Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Сьогодні ХК «Леви» вдома зіграє проти київського «Сокола»

20.10.2011

У Новояворівськ, аби зіграти з львівськими «Левами» у поєдинку 12-го туру регулярної першості прем’єрного чемпіонату Професійної хокейної ліги України, сьогодні завітає легендарний київський клуб «Сокіл», одноосібний лідер турніру. Свисток про початок зустрічі на Льодовій Арені пролунає о 19:00.

Сьогодні у Новояворівську, де приймає своїх суперників ХК «Леви», очікується справжнє хокейне свято. Адже в гості до команди-відкриття прем’єрного сезону Професійної хокейної ліги України завітає флагман вітчизняного хокею київський «Сокіл», клуб, який дуже добре знають не лише в усіх куточках колишнього СРСР, а й у Європі та й в Північній Америці також.

Свої славні традиції нинішнє покоління «Сокола» усіма силами намагається підтвердити успішними виступами перш за все у новоствореній ПХЛ. І воно зрозуміло, адже минулого сезону найтитулованіша команда України в національному чемпіонаті фінішувала лише другою. У фінальній серії «Сокіл» дещо несподівано поступився донецькому «Донбасу». Тож зрозуміло, що в новому сезоні у підопічних Олександра Годинюка є додаткова мотивація. Втім, перед командою поставлено завдання не лише вибороти золоті медалі чемпіонату України, а й вигравати в кожному офіційному матчі.

І наразі столичним хокеїстам це вдається. У десяти перших іграх «Сокіл» не втратив жодного очка – десять перемог в основний час із загальним рахунком 51:18. Серед цих десяти звитяг і виграш у «Левів» в матчі першого кола, який відбувся у Броварах місяць тому. У тій грі кияни дуже потужно провели перший період, закинувши у ворота львів’ян п’ять шайб, а в свої пропустивши при цьому лише одну. В подальшому гра точилася майже на рівних, але в підсумку підопічні Олександра Годинюка отримали перемогу з рахунком 9:4 (5:1, 1:0, 3:3).

Втім, сьогодні навряд чи «Сокіл» матиме подібну перевагу. Адже за місяць часу «Леви» помітно додали в грі, про що свідчать і їхні турнірні здобутки. Наразі підопічні Дениса Булгакова зіграли 11 матчів, у яких по п’ять разів вигравали та програвали в основний час, а ще одного разу поступилися в овер-таймі. У сумі це дало 16 очок і четвертий рядок у турнірній таблиці при позитивній різниці закинутих і пропущених шайб 43 – 39.

Можна не сумніватися, що сьогодні наша команда спробує не просто дати бій лідеру чемпіонату, а й зробить усе можливе, і неможливе також, аби відібрати очки у «Сокола». Тим більше, що в разі позитивного результату (а ним, за великим рахунком, вважатиметься навіть поразка в овер-таймі чи в серії післяматчевих булітів), «Леви» увійдуть в історію Професійної хокейної ліги, як перша команда, що зуміла відібрати турнірні залікові пункти у «Сокола».

Додатковий інтерес приїзд «Сокола» викликає і з огляду на те, що в його складі грає легендарна російська зірка НХЛ Андрій Ніколішин, який в свої 38 років демонструє просто таки чудову гру і є справжнім прикладом для молодих українських хокеїстів. Між іншим, хоча Андрій є громадянином Росії, а народився і виріс у Воркуті, він має українське коріння. Справа в тому, що його батько є вихідцем з… Львівщини, а у Воркуту попав, як репресований. Коли 13 років тому він помер, то Андрій разом із сестрою вирішили поховати батька на його Батьківщині, у Стрийському районі Львівської області.

zik.ua











Команда

18 Родіон Круковський


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->