Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Сьогодні ХК «Леви» вдома зіграє з «Харківськими Акулами»

03.10.2011

Свій заключний поєдинок першого кола регулярної першості чемпіонату Професійної хокейної ліги України львівські «Леви» зіграють сьогодні, 3 жовтня, на своєму майданчику проти «Харківських Акул». Гра на Льодовій арені у Новояворівську, де приймають гостей підопічні Дениса Булгакова, розпочнеться о 19:00.

Поєдинок «Левів» з «Аулами» стане заключним для обох команд у першому колі і матиме величезне турнірне значення і для львів’ян, і для харків’ян. Адже наразі наші хокеїсти займають четверте місце, а їхні нинішні суперники – шосте. При цьому команди розділяє відстань лише в три пункти. А метою регулярної першості для всіх учасників турніру є попадання саме до квартету кращих, що дає право продовжити боротьбу за нагороди в іграх плей-оф. Тому сьогодні на глядачів фактично чекає битва за шість очок.

Коли повернутися до виступів команд у попередніх іграх, то треба сказати, що стартове коло сезону суперники проходять по-різному. Якщо «Леви» для усіх українських вболівальників стали справжнім відкриттям чемпіонату, то «Акули» до певної міри розчарували своїх фанатів. Зокрема, перші два матчі харків’яни програли, що одразу ж призвело до оргвисновків зі сторони керівництва клубу. Президент ХК «Харківські Акули» Валерій Середенко звільнив головного тренера команди Олега Панасенка. А посаду керманича «Акул» обійняв досвідчений Євген Гладченко, асистентом якого став київський фахівець Олег Циркунов. Зазнав кадрових змін після двох стартових поразок і склад гравців команди.

Зміни пішли «Акулам» на користь і в наступних чотирьох поєдинках харків’яни здобули дві перемоги в основний час, а ще одно очко отримали за гостьову поразку в додатковій п’ятихвилинці від столичного «Беркута». Причому по ходу зустрічі підопічні Євгена Гладченка вигравали 3:0, але не втримали переможний рахунок і в результаті поступилися в овертаймі – 3:4. Нагадаємо, що «Леви» тому ж таки «Беркуту» також програли в додатковій п’ятихвилинці. Цікаво, що і харків’янам, і львів’янам кияни в овертаймі переможну шайбу закинули майже в один і той же час – на 27-ій і 25-ій секундах відповідно. Вдало для «Акул» складався і поєдинок у Донецьку з чинним чемпіоном України «Донбасом». Гості вигравали по ходу матчу 2:1 і 3:2, але в підсумку поступилися більш досвідченому супернику з різницею у дві шайби – 3:5.

Що ж до сьогоднішнього матчу, то передбачити його підсумок навряд чи хтось візьметься. Адже «Акули» і «Леви» – команди практично одного рівня. Тож на вболівальників чекає справжній хокейний трилер. Додає інтриги поєдинку і той факт, що в складі львівської команди грає ціла група вихованців харківського хокею. А як саме складеться гра, ми побачимо сьогодні ввечері.

За п’ять годин до початку заключного поєдинку першого кола регулярної першості чемпіонату Професійної хокейної ліги України, який львівські «Леви» зіграють сьогодні, 3 жовтня, на своєму майданчику проти «Харківських Акул», з капітаном команди Дмитром Гнітьком (на фото) спілкувався кореспондент ЗІКу.


«Ми з величезним нетерпінням чекаємо сьогоднішню гру. По-перше, вся команда прагне реабілітуватися перед вболівальниками за суботню поразку від «Донбасу». Ми віддали дуже багато сил у тій грі, але результат вийшов зовсім не той, який ми сподівалися отримати. На льодовий майданчик ми виходили з думкою лише про перемогу. Грали ніби то не погано. Створили не менше моментів, ніж суперник, це точно. Однак з реалізацією ніяк не складалося. Чому?.. Ми й самі хотіли б знати відповідь на це питання. Напевне, не наш це був день. Та й десь негативно вплинула на нас вимушена заміна нашого основного воротаря. Але я б не став звинувачувати у першій шайбі від «Донбасу» запасного кіпера. Так, доля його вини є. Але винні й польові гравці, які дали супернику кинути по воротах. Однак це хокей, а в ньому, як і в інших ігрових командних видах спорту, не обходиться без помилок. Втім, ніхто у нас в команді не впадає у відчай. Головне, ми ще раз переконалися в тому, що можемо грати на рівних практично з кожним суперником у новоствореній Професійній хокейній лізі України.

Сьогодні ми також налаштовуємося на боротьбу самим серйозним чином і дуже хочемо перемогти. До цього нас зобов’язує і турнірне становище, і бажання на мажорній ноті завершити перше коло чемпіонату. Думаю, місце у квартеті кращих буде гарним результатом після семи зіграних матчів. Та й на виїзд, а на нас після сьогоднішньої гри чекають чотири матчі у Донецьку, Харкові, Києві і Броварах, з виграшем у кишені відправлятися буде значно приємніше. Але виграти у «Харківських акул», наших прямих конкурентів за місце у четвірці кращих, нам буде значно легше за підтримки вболівальників. Сподіваємося, що як і на попередніх іграх, трибуни будуть переповнені. А ми постараємося зробити все, щоб віддячити вболівальників і красивим хокеєм, і перемогою», – сказав Дмитро.

zik.ua












Команда

10 Євген Ратушний


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->