Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Маркіян Лубківський: Дуже важливо, що в Україні з’явилася своя хокейна ліга

17.09.2011

На прем’єрному матчі львівських «Левів» у Професійній хокейній лізі України було чимало відомих людей. Одним з тих, хто палко підтримував «левів», був директор «Євро-2012» в Україні Маркіян Лубківський. По завершенні гри він не лише поділився враженнями від побаченого дійства на майданчику Льодової арени у Новояворівську, а й розповів кореспондентові ЗІКу про перспективи розвитку хокею в Україні.

– Насамперед скажу, що я захоплений грою команди «Левів». Команда не просто перемогла з великим рахунком, а й показала при цьому якісну гру. Я є вболівальник львівського клубу, а тому дуже тішуся з того, що наша команда так добре розпочала свої виступи у Професійній хокейній лізі.

– То ви прийшли на гру не як чиновник, а як вболівальник?

– Сьогодні я є лише вболівальник «Левів» (сміється – Авт.) і до Новояворівська приїхав спеціально для того, аби підтримати нашу команду в її дебютному матчі. В майбутньому також старатимусь не пропускати матчів своєї улюбленої команди.

– На вашу думку, чи відповідає рівень сьогоднішньої гри вимогам сучасного хокею?

– Я думаю, сьогодні ми побачили цілком змістовний хокей. Звичайно, рівень суперників був різним, а тому ні на секунду не сумніваюся, що наступні ігри для «Левів будуть» значно важчими.

– Ви, напевне, вчора дивилися матч відкриття чемпіонату України між донецьким «Донбасом» та київським «Соколом» – фаворитами ПХЛ. Як ви вважаєте, чи зможуть львів’яни чинити гідний опір донеччанам та киянам?

– Так. Я переконаний, що «Леви» зможуть бути гідним суперником і для «Донбаса», і для «Сокола».

– Як ви оцінюєте перспективи розвитку хокею в Україні? Тільки постарайтесь бути реалістом.

– Дуже важливо, що у нас в країні нарешті з’явилася своя національна Професійна хокейна ліга. Це перший насправді серйозний крок у розвитку цього прекрасного і корисного з усіх точок зору виду спорту; це перші паростки і я дуже сподіваюся, що вже незабаром будуть і перші плоди цієї роботи. Але дуже важливо, що після сторіччя зародження хокею на Львівщині, тут нарешті з’явилася конкурентоспроможна хокейна команда, яка може боротися за високі місця в чемпіонаті України.

– Звичайно, це дуже добре, що в Новояворівську є крита льодова ковзанка. Але напевно дуже важливо, щоб льодовий палац зявився і у Львові. Це дало б серйозний поштовх розвитку хокею не лише на Львівщині, а й у всьому Західному регіоні.

– Цілком з вами погоджуюся. Я сподіваюся, що завдяки підтримці не лише держави, а й області і міста, незабаром у Львові з’явиться сучасна хокейна арена і станеться це вже найближчим часом. Всі ми прекрасно розуміємо, що команді «Леви» потрібно грати саме у Львові. Звичайно, честь і хвала і Миколі Романюку (президент Федерації хокею львівської області – Авт.), і Михайлові Чеканцеву (спортивний директор ХК «Леви» – Авт.), які по суті створили перші умови для існування хокейного клубу «Леви», але команда повинна перебазуватися до обласного центру. Саме у Львові повинні мешкати і тренуватися хокеїсти. Але для цього необхідно збудувати сучасну арену і створити всі необхідні умови для проведення тренувального процесу на належному рівні. Сподіваюся, що на це чекати нам доведеться недовго.

– Хокей – задоволення не з дешевих. Тому більшість українських команд навряд чи зможуть повноцінно функціонувати і виступати на належному рівні без державної підтримки. На скільки реальною є допомога хокею зі сторони держави, враховуючи всі реалії проблем в нашій країні?

– Ви знаєте, що Україна сьогодні виношує плани стосовно участі в боротьбі за право проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року. А без наявності спортивних арен сучасного європейського рівня, проводити такі змагання просто не можливо. Думаю, в питаннях розвитку інфраструктури хокею держава нашим клубам зможе допомогти.

– Наступне питання, можливо, дещо політичне, але наскільки серйозно державні чиновники України прагнуть займатися розвитком хокею в країні. Тобто цією проблемою займається лише один Борис Колесников чи все ж в нього є серйозна підтримка серед державних високопосадовців, які його в цьому питанні підтримують?

– В цьому питанні відчувається серйозна підтримка зі сторони Президента України Віктора Януковича. Звичайно, Віктор Федорович зараз найбільше переймається проблемами «Євро-2012», але й ідея проведення Зимової Олімпіади 2022 року не могла бути озвучена без його підтримки. Тут також, звичайно, слід відзначити роль і президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, і вже згаданого нами Бориса Колесникова. І ще є чимало людей і в Уряді і у Верховній Раді, які палко підтримують спорт загалом і зокрема ті ж футбол, хокей та інші види спорту. А підтримка, вона, звичайно, відчувається і не лише на словах, а й, що дуже важливо, на ділі.

– На скільки реальним є розширення географії хокею в Україні?

– Ви самі бачите, що вже в першому чемпіонаті Професійної хокейної ліги, окрім клубів з Києва та Донецька, беруть участь команди з Харкова, Львова та Вінниці.

– А на скільки ймовірним є збільшення представництва міст країни у Професійній хокейній лізі вже в найближчі рік–два?

–Думаю, цілком можливо, кількість команд збільшиться вже в наступному сезоні. Зокрема, сподіваюся, з’явиться команда на Закарпатті. Можливо, і ще в деяких містах України. Життя покаже.

zik.ua











Команда

22 Олександр Порупа


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->