Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Леви» дають бій в Донецьку, але програють

03.11.2011

«Донбас» - «Леви» - 5:3 (1:1; 1:0; 3:2)

3 листопада 2011 року. 19:00. м. Донецьк. ЛСК Лідер. 428 глядачів.

СуддіА. Севрук, А. Бакуменко, А. Родіонов

Донбас: Селіверстов. Р. Борисенко - Кугут, Вл. Алексюк - Расулов , Денисов - Берестень, Тезіков. Р. Благой - Шаманський - Німенко, Бондарєв - Ісхаков - Долгіх; Страхов - Аникєєв - Нікульніков; Смолін - Аверкін - Бабинець.

Леви: Донован. Толстик - Новиков, Гончаров - Мошкарьов, Хонін - Панов, Філіппов - Зіньков. Гнітько - Панченко - Янченко, Сидоров - Хміль - Мадера, Расторгуєв - Федоров - Марушев, Якимчук - Летюк - Булгаков.

Голи: 0:1. Гнітько (Панченко, Гончаров, 03:42), 1:1. Долгих (Ісхаков, Бондарєв, 05:10), 2:1. Бондарєв (Расулов , 39:51), 2:2. Гончаров (Мошкарьов, 47:22 - більш. 5х3), 2:3. Расторгуєв (Марушев, Новиков, 49:31 - більш.), 3:3. Ісхаков (Тезіков, Долгіх, 50:43 - більш.), 4:3. Аникєєв (Благой, Страхов, 52:00), 5:3. Ісхаков (Долгіх, Алексюк, 58:40 - більш.).

Кидки: 28 (13+9+6) - 35 (7+11+17)

Вкидання: 36 (12+12+12) - 36 (10+11+15)

Штраф: 24 - 30

Кращі гравці: Ісхаков - Гнітько

У матчі 16-го туру регулярної першості чемпіонату Професійної хокейної ліги України львівські «Леви» в Донецьку з рахунком 3:5 зазнали прикрої поразки від тамтешнього «Донбасу».

Втретє зійшлися в очному протистоянні донецький «Донбас» та львівські «Леви» і втретє перемогу святкують хокеїсти зі столиці Донбасу. Однак, що характерно – кожен раз вона їм дається все важче. Свідченням цього є й рахунки цих поєдинків. Якщо в першій грі, яка відбулася на домашній арені «Левів» у Новояворівську, львів’яни не зуміли закинути бодай одну шайбу і в підсумку програли «на сухо» 0:4, то вже в наступній зустрічі менше ніж за тиждень у Донецьку вони поступилися трьома голами – 2:5. При цьому підопічні Дениса Булгакова хоча й поступалися по грі, мали чудову нагоду взяти бодай одне очко. Адже в третьому періоді, коли на табло горіли цифри 3:2, «Леви» отримали чудову нагоду щонайменше відновити рівновагу в рахунку – упродовж трьох з половиною хвилин вони мали чисельну перевагу. Причому спочатку у два гравці, а потім в одного. Однак все закінчилося майже катастрофою – хокеїсти «Донбасу» в чисельній меншості двічі поспіль втікали в контратаку і на цьому все закінчилося.

Що ж до третьої серії львівсько-донецького протистояння в регулярній першості, яка знову пройшла на ковзанці ЛСК «Лідер» в Донецьку, то цього разу інтрига зберігалася практично до фінальної сирени. Якщо ж бути точним, то остаточно всі крапки над «і» було розставлено за одну хвилину і 20 секунд до завершення основного ігрового часу, коли хокеїсти «Донбасу» реалізували чисельну перевагу і в такий спосіб збільшили відрив у рахунку до двох шайб. Однак, давайте про все за порядком.

Перед грою було чимало розмов, що в складі «Левів» у цій грі дебютує новачок команди, російський воротар Сергій Горєлов, за плечима якого чимало поєдинків у Вищій хокейній лізі Росії, а також виступи на чемпіонатах Європи і світу в складі юніорської збірної своєї країни. Однак все ж місце у рамці зайняв американець Раян Донован.

Початок зустрічі для львівської команди склався загалом непогано. Підопічні Дениса Булгакова з перших хвилин дали зрозуміти, що не мають наміру відсиджуватися в обороні, дбаючи головним чином за безпеку власних воріт. Навпаки, «Леви» почали гру агресивно, намагаючись весь чач максимально швидко доставляти шайбу у зону господарів. І їхню наполегливість дуже швидко було винагороджено. Вже на 4-ій хвилині провідна ланка львів’ян розіграла комбінацію, яку влучним кидком метрів з шести–семи завершив Гнітько. В принципі в цьому епізоді гостям десь трохи допоміг кіпер донеччан Селіверство, який, склалося враження, не очікував кидка від капітана «Левів». Та як би там не було червоне світло спалахнуло за воротами «Донбасу».

Однак рахунок 0:1 протримався не довго. Через якихось півтори хвилини підопічні Олега Мікульчика зуміли відновити рівновагу в рахунку. Результативну атаку за участю Ісхакова та Бондарєва завершив Долгіх – 1:1.

Обмінявшись закинутими шайбами в дебюті зустрічі, в подальшому гравці обох команд почали діяти на зустрічних курсах. Небезпечні моменти почергово виникали як біля воріт Донована, так і Селіверстова. Однак обидва кіпери діяли надійно, інколи демонструючи просто таки чудеса воротарської майстерності. А коли вже й вони не могли врятувати свою команду від пропущеної шайби, то їм на допомогу приходило везіння у вигляді штанг, поперечок та неточних кидків суперників із забивних позицій, а то й взагалі по пустих воротах. Такий сценарій гри глядачі спостерігали упродовж більш як півгодини ігрового часу. Причому за цей час і донеччани, і львів’яни неодноразово мали чисельну превагу, але рахунок 1:1 залишався незмінним.

І лише за 9 секунд до сирени, яка сповістила про закінчення другого періоду, рахунок змінився на користь «Донбасу». І що характерно, «Леви» пропустили другу шайбу одразу після того, як в черговий раз не реалізували чисельну перевагу. Щойно п’ятий гравець команди господарів з’явився на майданчику, як підопічні Олега Мікульчика провели атаку, в фіналі якої Расулов кинув від синьої лінії, а Бондарєв вдало підставив ключку. Тож на останній відпочинок суперники пішли за рахунку 2:1 на користь донеччан.

Якщо в перших двох періодах жодній з команд так і не вдалося бодай раз реалізувати чисельну перевагу, то в третьому подібне глядачі спостерігали аж чотири рази. А загалом у заключній 20-хвилинці «гойдалки» тривали практично до самого кінця зустрічі.

Ближче до середини третьої третини матчу арбітр почергово з інтервалом менше, ніж в одну хвилину вилучив з майданчика двох гравців команди господарів. Тож гості отримали максимально можливу чисельну перевагу у форматі «п’ятеро проти трьох», якою скористалися дуже впевнено. Спочатку, щоправда, донеччани двічі поспіль вдало викидали шайбу із своєї зони, але з третьої спроби «Леви» таки зуміли розіграти комбінацію поблизу воріт суперника і відновити рівновагу в рахунку. Зазначимо, що Селіверстов ніби то впорався з потужним кидком Мошкарьова від синьої лінії, але Гончаров встиг таки проштовхнути каучуковий диск у ближній кут воріт – 2:2.

В більшості, щоправда вже у форматі «п’ять проти чотирьох», «Леви» закинули і третю свою шайбу у грі. Затяжну атаку результативним кидком завершив російський легіонер нашої команди Расторгуєв, а асистували йому Марушев та Новиков – 2:3. Втім, як і в першому періоді, рахунок на користь львів’ян протримався не довго. Трохи більше, ніж за хвилину, гравці «Донбасу» також реалізували чисельну перевагу. Причому один з кращих наших захисників Мошкарьов отримав не лише дві хвилини за порушення правил, а ще й 10-хвилинний матч-штраф за неспортивну поведінку.

Лишнього гравця донеччани реалізували дуже швидко і впевнено: Тезіков з Долгіх розіграли коротку комбінацію, а довершив справу Ісхаков – 3:3.

На емоційному піднесенні після закинутої шайби підопічні Олега Мікульчика продовжили тиск на ворота Донована, доволі швидко матеріалізувавши його у четверту закинуту шайбу. Вперед у рахунку (4:3) свою команду вивів Анікеєв, який довів до взяття воріт зусилля Р. Благого та Страхова.

Коли на табло загорілися цифри 4:3, до завершення третього періоду залишалося рівно вісім хвилин – більш, ніж достатньо, аби не лише перевести гру в овер-тайм, а й перемогти в основний час. І підопічні Дениса Булгакова дуже активно провели ці хвилини. Однак врятувати бодай очко нашим хлопцям не судилося. Всі їхні зусилля в атаці зводив нанівець кіпер «Донбасу» Селіверстов. А на передостанній хвилині, коли «Леви» в черговий раз грали в чисельній меншості, Ісхаков остаточно перекреслив всі наші надії поповнити свій турнірний доробок принаймні одним пунктом. Фінальна сирена зафіксувала перемогу господарів з рахунком 5:3.

Тренер донецького ХК «Донбас» Ігор Андрющенко по завершенні поєдинку 16-го туру регулярної першості Професійної хокейної ліги України, в якому його команда обіграла львівських «Левів», поділився своїми враженнями від гри та відповів на питання журналістів.

– Поступаючись по ходу зустрічі, повели в рахунку, знову поступалися, і врешті зламали суперників.

– Чому матч вийшов таким нервовим?

– У нас було багато гольових моментів на початку матчу, але наше ставлення до них було, так би мовити, «прохолодним». Ось це мене засмучує. Пропустили одну шайбу, граючи втрьох. Випрадані чи ні наші видалення, зараз вже не так важливо. У якихось моментах втратили концентрацію, за що суперник нас покарав. А в цілому гра мені дуже сподобалася. Вона була твердою, якісною.

– За рахунок чого вдалося двічі змінювати хід поєдинку? Це характер команди, ваші корективи або щось інше?

– Моменти були і до пропущених шайб. Команда просто їх не використовувала, але змогла зібратися. Під кінець матчу, коли вже було просто необхідно виривати результат, взялися і довели справу до кінця.

– В останніх двох іграх третій період у вашої команди виходив зім’ятим. Сьогодні в кінцівці матчу команда навпаки зіграла набагато зібраніше. Це результат «розбору польотів»?

– Так. Ось що мені сьогодні сподобалося, що чітко виконували завдання, і не намагалися відбиватися і догравати, а саме грали до кінця. Те, що було раніше, проаналізували і уважно розібрали з гравцями.

– Сьогодні Денисов заробив 10 хвилин штрафу. Чи всі видалення виправдані, і чи є в таких випадках штрафні стягнення?

– Звичайно. Денисов нас сьогодні підвів. У нас всього 24 хвилини штрафу і майже половина припала на нього одного.

Головний тренер львівських «Левів» Денис Булгаков по завершенні поєдинку 16-го туру регулярної першості Професійної хокейної ліги України, в якому його команда поступилася донецькому «Донбасу», поділився своїми враженнями від гри та відповів на питання журналістів.

– Вдячний хлопцям за самовіддачу, продемонстроване бажання добитися результату. Ми витримали натиск, неодноразово граючи в меншості, нам вдалося двічі забити в більшості. Мали багато можливостей для реалізації, намагалися зіграти якомога відповідальніше в обороні. Після того, як повели в рахунку, хотіли втримати перевагу, але видалення наших гравців не дозволили це зробити.

– Сьогодні у ваших гравців проблем з настроєм на боротьбу за перемогу помітно не було. Де був той момент, коли втратили нитку гри?

– Не стільки третя, скільки четверта пропущена шайба вплинула на нашу гру. Це була визначальна шайба в матчі. Але навіть за рахунку 3:4 ми билися до кінця і мали хороші шанси зрівняти рахунок На жаль, не вийшло. Ми звертали увагу наших гравців на те, що останні два матчі «Донбас» невдало грав у третьому періоді. Але сьогодні сценарій був інший.

– Задоволені тим, як складаються ваші турнірні справи, місцем в турнірній таблиці?

– В принципі так, задоволені. Правда поки не дуже виходить відбирати очки у команд, які вище в турнірній таблиці, але наше головне завдання на регулярну першість – потрапити в четвірку.

zik.ua












Команда

35 Данило Алексейчук


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->