Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Леви» та «Харківські акули» розігрують трилер у Новояворівську

04.10.2011

У заключному матчі першого кола регулярної першості чемпіонату Професійної хокейної ліги України львівські «Леви» вчора ввечері на своєму майданчику приймали «Харківські Акули». Гра на Льодовій арені у Новояворівську закінчилася мінімальною поразкою господарів.

Поєдинок «Левів» з «Акулами» у Новояворівську був заключним для обох команд у першому колі і мав дуже важливе турнірне значення і для господарів, і для гостей. До початку львівсько-харківського протистояння наші хокеїсти займали четверте місце, а гості зі столиці Слобожанщини – шосте. При цьому команди розділяла відстань якраз в одну перемогу в основний час. Тобто гості мали шанс наздогнати господарів за кількістю набраних очок, а завдяки перемозі в очній зустрічі стояти вище у турнірній таблиці. Тому гра перетворювалася фактично на битву за шість очок. І глядачі насправді стали свідками безкомпромісного матчу з майже детективним сюжетом. Але про все за порядком.

Дебют матчу був однозначно за «Левами». Підопічні Дениса Булгакова з перших секунд зустрічі закрили гостейу їхній зоні.Для того, аби відкрити рахунок, їм знадобилося трохи більше двох хвилин ігрового часу. Однак ще до того небезпечно кидали по воротах Олександра ХаритоноваОлег НовіковтаДмитро Гнітько.А закинули першу шайбу львів’яни у чисельній більшості: МаксимЯкимчук іДенисХонінвивели на забійну позицію ЮріяБулгакова ітой не змарнував свого шансу – 1:0.

Відкривши рахунок в матчі, «Леви» незаспокоїлися і продовжувалирозвивати свої атаки. З того, що відбувалося на ковзанці, мало в кого були сумніви, що друга шайба у воротах «Акул» – питання часу. Зрештою, так воно й сталося. Однак ще за мінімальної переваги «Леви» мали не одну нагоду відзначитися вдруге. Зокрема, з дальньої відстані небезпечно двічі кидав Віталій Клименков, а ще одного разу смачно приклався по шайбі від синьої лінії захисник Денис Хонін, але в усіх трьох випадках надійно зіграв кіпер харків’ян. Втім, від свого візаві не відставав і Раян Донован, який на 9-ій хвилині не дозволив реалізувати буліт Ігорю Кривоносу.

Що ж до другої шайби, то її господарі закинули на 14-ій хвилині матчу після стрімкого проходу правим флангом атаки Миколи Сидорова, який на швидкості скерував шайбу в кут воріт – 2:0. Все було виконано настільки блискавично, що кіпер просто не встиг його прикрити.

Навряд чи в цей момент був у Льодовій арені хоча б один вболівальник, який сумнівався в перемозі господарів. І справа не лише в рахунку. Зрештою, 2:0 на користь однієї з команд в першому періоді – це ще далеко не кінець боротьби. Справа в іншому, «Леви» просто таки розривали «Акул», як і обіцяв у передматчевому коментарі кореспондентові ЗІКу капітан господарів Дмитро Гнітько. Підопічні Дениса Булгакова у ці хвилини були не лише формальними, а й справжніми господарями майданчику і повністю контролювали хід гри.

Однак, як засвідчив подальший перебіг подій в матчі, це була лише прелюдія. Як це не дивно, але друга шайба у ворота гостей розбудила їх і вони одразу після вкидання в центрі ковзанки додали у активності. Натомість на господарів рахунок 2:0 подіяв надто вже заспокійливо. Склалося враження, що «Леви» передчасно почали вважати, що гра у них в кишені. А даремно…

У тому, що трапилося далі, винні лише гравці команди господарів, які самі собі створили низку проблем, з якими зрештою так і не впоралися. Перш за все вони забули про ігрову дисципліну і до того ж почали припускатися помилок, причому як тактичного, так і технічного характеру. Та й вилучень знову було надто багато. Так, наприкінці стартового періоду почергово порушили правила Микола Гончаров та Дмитро Гнітько і «Леви» упродовж хвилини і 20 секунд захищалися втрьох.Харків’янинавіть закинули шайбу, але за мить перед цимзакінчивсяігровий час.

Другу 20-хвилинку активніше почали «Акули».Воно й не дивно, бо щойно почався період, як чергове порушення зі сторони Павла Толстіка і львів’янина триз лишнімхвилини залишилися вчисельній меншості: спочатку надва гравці,а потім – на одного. Однак «Леви» зуміли відбитися і втрьох, і вчотирьох проти повного складу суперника.

Вистояти в чисельній меншості підопічним Дениса Булгакова вдалося, але сил на це було потрачено чимало. Як наслідок, наша команда трохи підсіла, а гості, навпаки, додали у швидкості. Перехопивши ініціативу, харків’яни перевернули все з ніг на голову менше ніж за п’ять хвилин. Саме стільки часу їм знадобилося, аби не тільки відіграти дві шайби, а й вийти вперед. Першу шайбу, скориставшись обрізкою в центрі майданчика, закинувДмитроМігульов,який виграв очну дуель у Раяна Донована – 2:1. Це трапилося на 25-ій хвилині, а ще за дві на табло горіли цифри 2:2. Капітан гостей АндрійЛупандін іПавлоБольшаковкрасиво вивели на ударну позицію ЄгораПосєвіна і той з п’ятачка переправив каучуковий диск у сітку наших воріт. Нарешті не без посмішки привередливої пані Фортуни гості реалізували в контратаці вихід два проти одного.Все той желівий крайній першої трійки нападу «Акул» ЄгорПосєвін прострілював на партнера, алешайбавлучилау захисникаівідскочилайомупрямо на ключку: повторний кидок і2:3.

Треба віддати належне «Левам», яких провальна п’ятихвилинка психологічно не надломила і вони ще до другої перерви зуміли зрівняти рахунок. Щоправда їм у цьому трохи допомогли і «Акули», які заробилидва чотирихвилиннихштрафипоспіль.Класична триходівка за участю двох Юріїв – Булгакова та Зенькова закінчилася влучним кидком Олександра Панченка, який у дотик закрив дальню стійку. Тож на відпочинок перед останнім періодом суперники пішли за нічийного рахунку – 3:3. А це означало, що заключна третина зустрічі розпочнеться практично з «0».

Третій період почався надто нервово зі сторони обох команд. Як наслідок – серія обопільних вилучень. І саме в ситуації, коли на майданчику були рівні, але не повні склади, порушив правила Олександр Федоров. Аби реалізувати чисельну перевагу у форматі «чотири проти трьох», при якому значно легше закинути шайбу, ніж при грі «п’ятеро проти чотирьох», гостям вистачило 42 секунди. Автором шайби став Євген Вагін, а його асистентами Іван Дерюшева та Руслан Мозговой – 3:4.

Вдруге у грі харків’яни вийшли вперед на 47-ій хвилині. Однак львів’яни і не думали здаватися й всією командою пішли вперед. Небезпечно кидав Олександр Хміль, намагався самотужки прорватися до воріт суперника капітан «Левів» Дмитро Гнітько. Однак нічого у них не вийшло. Але найцікавіше у цій грі було ще попереду.

За дві хвилини і 57 секунд до завершення основного ігрового часу арбітр матчу киянин Максим Урда призначає другий буліт у зустрічі – цього разу у ворота гостей. Олександр Янченко ніби то перехитрив кіпера «Акул» свого тезку Харитонова, але не влучив у верхній кут воріт – шайба пройшла над поперечкою.

Однак шанс перевести гру в овертайм у «Левів» залишався зовсім непоганий Адже вони мали чисельну перевагу у форматі «четверо проти трьох». І через 29 секунд шайба таки залетіла до сітки воріт. Однак не харків’ян, а львів’ян, які примудрилися пропустити, маючи на майданчику на одного гравця більше. Сталося це після того, як Дмитро Гнітько, намагаючись прорватися до воріт суперника, втратив шайбу і «Акули» провели стрімку контратаку, в фіналі якої результативну крапку поставив Євген Вагін, який, як і Єгор Посєвін, оформив персональний у грі «дубль».

За дві хвилини і 28 секунд до завершення третього періоду рахунок був 3:5. Відіграти за такий час дві шайби можна, але без везіння тут аж ніяк не обійдешся. От і «Левам» поталанило, але тільки на половину. Для того, щоб скоротити відставання в рахунку до мінімуму, їм вистачило 40 секунд. До голу призвів рикошет після потужного кидка від синьої лінії захисника Олега Новікова – 4:5.

Однак на цьому фарт для господарів скінчився. Не допомогли ні тайм-аути, ні заміна воротаря на шостого польового гравця. Фінальна сирена зафіксувала перемогу «Акул» у драматичному матчі над прямимконкурентомза місце у«великому»плей-оффПХЛ.

Втім, це лише перше очне побачення «Левів» з «Акулами». А друге відбудеться менше, ніж за тиждень. Вже наступної неділі, 9 жовтня, команди зіграють між собою у Харкові на льодовому майданчику «Айс Холу». Але перед тим, 7 жовтня, наша команд зіграє в Донецьку проти «Донбасу», а «Харківські Акули» вдома прийматимуть «Вінницьких Гайдамак».

ХК «Леви» (Львів) – ХК «Харківські Акули»– 4:5 (2:0, 1:3, 1:2).3 жовтня. Новояворівськ. Льодова арена. Початок 19:00. 600 глядачів

Головний арбітрМаксим Урда (Київ)

Лайнсмени– Артем Корепанов, Антон Перетятько (обидва – Київ)

Інспектор матчу– Володимир Бабинець (Київ)

«Леви»:Донован; Новіков– Толстік, Зеньков –Хонін, Панов – Гончаров; Гнітько – Клименков – Янченко, Сидоров – Хміль – Остяков, Якимчук – Федоров – Ю. Булгаков, Курський – Панченко – Єловиков

Головний тренер – Денис Булгаков

«Харківські Акули»:Харитонов; Лупандін – Кручинін, Вагін – Вишневський, Столяренко – Мозговой, Маснєв; Посєвін – Большаков – Кривонос, Кривда – Мігульов – Дєрюшев, Савченко – Медведєв – Войцеховський, Кобиков – Пономар – Лисак

Головний тренер – Євген Гладченко

Шайби закинули:

1:0 – 02:08 Ю. Булгаков (Якимчук, Хонін – у більшості)

2:0 – 13:41 Сидоров (Хміль, Остяков)

2:1 – 24:50 Мігульов (Вишневський, Харитонов) – 2:1

2:2 – 26:54 Посєвін (Большаков, Лупандін) – 2:2

2:3 – 29:46 Посєвін

3:3 – 38:51 Панченко (Ю. Булгаков, Зеньков – у більшості)

3:4 – 46:27 Вагін (Дерюшев, Мозговий – у більшості)

3:5 – 57:32 Вагін (Большаков – у меншості)

4:5 – 58:12 Новіков (Федоров, Якимчук)

Не реалізовані буліти:

08:51 – Кривонос(воротар)

57:03 – Янченко (повз ворота)

Кидки по воротах: 54 – 61 (22 – 19, 18 – 18, 14 – 24)

По завершені матчу з «Харківськими Акулами» головний тренер львівських «Левів» Денис Булгаков поділився своїми враженнями від гри та відповів на питання журналістів.

– Перший період ми почали активно і повели в рахунку, а потім наприкінці періоду почалися помилки в обороні. Можливо, трішки психологічно перегоріли. Гол, який нам забили після сирени, хоча й не зарахували, але все ж він є голом в «роздягальню» і трішки мав вплив на психологію гравців. У перерві перед другим періодом хлопці отримали невеличкий наганяй, тож трішки оживилися. Я сказав хлопцям, щоб не зважали на те, що перемагаємо і що рахунок «0:0». Однак у другому періоді суперник повністю домінував. З нашого боку невиправданими були вилучення. Рахунок відобразив дійсність. Ми надто збилися на індивідуальні дії, які до добра не привели. Це все вплинуло на результат другого періоду, який ми повністю програли…

Вже вкотре видно, що у «Левів» є проблеми входу у зону суперника і що скажете про гру в більшості вашої команди, зокрема у сьогоднішньому матчі?

– Що зробити, коли шайба перескакує через ключку гравців? Технічний брак заважає нам нормально входити в зону суперника. Звичайно, іноді трапляється, що у гравців починається трішки психологічна неврівноваженість після пропущених голів та зроблених помилок. Тоді й починається між гравцями непорозуміння, губиться командна гра. Це також вносить свою негативну лепту у гру. Адже у більшості також є певні схеми накатані, а у стресових ситуаціях не завжди це вдається втілити та тримати цілковиту сконцентрованість на грі. Теж саме скажу й про гру в нерівних складах. Наприклад, у меншості можна набагато краще відіграти, бо у нас більша концентрація. А от у більшості гравці думають, що все добре вийде само по собі. А суперник трішки активніше починає грати і одразу виникають проблеми. Хоча, не дивлячись на це, сьогодні нам вдалося забити у більшості гол. Звичайно, є над чим працювати. На жаль, ми не можемо стовідсотково концентруватися і в умовах стресової ситуації грати у свою гру. А коли почався відкритий хокей: сюди побігли, туди побігли… Скажу так, почали грати у пінг-понг. Боротьба є боротьба і вона складається і з атаки, і з оборони. Вдалося забити, але пропустили ж більше, ніж забили. Тому підсумок закономірний.

Склалося враження, що за рахунку 2:0 «Леви» розслабилися.Тоді й почалися всі проблеми у грі.

– Так, цей гол, який був у наші ворота після сирени, зіграв свою роль. Ми вистояли півтори хвилини у меншості і на початку другого періоду все ніби то складалося добре. Але потім трішки розслабилися і ті помилки, які були допущені, наклали свій відбиток на гру. А в подальшому ми не зуміли зібратися…

У команди надто низький відсоток виграшу вкидань.

– Сьогодні вже абсолютно інша статистика. Ми підтягнули цей момент. Сподіваємося на своїх центральних нападників у цьому компоненті гри.

zik.ua











Команда

88 Карен Арустамов


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->