Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

"Леви" громлять харківський клуб

09.10.2011

«Харківські Акули» - «Леви» - 4:8 (2:3; 0:3; 2:2)

 

9 жовтня 2011 року, 17:15. Айс Холл ТРЦ «Дафі», 527 глядачів.

 

Судді: А.Кіча (м. Київ), О. Селютін, А. Бакуменко

 

Акули: Харитонов (Томащук, 28:17 – 59:48). Вагін – Вишневський, Лупандін – Кручинін, Столяренко – Мозговой. Маснєв. Посєвін – Большаков – Кривонос, Савченко – Войцеховський – Медведєв, Кривда – Дєрюшев – Мігульов, Кобиков – Пономар – Секірко, Лисак.

 

Леви: Донован. Толстик – Новиков, Хонін – Зеньков, Гончаров – Панов, Філіппов. Янченко – Панченко – Гнітько, Якимчук – Федоров – Булгаков, Сидоров – Хміль – Клименков, Курський – Остяков – Єловиков.

 

Голи: 1:0. Дєрюшев (Кривда, Мігульов, 1:18), 1:1. Панов (Сидоров, Хміль, 3:53 – 5х3), 1:2. Сидоров (Панов, Клименков, 8:14 – більш.), 2:2. Большаков (18:11), 2:3. Сидоров (Панов, Клименков, 19:57), 2:4. Панченко (Янченко, Гнітько, 23:25), 2:5. Булгаков (Гончаров, Гнітько, 27:25), 2:6. Янченко (Гнітько, 33:25 – менш.), 2:7. Якимчук (Новиков, Булгаков, 40:42), 3:7. Посєвін (Кручинін, Лупандін, 42:01), 3:8. Федоров (Гнітько, 50:34), 4:8. Дєрюшев (56:40 – штрафний кидок).

 

Штраф: 24 – 28

У своєму дев’ятому матчі регулярної першості чемпіонату Професійної хокейної ліги України львівські «Леви» у Харкові з переконливим рахунком 8:4 обіграли місцевих «Акул». Тим самим підопічні Дениса Булгакова перервали свою програшну серію, яка налічувала вже чотири гри, а також повернули собі місце у квартеті найкращих, що дозволяє продовжити боротьбу за нагороди в поєдинках плей-оф.

 

Минулого понеділка львівські «Леви» домашню гру з «Харківськими Акулами» розпочали дуже впевнено і вже в першій 20-хвилиці створили цілком комфортний відрив у дві шайби – 2:0. Однак підопічні Дениса Булгакова, напевне, надто рано вирішили, що три очки у них вже в кишені. В підсумку гра закінчилася перемогою суперника з мінімальним рахунком 5:4.

По завершенні того матчу спортивний директор ХК «Леви» Михайло Чіканцев та капітан команди Дмитро Гнітько, між іншим вихованець харківського хокею, в один голос пообіцяли, що в Харкові все буде абсолютно по-іншому. І от сьогодні прийшов час реваншу.

Втім, на льодову арену «Айс хол» ТРЦ «Дафі» у Харкові «Леви» виходили не лише з реваншистськими настроями. Окрім бажання реабілітуватися за прикру домашню поразку, у львів’ян були ще два вагомі мотиви перемогти. Перший – дуже хотілося нарешті перервати свою програшну серія, яка після п’ятничної поразки в Донецьку від чинного чемпіона України місцевого «Донбасу» налічувала вже чотири поєдинки. А по-друге, виграш у основний час з перевагою у дві шайби дозволяв «Левам» витіснити «Акул» з квартету лідерів, який, згідно Регламенту, по завершенні регулярної першості продовжить боротьбу за нагороди чемпіонату в іграх плей-оф.

Втім, гравці нашої команди чудово розуміли, що виграти битву з прямим конкурентом та ще й на його майданчику буде надзвичайно складно. Адже «Акули» також виходили на гру виключно з думкою про заповітні три пункти. Більше того, заради виграшу вони пішли навіть на певні стратегічні хитрощі, в останній момент сповістивши гостей, що гра розпочнеться не о 17:00, як було офіційно об’явлено, а на 15 хвилин пізніше. Можливо, хтось скаже, що така дрібниця не може вплинути на гру. Але в сучасному спорті високих досягнень дрібничок не буває. А дії керівництва харківського клубу були відверто скеровані на створення певного психологічного тиску на нашу команду – мовляв, ми тут господарі і все відбуватиметься за нашими правилами. Порушили харків’яни і пункт Регламенту, який зобов’язує господарів надати гостям час для розкатки на тому ж майданчику, на якому відбудеться сам матч. То ж «Левам» довелося передігрове тренування проводити на іншій ковзанці. Були проблеми і з роздягальною – 15 квадратних метрів на всю команду і жодної розетки. Однак в підсумку всі ці хитрощі, які не мають нічого спільного з спортивною етикою, «Акулам» не допомогли. Але про все за порядком.

Гра почалася для «Левів» з провалу в обороні. Обрізка одного із захисників призвела до виходу у форматі «двоє проти одного» і Дєрюшев з подачі Мігульова відкрив рахунок. На табло загорілися цифри 1:0, а зіграли команди трохи більше одної хвилини.

Втім, перший і, як виявилося в подальшому, останній раз у цій грі господарі вели в рахунку не надто довго – трохи більше, як дві з половиною хвилини. Отримавши чисельну перевагу в два гравці, «Леви» не забарилися з її реалізацією: мети досяг дальній кидок Панова – 1:1. А за кілька хвилин гості довели, що вони не менш ефективно використовують і перевагу в одного хокеїста. Щоправда цього разу шайба залетіла у ворота Харитонова після класичної комбінації: Панов віддав на Клименкова, а той по діагоналі переадресував шайбу на дальню штангу, яку замкнув Сидоров кидком у «дев’ятку» в протихід воротарю – 1:2.

Аби рахунок востаннє у матчі став нічийним, знадобилося майже десять хвилин. На 19-ій хвилині чи не найкращий гравець зустрічі у складі «Акул» Большаков продемонстрував належний рівень індивідуальної майстерності і самотужки закинув каучуковий диск у ворота Донована – 2:2. А за лічені секунди до закінчення першого періоду стався епізод, який в значній мірі вплинув на подальший перебіг подій на майданчику. Нападник «Левів» Сидоров знаходився на синій лінії у власній зоні. Подивившись на час гри, він побачив, що на атаку часу вже немає, а тому вирішив щосили на вдачу кинути по воротах господарів. І не прогадав: Харитонов, напевне, також бачив, що час першої 20-хвилинки вже практично закінчився, а тому подумки вже перебував у роздягальні. Напевно кіпер «Акул» забув один з головних принципів своєї професії – не втрачати концентрацію ні на мить. А так його секундна розслабленість призвела до того, що шайба несподівано для всіх затріпотіла у сітці – 2:3.

Про що говорив керманич команди господарів Євген Гладченко своїм підопічним упродовж перерви, ми не дізнаємося ніколи. Однак можемо констатувати, що до тями після курйозного голу у роздягальню він їх так і не привів. Як наслідок, у другому періоді деморалізовані психологічно «Акули» нічого не створили в атаці, а в захисті пропустили знову три шайби, причому всі три гості закинули після передач Гнітька. Не допомогла господарям і заміна воротаря в середині періоду – замість Харитонова вийшов Томащук.

Спочатку, на 24-ій хвилині, Гнітько, несподівано розвернувшись за воротами суперника, віддав передачу на Панченка і той вгатив шайбу у «дев’ятку» – 2:4. Рівно через чотири хвилини капітан «Левів» вивів на забійну позицію Булгакова і той не промахнувся – 2:5.

Саме після цієї шайби Євген Гладченко і провів заміну воротаря. Однак і Томащук залишався «сухим» не довго – трохи довше, ніж п’ять хвилин. Причому шосту шайбу підопічні Дениса Булгакова закинули у чисельній меншості. Перехопивши шайбу у своїй зоні, Гнітько та Янченко вийшли вдвох проти одного захисника і дует вихованців харківського хокею миттєво все зробив, як книжка пише – капітан витягнув на себе захисника і в останній момент віддав шайбу на партнера, якому залишалося лише підставити ключку і каучуковий диск вразив неприкритий кут.

Рахунок 2:6, з яким закінчився другий період, практично не залишав господарям надій на порятунок. Тож на заключну третину гри вони вийшли майже приречені. Тому цілком логічно, що вже через 42 секунди на табло Льодової арени «Айс Хол» загорілися цифри 2:7. Причому гол гості забили практично з нічого. Після вкидання в зоні господарів розіграли простеньку комбінацію і кидок Якимчука з середньої відстані досяг успіху. Щоправда перевага у п’ять шайб на користь «Левів» протрималася не довго – менше, ніж через півтори хвилини Посєвін вдало зіграв на добиванні, коли Донован відбив шайбу після кидка Лупандіна, а захисники свого кіпера не підстрахували – 3:7.

Після цього чудову нагоду нарешті забити самому мав на 45-ій хвилині Гнітько, який на той момент, як вже було сказано вище, мав три гольові передачі. Однак практично обігравши Томащука в очній дуелі, капітан львів’ян влучив у стійку. Зазначимо, що це був другий вихід 8-го номера нашої команди один-на-один з воротарем: раніше він не зміг переграти Харитонова.

Напевне, сьогодні десь там на небесах хтось вирішив, що Гнітько в цій зустрічі сам забивати не повинен. Зате функції асистента він виконуватиме практично бездоганно. От і на 51-ій хвилині Дмитро правим флангом на швидкості пройшов за ворота «Акул» і видав ідеальну передачу на Федорова, який на так званому п’ятачку впевнено переграв у ближньому бою Томащука – 3:8.

Могли «Леви» довести кількість своїх закинутих шайб у цій зустрічі і до десяти. Однак не змогли в останні десять хвилин вдало розіграти зайвого. Більше того, саме граючи у чисельній більшості вони примудрилися пропустити гол у свої ворота. Панов незграбно зіграв на синій лінії у зоні суперника, його обікрав Дєрюшев і нашому захиснику нічого не залишалося, як зачепити суперника ключкою. Арбітр без вагань призначив буліт, який чітко реалізував постраждалий. Як виявилося, це була остання шайба у грі, яка закінчилася перемогою «Левів» з більш, ніж переконливим рахунком – 4:8. А головне, підопічні Дениса Булгакова довели, що вони є справжнім колективом однодумців, який вміє робити правильні висновки з своїх невдач.

Додамо, що завтра команда повернеться додому. Але вже в середу ввечері «Леви» знову вирушають в дорогу. 14 та 16 жовтня вони зіграють два матчі у Броварах – відповідно проти місцевого «Білого Барса» та столичного «Беркута».

 

 

zik.ua












Команда

9 Артем Летюк


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->