що ж, перший поєдинок наші хокеїсти виграли більш, ніж переконливо. Втім, це лише початок і головні іспити для них ще попереду. А перший з них чекає на нашу команду вже наступної середи, 21 вересня, коли підопічні Дениса Булгакова у гостях зіграють з київським «Соколом», найтитулованішим клубом країни. А наступну домашню гру «леви» проведуть за десять днів, 26 вересня. У Новояворівськ приїде «Білий Барс» із Броварів.

Довідка

Хокей. ХХ чемпіонат України

Професійна хокейна ліга

Регулярна першість.

ХК «Леви» (Львів) – ХК «Вінницькі Гайдамаки» – 9:0 (3:0, 2:0, 4:0). 16 вересня. Новояворіськ. Льодова арена. Початок о 19:00. 600 глядачів

Судді: Олександр Горбатюк, Андрій Кузьмінський, Андрій Ворона (всі – Київ)

Шайби закинули: 1:0 – Якимчук (2), 2:0 – Хміль (3), 3:0 – Расторгуєв (18), 4:0 – Толстік (25), 5:0 – Остяков (38), 6:0 – Гнітько (44), 7:0 – Єловіков (51), 8:0 – Гнітько (55), 9:0 – Сідоров (57)

По завершенні дебютного матчу львівських «Левів» у чемпіонаті Професійної хокейної ліги України з «Вінницькими Гайдамаками» головний тренер господарів Денис Булгаков поділився своїми враженнями від гри та відповів на питання журналістів.

– Це була перша гра, а вона завжди є дуже відповідальною. Тому в діях гравців було присутнє деяке хвилювання. Звичайно, хлопці налаштовувалися на матч дуже серйозно. При цьому в них була помітна нервозність – як-не-як, але це перша офіційна гра в історії клубу. Загалом те, що планували, вдалося втілити в життя. Гравці добре рухалися, діяли на високих швидкостях, упродовж матчу створили багато гольових моментів. Звичайно, хотілося б, аби відсоток реалізованих моментів був вищим, бо не всі свої шанси вдавалося завершувати взяттям воріт суперника. У другому періоді ми обороти дещо скинули, але в третьому знову додали. Сподіваюся, що кращі наші матчі ще попереду. Хочу щиро подякувати вболівальникам за таку гарну підтримку команди. Трибуни нас підтримували дуже добре, а атмосфера під час гри була просто чудова. Будемо старатися з кожним матчем грати все краще і краще.

– Сьогодні добре зіграла вся команда. Та все ж, як ви оцінюєте дії воротаря команди американця Раяна Донована?

– Раян відстояв на нуль. Це здорово! Молодець! Думаю, цим все сказано і додати тут нічого.

– Чи задоволені ви дисципліною своїх гравців упродовж матчу?

– В якихось моментах, звичайно, ні. Результатом матчу я, звичайно, задоволений, але ігрова дисципліна бажає бути кращою. Ми будемо працювати над цим. Як то кажуть, і Москва не одразу будувалася. Так що будемо працювати.

– Гравці команди перед грою казали, що для них вінницька команда є абсолютно незнайомий суперник. Що ви говорили своїм гравцям на установці?

– Я ж говорю, в нас було присутнє хвилювання перед початком гри, бо суперник незнайомий і ми не знали, як саме проти нього треба грати. Ми налаштовувалися перш за все грати в свою гру, надіялися лише на себе. В принципі, все так і вийшло.

– Чи визначилися ви вже остаточно з трійками нападаючих та парами захисників?

– Будемо старатись грати стабільно тими ланками, які ми сформували. Але в процесі наступних ігор можливі і зміни. Все залежить від того, хто в якій буде спортивній формі, хто як буде себе почувати, чи будуть травмовані. Все це попереду і всі ці чинники є складовими хокею.

– Чи діями всіх ланок ви сьогодні задоволені?

– Напевно жоден тренер ніколи не буває повністю всім задоволений. Адже завжди хочеться кращого, завжди хочеться більшого, завжди хочеться прогресувати і йти вперед. Тому, можливо, в майбутньому будуть певні зміни в ланках, але наразі залишається все так, як є.

– Сьогодні був лише перший матч. Та все ж, на яке місце можуть претендувати «Леви»?

– (Посміхається). На це питання відповім так: апетит приходить під час їжі.

zik.ua












Команда

15 Олександр Боєвих


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->