Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Беркут» здолав «Левів»

18.11.2011

«Леви» - «Беркут» - 0:5 (0:1; 0:14 0:3)

17 листопада 2011 року ,19:00. Льодова арена (м. Новояворівськ), 360 глядачів.

Судді: О. Глуховський, А. Дронговський, О. Окрема.

Леви: Горєлов. Гончаров – Мошкарьов, Зеньков – Хонін, Толстик – Новиков, Панов – Філіппов. Гнітько – Панченко – Янченко, Мадера – Хміль – Сидоров, Булгаков – Расторгуєв – Марушев, Якимчук – Федоров – Курський.

Беркут: Федоров. Ісаєнко – Дворецький, Катуліс – Федосєєв, Микульчик – Щербатюк, Таран – Романенко. Сальников – Гніденко – Михайлов, Валуй – Бліновс – Мороз, Бризгалов – Буценко – Єлісеєнко, Волков – Буточнов – Бєга.

Голи: 0:1. Катуліс (Гніденко, Сальников, 16:39 – більш.), 0:2. Єлісеєнко (Валуй, Микульчик, 33:10), 0:3. Сальников (Валуй, Гніденко, 47:20 – більш.), 0:4. Мороз (Микульчик, Буценко, 47:36), 0:5. Бєга (Буточнов, 52:50 – менш.).

Нереалізовані штрафні кидки: Гніденко (20:20), Бризгалов (48:09)

Штраф: 16 – 43

Кидки: 16 (6+4+6) – 26 (11+6+9)

Вкидання: 24 (8+7+9) – 27 (9+10+8)

Поєдинок «Левів» з «Беркутом» у Новояворівську очікувався з величезним інтересом та нетерпінням. І справа далеко не в тому, що команди є сусідами по турнірній таблиці. Навпаки, як раз в цьому питанні все було доволі умовно: як-не-як, а львів’яни до гри відставали від киян аж на 9 очок – хто б що не казав, а відстань серйозна. А інтерес підігрівався двома чинниками. По-перше, останню домашню гру на Льодовій Арені «Леви» проводили ще 29 жовтня. То ж зрозуміло, що за майже три тижні вболівальники встигли добряче скучити за хокеєм загалом і своєю улюбленою командою зокрема. А по-друге, два попередні матчі між «Левами» та «Беркутом» пройшли в напрочуд інтригуючій боротьбі і тримали всіх у напрузі до самого кінця. Нагадаємо, що долю зустрічі першого кола, яка відбулася тут, у Новояворівську, було визначено лише в овер-таймі: переможну шайбу для «Беркута» закинув Сальніков – 2:1. А в поєдинку другого кола, який також виграли підопічні Дмитра Марковського, всі крапки над «і» було поставлено лише за 5 секунд до завершення основного часу, коли «Беркут» закинув шайбу в пусті ворота «Левів», які намагаючись перевести гру в овер-тайм, замінили кіпера на шостого польового гравця, і тим самим встановив остаточний рахунок матчу – 6:4. Тому цілком логічно, що всі були в очікуванні ще одного трилера. Та на жаль, цього разу боротьби не вийшло. За великим рахунком, на майданчику була лише одна команда. Шкода, але нею були не «Леви». Втім, про все за порядком.

За час перерви у регулярній першості на Льодовій Арені у Новояворівську сталися позитивні зміни. Тепер глядачам, які приходять на гру, відразу кидаються у вічі величезні банери на підтримку рідної команди на території всього адміністративного приміщення. А на самій ковзанці зроблено заміну шкла на бортах, а заклеєні лінолеумом бортики залишилися тільки за одними з воріт. Але схоже, що це тимчасово, і вже після перерви в домашніх іграх, яка триватиме більше місяця, з 20 листопада по 25 грудня включно, і на цій ділянці бортики буде замінено.

Також не можна не відзначити, що вперше підтримати «Левів» до Новояворівська на двох автівках прибули члени клубу автофанів «Карпат», які зі своїми барабанами упродовж всього матчу створювали відмінну шумову підтримку. Натомість в черговий раз вболівали за «Левів» з трибун Льодової Арени футболісти «Карпат». Цього разу львівських хокеїстів підтримували Андрій Тлумак, Артем Федецький, Тарас Петрівський та Ігор Ощипко.

Що ж власне до самого матчу, то суперники одразу кинулися в бій. Почали команди без розкачки, і вже на першій хвилині «Беркут» ледь не відкрив рахунок. Шайба потрапила в плече кіпера нашої команди Горєлова, для якого це був дебютний поєдинок у Новояворівську, але на щастя, проповзла повз рамку воріт. А далі далася взнаки нервозність у діях гравців обох команд, яка призвела до низки вилучень, як у господарів, так і у гостей. Цікаво, що найбільш небезпечний момент у цей проміжок ігрового часу створила команда, що грала в меншості. Грубу помилку свого захисника Мошкарьова виправив все той же Горєлов, який виграв очну дуель у Михайлова.

Відзначимо, що лише у першому періоді кіпер «Левів» тричі виручав свою команду у аналогічних ситуаціях. Та й загалом треба сказати, що оборона господарів у звітному матчі, м’яко кажучи, не відрізнялася надійністю, що по завершенні зустрічі відзначили керманичі обох команд.

Зрештою, саме помилки в обороні підопічних Дениса Булгакова дозволяли гравцям «Беркута» раз-по-раз створювати небезпечні моменти поблизу воріт суперника. І хоча довший час на табло зберігалися два «0», на 16-ій хвилині гості, реалізувавши чисельну більшість, таки відкрили рахунок. Литовський легіонер киян Катуліс сильно і точно кинув від синьої лінії і Горєлов, який був закритий чужими та своїми гравцями, не зміг зреагувати на політ шайби, яка влучила у лівий нижній від нього кут – 0:1.

Наприкінці періоду «Леви» активізувалися і нарешті створили таки перший у грі стовідсотковий гольовий момент: Мадера самотужки пройшов ледь не весь майданчик і вийшов на рандеву з кіпером «Беркута» Федоровим, якого, щоправда, так і не зміг переграти у ближньому бою. І буквально тут же Якимчук розбив вухо Михайлову, який самовіддано кинувся під шайбу, захищаючи свої ворота від голу у відповідь. Жодного порушення правил в діях нашого гравця не було, але 91-ий номер гостей більше на лід не виходив.

Щойно почався другий період, прекрасну нагоду подвоїти перевагу гостей в рахунку мав Гніденко. Але він не зміг реалізувати буліт, призначений за те, що хтось з наших гравців, рятуючи ситуацію, притиснув шайбу до льоду в межах воротарського майданчика. Горєлов розгадав маневр Гніденка і рахунок залишився незмінним – 0:1.

Зазначимо, що в в другій 20-хвилинці, як і в першій, гра в принципі проходила у рівній боротьбі, але «Беркут» виглядав краще через швидкий вихід зі своєї зони. Це дозволяло киянам проводити стрімкі контратаки, які часто призводили до небезпечних моментів біля воріт господарів. І в кінці кінців шайба вдруге опинилася в сітці воріт Горєлова. Однак винити кіпера у пропущеній шайбі в жодному разі не можна. Граючи у форматі «чотири на чотири», наші хокеїсти помилилися при вході в зону суперника і тут же пішла контратака «троє проти одного», яку влучно завершив новачок «Беркута» Єлісеєнко – 0:2. Зазначимо, що для білоруського легіонера це була перша офіційна зустріч у складі киян.

Поступаючись дві шайби, «Леви» чудово усвідомлювали, що без закинутої шайби в другій 20-хвилинці, на позитивний результат розраховувати їм буде вкрай складно. Тому на останніх хвилинах періоду вони влаштували справжній штурм воріт Федорова. Однак до насправді гольових моментів справа так і не дійшла. Більше того, граючи у чисельній меншості, «Беркут» ледь не закинув третю шайбу, але не реалізував чистий вихід «двоє проти одного» – шайба пройшла мимо рамки наших воріт.

На другу перерву команди пішли за рахунку 0:2. То ж для того, аби виграти в основний час, підопічним Дениса Булгакова необхідно було у заключній 20-хвилинці закинути три шайби і при цьому жодної не пропустити. Цікаво, що в підсумку у третьому періоді все саме так і сталося. Щоправда, з точністю до навпаки – три «сухих» шайби закинули гравці «Беркута». Могло бути й більше, але Горєлов вдруге у грі відбив буліт – цього разу від Бризгалова. Та й загалом, треба сказати, що незважаючи на п’ять пропущених шайб, навряд чи хокеїсти «Левів» можуть мати якісь претензії до свого кіпера.

Показовими у цій грі були третя і четверта шайби гостей, які вони закинули з інтервалом у 16 секунд. Спочатку «Беркут» реалізував чисельну більшість: після розіграшу шайби поблизу воріт львів’ян Сальников відзначився кидком з середньої дистанції – 3:0. І тут же, тепер вже у грі в рівних складах, розгубленістю господарів скористався Мороз: завершуючи зусилля Микульчика і Буценка, він закинув шайбу у порожній ближній кут, куди не встиг переміститися Горєлов – 0:4.

Втім, неприємності для господарів на цьому не закінчилися – серйозну травму коліна отримав Расторгуєв, проти якого відверто грубо зіграв Волков. Киянина, окрім п’яти штрафних хвилин, за нанесення травми видалили до кінця поєдинку. Натомість російський нападник нашої команди лікуватиметься не менше двох тижнів.

Як це не прикро, але мусимо констатувати, що навіть повна п’ятихвилинка гри у більшості не допомогла «Левам» закинути бодай шайбу престижу. Більше того, кияни закинули у чисельній меншості, що найкраще характеризує психологічний стан львів’ян в цей момент. Причому зробили це гості одразу після вкидання: Буточнов виграв шайбу на вкиданні і відкинув її назад, а Бега в дотик пробив по воротах – 0:5.

До фінальної сирени рахунок не змінився. То ж «Леви» зазнали третьої поразки поспіль. А значить у суботу їм необхідно обов’язково обігрувати «Білий Барс», який у паралельному матчі 18-го туру у Вінниці програв місцевим «Гайдамакам» (3:5) і в такий спосіб опустився в турнірній таблиці на останнє місце. Додамо, що в суботу поєдинок на ковзанці Льодової Арени розпочнеться о 17:00.

Главный тренер Львов Денис Булгаков прокомментировал поражение от Беркута.


- Конечно, я не доволен игрой и результатом. Хотел бы извиниться перед болельщиками за итог сегодняшней встречи. Мои хоккеисты старались, хотели забить, но не получалось - завершающие моменты оставляли желать лучшего. Плюс действовали и в меньшинстве неудачно. При счете 0:3 начали сбиваться на индивидуальные действия. Командной игры не было, она пропала. Результат всего этого – на табло.

- После счета 0:2 поняли, что не сможете спасти игру?


- Еще ничего не было потеряно. 0:2 – это не тот счет, после которого надо опускать руки. Мы хотели забить, пытались атаковать, но – увы. А потом, как я и сказал уже, пошла индивидуальная игра, а не командная. Соперник смог организовать очень много контратак... Скажу, что мы будем работать, делать выводы и готовиться к следующим играм.

Тренер киевского Беркута Дмитрий Пидгурский прокомментировал победу над Львами .

- Игра понравилась. Был скоростной и силовой хоккей. Хотя много моментов наши ребята, все же, не смогли использовать. Да и в команде соперника моментов хватало, но им не повезло в завершающих элементах, в окончаниях атак. Своим игрокам – скажу спасибо: первый период немного раскачивались, второй и третий – отыграли очень здорово.

- Сложилось впечатление, что вы на старте встречи больше играли от обороны. Подобная установка была на матч?

- У нас такая тактика - мы всегда говорим хоккеистам, что надо строго играть в обороне. Они сегодня выполняли тактику. Хотя я не совсем согласен, что от обороны игра была… У нас же было много моментов, но, повторюсь, не все мы реализовали. Были и три выхода один на один. В первом периоде просто не было такой силовой борьбы, как во втором и

zik.ua 











Команда

11 Илля Генералов


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->