Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

"Леви" закріплюються в зоні плей-оф

29.09.2011

«Леви» - «Беркут» - 1:2 ОТ (0:0; 0:1; 1:0; 0:1)

28 вересня 2011 року, 19:00. Льодовий палац (м. Новояворівськ), 800 глядачів.

Судді: С. Дронговський, О. Батезатов, В. Прилипко

Леви: Донован. Панов – Толстик, Новиков – Зеньков, Маліченко – Хонін. Гнітько – Клименков – Янченко, Остяков – Панченко – Расторгуєв, Якимчук – Федоров – Булгаков, Сидоров – Хміль – Гончаров, Єловиков, Зеньков.

Беркут: Федоров. Ісаєнко – Дворецький, Катуліс – Черненко, Микульчик – Васильєв, Щербатюк – Таран. Мороз – Яковлєв – Сальников, Малов – Пекарік – Бризгалов, Бєга – Буточнов – Борисенко, Дем’янюк – Буценко – Мартишко.

Голи: 0:1. Малов (Щербатюк, Гніденко, 29:12 – більш.), 1:1. Остяков (Сидоров, 57:19 – 5х3), 1:2. Сальников (Гніденко, 60:25 – більш.).

Штраф: 29 – 25

Цього сезону львівський хокейний клуб удома ще не програв. Та, як відомо, все рано чи пізно колись у житті трапляється. Спорт, а надто хокей – не виняток. До звітного матчу «Леви» здобули дві домашні перемоги над вінницькими «Гайдамаками» та броварським «Білим барсом». Щодо виїзних матчі, то два вояжі галичан у столицю України закінчилися по-різному. Була розгромна поразка від багаторічного флагмана українського хокею «Сокола» та вольова перемога над «Компаньоном-Нафтогаз».

Відтак у гості до Новояворівська завітала ще одна київська команда «Беркут». Гра попри не зовсім хокейний рахунок вийшла по-справжньому бойовою та бойовитою. Глядачі, а на трибунах Льодової арени Новояворівська ніде яблуку було впасти, отримали справжнє задоволення від гри обох команд. Підтримка у «Левів» була шаленою. Та й уболівальники «Беркута» також приїхали до Новояворівська аби підтримати своїх улюбленців.

Перші вісім хвилин першого періоду господарі виглядали впевненіше. Більше володіли шайбою та демонстрували хорошу командну швидкість. Та ближче до середини першої двадцятихвилинки «Беркут» розправив крила і зумів таки віднайти свою гру. «Леви» залишилися у меншості і цим ледь не скористалися кияни. Захисник «Беркута» Артурас Катуліс потужним кидком від синьої лінії перевірив реакцію американського воротаря господарів Раяна Донована. Господарі вистояли у меншості. Наприкінці періоду стався курйозний момент. Шайба після потужного кидка влучила у ковзан одного із суддів, який від потужного кидка не встояв на ногах і впав на лід… Кінцівка періоду пройшла під диктовку киян. Біля воріт Раяна Донована було гаряче після потужних кидків Дениса Ісаєнка. Ба більше була навіть бійка між тим таки Ісаєнком та «левом» Олександром Хмілем, за що обидва отримали двохвилинний штраф.

Другий період «Леви» розпочали у чисельній меншості. Та «Беркут» цим не зумів скористатися. Коли ж команди почали грати у повних складах «Леви» двічі могли засмучувати воротаря киян Федерова. Спочатку кидав Панов, а згодом Хонін перевірив, коли вже «беркут» грав у меншості перевірив реакцію їхнього кіпера. Запекла та непоступлива боротьба продовжилася і переросла у бійку всередині другої двадцятихвилинки між «левом» Хмілем та «беркутом» Васільєвим. Після кулачних боїв «Беркут» збільшив тиск на ворота «Левів» і закинув шайбу. Захисники львівської команди забули на «п’ятачку» капітана киян Романа Малова, який переправ шайбу у ворота Раяна Донована. Ще до перерви «Леви» могли зрівняти рахунок. Дмитро Расторгуєв прорвався на великій швидкості у зону київської команди проїхав за воротами Федорова та зігравши на паузі віддав точний пас просто на ключку свого партнера по команді Олександра Хміля. Здавалося б, шайба у воротах. Та де там! Воротар «Беркута» продемонстрував дива реакції відбивши кидок. А коли до завершення періоду залишалося дві секунди неприємну травму отримав «мотор» «Левів» Дмитро Расторгуєв, який, забігаючи наперед, так і не з’явився вже на майданчику у третьому періоді.

Дебют третього періоду розпочався з вилучення капітана господарів Дмитра Гнітька. «Беркут» цим ледь не скористався, закривши «Левів» у їх зоні. Від синьої лінії «стріляв» немов із пращі Денис Ісаєнко. На місці воротар господарів Раян Донован. Надалі гра нагадувала суддівський феєрверк. Феміда матчу дуже часто вилучала гравців обох команд. До честі «Левів» вони зуміли зібратися і зрівняти рахунок. Зробили це підопічні білоруського тренера Дениса Булгакова граючи у подвійній чисельній більшості п’ять проти трьох. Зачинивши «Беркут» у його зоні «Леви» до вірного розіграли комбінацію, яку завершив Микола Остяков. Зал «вибухнув» скандуваннями «Леви! Леви!». У ті три хвилини основного часу гри глядачі шайб більше не побачили. Попереду був перший для «Левів» у розіграші цьогорічної Професійної хокейної ліги України овертайм. На жаль, вже в його дебюті господарі пропустили фатальну шайбу. Її автором став досвідчений нападаючий «Беркута» Роман Сальніков – 1:2. Відтак «Беркут» здобув вже другу перемогу у цьому сезоні в овертаймі.

Що ж, попри поразку «Леви» продемонстрували гідну гру з одним із фаворитів ПХЛ. Відтак, після п’яти турів «Леви» з 10 очками посідають третю сходинку турнірної таблиці. Лідером ПХЛ є дві столичні команди «Сокіл» (15 очок) та «Беркут» (11 очок).

Наступний матч «Леви» знову зіграють удома. Їх суперником стане донецький «Донбас». Гра відбудеться у суботу, 1 жовтня у Новояворівську. Початок матчу о 17:00.

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ'ЯК, Галичина спортивна












Команда

24 Андрій Сивульський


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->