Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

"Леви" програють в Донецьку

08.10.2011

«Донбас» (Донецьк) - «Леви» (Львів) - 5:2 (3:0; 0:2, 2:0)

7 жовтня 2011 року. 18:30. м. Донецьк. ЛДС «Лідер». 500 глядачів

СуддіА. Сєврук, О. Серебряков (обидва - м. Київ), А. Бакуменко (м. Харків)

Донбас: Селіверстов. Расулов - Вл. Алексюк, Р. Борисенко - Федосєєв, Берестень - Бахріддінов, Кугут - Куликов. Ісхаков - Бондарєв - Долгіх. Р. Благой - Шаманський - Німенко, Смолін - Росляков - Бабинець, Нікульніков - Дьомкін - Єжов.

Леви: Ткаченко (Донован, 04:55 - 60:00). Толстік - Новиков, Хонін - Зеньков, Гончаров - Панов, Філіппов. Янченко - Клименков - Гнітько, Якимчук - Федоров - Булгаков, Сидоров - Хміль - Остяков, Курський - Панченко - Єловіков.

Голи: 1:0. Ісхаков (Долгіх, Алексюк, 02:53 - більш.), 2:0. Бабинець (Рослякова, Смолін, 12:11 - більш.), 3:0. Бондарєв (Ісхаков, Долгіх, 16:17), 3:1. Гнітько (Хонін, Панченко, 27:29), 3:2. Федоров (Якимчук, Зеньков, 37:13), 4:2. Р. Благой (Бахріддінов, 52:05 - менш.), 5:2. Р. Благой (Берестень, 54:10 - менш.).

Штраф: 
14 - 14.

Кидки: 29 - 26.

Вкидання: 36 - 32.

У першому матчі другого кола регулярної першості прем’єрного чемпіонату Професійної хокейної ліги України львівські «Леви» сьогодні, 7 жовтня, зіграли у Донецьку проти чинного володаря титулу місцевого «Донбасу». Гра на льодовому майданчику ЛСК «Лідер» закінчилася з рахунком 5:2 на користь господарів.

На першу гру другого кола «Леви» до Донецька приїхали вчора по обіді на клубному автобусі. Трохи відпочивши з дороги, підопічні Дениса Булгакова провели тренування, заодно ознайомившись з місцем другої очної зустрічі в регулярному сезоні з чинним чемпіоном України місцевим «Донбасом». Нагадаємо, минулої суботи на домашній арені у Новояворівську наші хлопці поступилися донеччанам з рахунком 0:4. Тож зрозуміло, що «Леви», в активі яких в трьох попередніх іграх був лише один заліковий пункт, сьогодні вийшли на льодовий майданчик ЛСК «Лідер» не лише з бажанням поправити своє турнірне становище, а й з реваншистськими настроями.

Втім, поєдинок для «Левів» розпочався, як то кажуть, гірше нікуди. Вже на 2-ій хвилині матчу наша команда припустилася прикрої помилки – на льоду одночасно було шестеро польових гравців і арбітри залишили гостей у чисельній меншості. Хоча треба сказати, що рішення суддів було доволі спірним. Для реалізації зайвого гравця донеччанам знадобилося трохи більше хвилини: Ільшат Ісхаков з передачі Володимира Алексюка відкрив рахунок у матчі – 1:0.

Цікаво, що на 7-ій хвилині за аналогічне порушення правил гри – зайвий гравець на майданчику – було покарано і «Донбас». Однак нагодою відновити рівновагу в рахунку «Леви» не скористалися. Більше того, у чисельній меншості господарі грали лише якихось 20 секунд – за затримку суперника ключкою арбітри вилучили на дві хвилини капітана львів’ян Дмитра Гнітька.

Мінімальний рахунок на користь підопічних Олега Мікульчика за їхньої таки незначної переваги у грі зберігався до 13-ої хвилини, доки господарі вдруге у грі не реалізували чисельну перевагу. Арбітри вилучили з майданчика білоруського захисника нашої команди Павла Толстіка за удар по руках суперника і за якихось півхвилини кіпер «Левів» Раян Донован не зумів завадити правому крайньому третьої трійки нападаючих «Донбасу» Сергію Бабинцю довести перевагу «Донбасу» до двох шайб – 2:0.

Однак на цьому неприємності команди гостей у першій третині зустрічі не закінчилися. За чотири хвилини господарі наочно продемонстрували, що вони вміють забивати не лише в чисельній більшості, а й в рівних складах також. Підсумок першого періоду гри підвів влучний кидок Артем Бондарєва – 3:0.

Три шайби переваги за 20 хвилин гри у сучасному хокеї – перевага доволі комфортна. Відіграти її дуже складно, тим паче на майданчику суперника. Однак «Леви» сьогодні, між іншим вже не вперше в сезоні, довели, що вони не здаються за будь-яких обставин і за максимально позитивний результат б’ються до самого кінця матчу. Так, можливо, господарі, маючи три шайби в запасі, на другу 20-хвилинку вийшли трішечки розслабленими, але це вже проблеми Олега Мікульчика та його команди. А ми можемо констатувати, що «Леви» з перших секунд другого періоду дали зрозуміти, що вони не мають жодних намірів достроково припиняти супротив і викидати білий прапор.

Ні, підопічні Дениса Булгакова не кинулися всією командою відігруватися, кинувши напризволяще свого воротаря Раяна Донована. Навпаки, «Леви» самовіддано і дисципліновано відпрацьовували в обороні, але при першій нагоді йшли в контратаку. І така тактика дала позитивний результат. Щоправда певний час нашим хлопцям ніяк не вдавалося довести до логічного завершення свої контрвипади. Та все ж на 28-ій хвилині їм таки вдалося відіграти одну шайбу. І напевно символічно, що її автором став капітан команди Дмитро Гнітько. Захисник Денис Хонін віддав шайбу на Олександра Панченка, який на пару разом з Дмитром Гнітьком вийшли вдвох на одного захисника. Чисельну перевагу в атаці наш дует розіграв як по нотах: Панченко віддав шайбу на дальню стійку на Гнітька і той в дотик переправив її у сітку – 3:1.

Наступні десять хвилин гри пройшли практично в рівній боротьбі. Кожна з команд мала по кілька непоганих моментів, аби змінити рахунок на свою користь. Грали команди по одному разу і в чисельній більшості – спочатку господарі, а згодом і гості. Однак захист і львів’ян, і донеччан на чолі з кіперами – Раяном Донованом та Вадимом Селіверствоим відповідно – діяв безпомилково. І все ж на 38-ій хвилині «Левам» таки вдалося провести результативну атаку і в такий спосіб скоротити відставання в рахунку до мінімуму – 3:2. А автором другої шайби у ворота «Донбасу» став білоруський центрфорвард другої трійки нашої команди Олександр Федоров, який кидком з дальнього «п’ятака» зняв, як то кажуть, павутиння з дальньої «дев’ятки» воріт господарів.

На третій період обидві команди вийшли рішуче налаштованими на те, аби здобути позитивний результат. Майже десять хвилин гра тривала немов на гойдалках – то одна, то інша команда до максимуму піднімала точку кипіння поблизу воріт суперника, але забити нікому ніяк не вдавалося. Але значно ближчими до успіху були «Леви». Після гарматного кидка Олександра Янченка кіпер «Донбасу» Вадим Селіверствов був безсилий врятувати свою команду від неприємностей, але за гостей зіграла стійка.

А кульмінація гри настала у середині періоду, коли після обопільного вилучення команди грали у форматі «чотири на чотири», а через півтори хвилини арбітри подвійним штрафом покарали Артема Бондарєва – центрфорвард донеччан розбив лице своєму візаві Олександру Хмілю. Тож львів’яни отримали чудову нагоду відновити рівновагу в рахунку. Адже вони грали у чисельній більшості упродовж чотирьох хвилин. Причому спочатку 34 секунди у форматі «чотири проти трьох», а решту часу – «п’ятеро проти чотирьох».

З точки зору здорового глузду, забивати мали «Леви». Однак хокей – не лише найшвидша гра у світі, а й чи не найменш передбачувана. Саме це й підтвердив подальший перебіг подій у сьогоднішній грі. Замість того, щоб закинути шайбу супернику, наші хокеїсти примудрилися двічі (!) пропустити гол у свої ворота. Причому автором обох шайб у складі «Донбасу» став Роман Благий. Спочатку лівий нападник другої трійки нападу господарів скористався помилкою нашого захисника, який вчасно не закрив зону, і реалізував вихід один-на-один з воротарем. А згодом обікрав нападника гостей на вході в зону атаки і вдруге поспіль виграв очну дуель у Раяна Донована.

Ось так, замість того, щоб як мінімум перевести гру в овертайм і в такий спосіб щонайменше заробити один заліковий пункт, «Леви» зазнали прикрої поразки з рахунком 2:5. І знову, як і минулої суботи у Новояворівську, рахунок далеко не відображає хід гри. При всій повазі до підопічних Олега Мікульчика, вони ну ніяк не заслужили на перемогу з перевагою аж у три шайби.

Втім, це все лише враження та емоції одразу по завершенні матчу. А в протоколах залишиться саме результат 5:2 на користь «Донбасу». Однак «Левам» не потрібно впадати у відчай. Адже вже за два дні, 9 жовтня, на них чекає напрочуд важливий поєдинок у гостях проти «Харківських Акул», які сьогодні обіграли «Вінницьких Гайдамак» – 6:2 (2:1, 1:0, 3:1). Тож побажаємо нашим хокеїстам та їхнім тренерам зробити правильні висновки після нинішньої поразки і здобути перемогу у Харкові. Додамо, що поєдинок «Харківські Акули» – «Леви» розпочнеться о 17:00.

Спортивний директор ХК «Леви» Михайло Чіканцев по завершенні матчу в Донецьку з ХК «Донбас» у телефонній розмові поділився своїми враженнями від гри з кореспондентом ЗІКу.

«Гра почалася для нас невдало. Вже в дебюті ми залишилися в чисельній меншості через порушення чисельного складу. Хоча я не впевнений, що судді прийняли правильне рішення. А загалом перший період, незважаючи на рахунок 0:3, ми відіграли не так вже й погано. Ні, я згідний, що господарі виглядали трохи краще. Однак на перевагу у три шайби вони аж ніяк не награли.

У перерві ми сказали хлопцям, що треба забути про рахунок і довести, що ми також вміємо грати у хокей. І хлопці, скинувши десь психологічний тягар відповідальності, другий період відіграли дуже добре. І справа навіть не в тому, що ми змогли відіграти дві шайби. Між іншим, обидві гольові комбінації було розіграно в кращих традиціях класики світового хокею. Просто ми відіграли всю другу 20-хвилинку сильніше за «Донбас». І це не може не тішити.

Третій період пройшов у рівній боротьбі. Кожна команда могла закинути не одну шайбу. Дуже прикро, що при грі в рівних складах, за рахунку 2:3, Янченко влучив у стійку. А забий – і все могло піти зовсім в іншому руслі. Ну а пояснити, що трапилося потім, напевне, не зможе ніхто. Отримати чотирихвилинну чисельну перевагу і пропустити дві контратаки поспіль – це щось неймовірне…

Тим не менше, незважаючи на поразку, скажу, що загалом ми зіграли гідно і дали бій чемпіону. Шкода, звичайно, що не змогли зачепитися бодай за одне очко, адже шанс був. Але потрібно зробити правильні висновки і якомога швидше забути про цю невдачу. Вже у неділю на нас чекає дуже важлива гра у Харкові. «Акули» – наші прямі конкуренти в боротьбі за місце у плей-оф. Тож це буде битва за шість очок», – розповів пан Михайло.












Команда

23 Ростислав Тонковид


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->