Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Леви» сенсаційно перемагають у Києві

24.09.2011

Першу гостьову перемогу в своїй історії здобули хокеїсти львівських «Левів». У своєму третьому матчі регулярної першості Професійної хокейної ліги України підопічні Дениса Булгакова у Києві сенсаційно взяли гору над лідером турніру столичним ХК «Компаньон-Нафтогаз». Зазначимо, що «нафтовики» втратили перші очки в сезоні і це вартувало їм позиції лідера у турнірній таблиці.

Поєдинок, у якому фаворитом перед його початком практично всі фахівці вважали команду господарів, бронзового призера останнього чемпіонату України, дещо несподівано видався напрочуд цікавим та напруженим. І заслуга в цьому перш за все гостей, дебютантів вищого ешелону вітчизняного хокею. «Леви» зуміли зробити правильні висновки після невдачі два дні тому у грі з «Соколом» і не лише дали бій лідеру турніру, а й зрештою відсвяткували перемогу.

Загалом гра пройшла в рівній боротьбі, у якій в принципі виграти могла кожна з команд. Цікаво, що ні господарям, ні гостям так і не вдалося закинути жодної шайби у рівних складах. При цьому відзначимо, що «леви» значно частіше змушені були тримати оборону в меншості. І нехай нікого не вводить в оману кількість штрафу, який є ніби то майже однаковим у суперників. Адже кияни упродовж гри отримали лише 12 хвилин штрафу (львів’яни – 26), а ще 10 суддя їм дав вже після фінальної сирени за неспортивну поведінку. Тим не менше, саме «Леви» в підсумку здобули три очки.

Перший період, незважаючи на зусилля атаки обох команд, закінчився «на сухо». Воротарі та оборонці і гостей, і господарів зіграли дисципліновано та надійно. Натомість вже на перших хвилинах другої третини матчу суперники обмінялися закинутими шайбами. Відкрили рахунок «нафтовики», які на 23-ій хвилині чітко розіграли чисельну більшість і Винокуров кидком після передачі Толстика не залишив шансів американському кіперу «левів» Доновану.

Втім, рахунок 1:0 на користь киян протримався менше хвилини. Причому львів’янам вдалося відігратися, перебуваючи в чисельній меншості. Це Гнітько несподівано почав пресингувати гравця «Компаньона-Нафтогазу» в чужій зоні. Напевно тому слід було просто викинути шайбу подалі від воріт, але він намагався її зберегти для своєї команди. Однак робив це якось незграбно і Гнітько зумів таки відібрати шайбу й миттєво оцінивши ситуацію, віддав передачу на Янченка, який вчасно вкотився у зону: кидок – 1:1.

А наприкінці другого періоду підопічні Дениса Булгакова наочно довели, що вони вміють забивати не лише в меншості, використовуючи чужі помилки, а й у більшості, коли необхідно продемонструвати вміння створити зручну ситуацію для кидка по воротах суперника. Розіграш шайби закінчився діагональною передачею Хміля на Сідорова, який з району точки вкидання у зоні господарів в дотик переправив шайбу у ближній кут. Все було виконано настільки швидко, що кіпер «нафтовиків» не встиг переміститися від однієї стійки до іншої. То ж перед початком заключного періоду на табло ковзанки АТЕК горіли цифри 1:2.

Чергову чисельну більшість кияни реалізували на 45-ій хвилині. І знову автором закинутої шайби став Винокуров, який вдало підставив ключку після кидка Шарітона. Воротарю львів’ян Доновану, який загалом дуже добре провів всю гру, в цьому епізоді перекривали видимість як чужі, так і свої, а тому він не зміг своєчасно зреагувати на політ каучукового диска – 2:2.

І все ж останнє слово у цьому напрочуд цікавому матчі залишилося за «Левами». На 53-ій хвилині, знову ж таки маючи чисельну більшість, комбінацію за участю Якимчука та Булгакова влучним кидком, який в підсумку виявився переможним, завершив Федоров – 2:3.

Однак, аби повернутися з надважкого виїзду («Леви» почергово зіграли з срібним та бронзовим призерами попереднього сезону) додому з трьома пунктами в активі, нашим хлопцям у заключній частині зустрічі довелося добряче попотіти. Але Донован разом з партнерами чудово впоралися з обороною своїх воріт і отримали хоча й сенсаційну, однак цілком заслужену перемогу.

До Львова тренери та гравці повертаються у гарному настрої. Та святкувати особливо ніколи. Адже вже у понеділок, 26 вересня, на «Левів» чекає домашня гра проти броварського «Білого Барса». А ще за два дні в Новояворівську гостюватиме київський «Беркут», один з головних фаворитів Професійної хокейної ліги.

Додамо, що в іншому матчі дня київський «Сокіл» у Броварах з рахунком 8:1 обіграв «Вінницьких Гайдамаків». Цікаво, що рахунок у грі відкрили гості, а господарі в першому періоді спромоглися лише на шайбу у відповідь. Однак в подальшому все стало на свої місця.

«Компаньон-Нафтогаз» (Київ) – «Леви» (Львів) – 2:3 (0:0, 1:2, 1:1). 23 вересня. Київ. Ковзанка спорткомплексу АТЕК. Початок о 18:45. 550 глядачів

Судді: А. Кіча, В. Мельничук, В. Прилипко

«Компаньон-Нафтогаз»: Єремеєв (до 59:53); Титовець, Толстик, Зеленко, Лубнін, Кривомаз, Муханов; Пономарьов – Караульщук – Гаврилюк, Дзюбенко – Черниш – Самойленко, Єсаулов – Винокуров – Шаритон, Радецький – Фадєєв – Алексюк, А. Дворник, І. Дворник

«Леви»: Донован. Панов – Толстик, Новиков – Зеньков, Маліченко – Хонін;Гнітько – Клименков – Янченко, Остяков – Панченко – Расторгуєв, Якимчук – Федоров – Булгаков, Сидоров – Хміль – Єловиков, Летюк, Курський

Шайби закинули:

1:0. Винокуров (Толстик-мол., Шаритон, 22:44 – у більшості)

1:1. Янченко (Гнітько, 23:42 – у меншості)

1:2. Сидоров (Хміль, Расторгуєв, 36:23 – у більшості)

2:2. Винокуров (Єсаулов, Шаритон, 44:52 – у більшості)

2:3. Федоров (Булгаков, Якимчук, 52:15 – у більшості)

Штрафні хвилини: 22 – 26

Кидкипо воротах: 47 – 27

По завершенні переможного гостьового матчу з київським «Компаньоном-Нафтогазом» головний тренер львівських «Левів» Денис Булгаков дав коментар та відповів на питання кореспондента ЗІКу.

– Перемога далася нам у дуже важкій боротьбі з по-справжньому сильним суперником. А здобули ми її перш за все завдяки командному духу. Сьогодні на майданчику у нас насправді була команда «левів», кожен гравець якої з першої і до останньої секунди віддавав всі сили заради досягнення позитивного результату. Хочу відзначити, що нам довелося багато грати у чисельній меншості – значно частіше, ніж супернику. Хоча я б не сказав, що ми діяли більш грубо, ніж кияни. Однак суддя чомусь порушення правил з нашого боку фіксував набагато частіше. Та все ж хлопці змогли вистояти в обороні, а в нападі скористалися своїми шансами. Думаю, що яскравим прикладом того, наскільки ми вийшли зарядженими на боротьбу, є наша перша шайба. Адже ми її закинули у чисельній меншості, що доволі рідко трапляється у хокеї. А що нам залишалося робити? Адже ми ледь не половину ігрового часу провели в меншості. Тому й доводилося ризикувати і йти вперед навіть граючи вчотирьох проти п’яти. І як бачите, ризик себе виправдав.

– Ви дали вказівку команді грати першим номером чи все ж головну ставку робили на контратаки?

– Враховуючи, як розвивалися події у грі, на це питання відповісти важко. Адже на установці ми говорили про те, як будемо грати в рівних складах. А вийшло, що майже два періоди команди грали, коли то в одних, то в других були вилучення. Щоправда нам доводилося частіше тримати оборону. Постійна гра у нерівних складах не дозволяє гравцям виходити на лід у звичному ритмі. Тому відстоявши в обороні, коли грати доводиться і за себе, і, як то кажуть, за того хлопця, виходити потім і в чисельній більшості вже дуже важко – бракує сил. Так що гра сьогодні вийшла доволі специфічна. Що ж, тим вагомішою є наша перемога.

– Я так розумію, що нікого з польових гравців ви виділяти не можете і, напевне, й не хочете.

– Звичайно. Ще раз підкреслю, що ми дуже добре зіграли саме командою і цей успіх можна розділити на всіх порівну.

– А що скажете про гру воротаря команди Раяна Донована?

– Він зіграв дуже добре. Ні для кого не секрет, що в хокеї воротар – це половина команди. Сьогодні він відстояв на рівні. Однак і команда зіграла також на високому рівні. У сумі це й дало переможний результат. А коли воротар тягне гру, а польові гравці її провалюють, або навпаки, то позитивного результату ніколи не буде.

– У тренера, навіть коли команда виграла, все одно є претензії. Напевно і ви сьогодні чимось також не задоволені?

– Як я вже казав, гри у рівних складах було дуже мало. Зате ми мали хороший шанс, коли у нас було на два гравці більше. Але забити в тій ситуації ми не змогли. Це мене засмутило, бо подібне було і в грі із «Соколом».

– А що не вдалося в тому матчі?

– Ми розуміли, що проти «Сокола» дуже важливо буде добре зіграти у дебюті. Тому й попросили гравців бути особливо уважними і максимально сконцентрованими перші десять хвилин. І знаєте, вони їх відіграли дуже добре. А на 11-ій пропустили три шайби поспіль і в результаті перший період вийшов провальним – 1:5. У другому вже було краще – лише 0:1, а в третьому взагалі зіграли на рівних – 3:3. Як бачите, ми йшли весь час по наростаючій – додавали з кожним періодом. Додали ми в грі і сьогодні.

– На чому ви акцентували увагу на установці перед сьогоднішнім матчем, враховуючи досвід попередньої зустрічі?

– Якраз на тому, що максимально зібраними потрібно бути всі 60 хвилин гри. Адже у матчі з «Соколом» всі наочно побачили, чим може закінчитися втрата ігрової дисципліни та концентрації навіть на якусь хвилину. Тому сьогодні ми просили всіх бути максимально зібраними весь час і догравати до кінця кожен ігровий епізод. Радий, що хлопці нас почули. Сподіваюся, що так буде і в наступних іграх.

– Вже за два дні у вас знову гра. Щоправда вдома. Як будете до неї готуватися?

– Додому ми приїдемо в суботу зранку. Тому буде напіввихідний – гравці пройдуть процедури відновлення. У неділю – повноцінне тренування, а в понеділок зранку розкатка, а ввечері гра. Сподіваємося, що вболівальники прийдуть нас підтримати. А ми в свою чергу зробимо все, аби показати гарний хокей і подарувати їм перемогу.

zik.ua

Фото з матчу












Команда

9 Артем Летюк


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->