Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Леви» у гостях програли лідеру чемпіонату України

26.11.2011

«Сокіл» (Київ) – «Леви» (Львів) – 5:3 (1:0, 2:1, 2:2). Бровари. Льодова арена ТРЦ «Термінал». Початок 19:00. 260 глядачів

Судді: М. Урда, О. Батезатов, А. Корепанов (всі – Київ)

«Сокіл»: 20. Симчук; 50. Сирченко (2 хв. штрафу) – 12. Лясковський, 38. К. Рябенко – 37. Скороход (2), 4. Толстушко (4) – 5. В. Тимченко; 18. Матвійчук – 14. Ніколішин – 21. Касянчук (к), 71. Яковенко (2) – 56. Шаманський (2) – 28. Харченко (10), 35. Литвиненко – 29. Олецький – 55. Кириченко, 15. Юшков – 19. С. Черненко – 30. Мельников, 95. В. Захаров

Головний тренер – Олександр Годинюк

«Леви»: 33. Горєлов (41:59 1. Донован); 89. Гончаров (2) – 66. Мошкарьов, 71. П. Толстик-молодший (2) – 28. Новиков, 9. Хонін (2) – 5. Маличенко (2), 46. Філіппов – 3. Панов; 81. Янченко (2) – 29. А. Ю. Федоров – 8. Гнітько (к), 10. Марушев – 82. Клименков – 85. Ю. Булгаков, 87. Мадера – 47. Хміль – 15. М. Сидоров (2), 25. Курський – 80. Панченко – 31. Расторгуєв. Командний штраф – 2 хв.

Головний тренер – Денис Булгаков

Шайби закинули:

1:0. Скороход (Рябенко, Яковенко, 13:05)

2:0. Яковенко (Харченко, Шаманський, 25:14)

3:0. Шаманський (Рябенко, Скороход, 27:10 – у меншості)

3:1. Сидоров (Хміль, Мадера, 29:12)

4:1. Касянчук (Скороход, Ніколішин, 40:36 – у більшості)

5:1. Литвиненко (Кириченко, Олецький, 41:59)

5:2. Марушев (Толстик, Клименков, 56:23 – у більшості)

5:3. Федоров (Янченко, Гнітько, 56:37)

Штраф: 22 (6+2+14) – 14 (6+2+6)

Кидки: 34 (15+10+8) – 23 (10+9+4)

Вкидання: 34 (15+8+11) – 26 (8+9+9)

Кращі гравці: Скороход – Донован

Сьогоднішній поєдинок для «Сокола» та «Левів» був вже третім очним побаченням в сезоні. У поєдинку першого кола, який, як і нинішній, пройшов у Броварах, на Льодовій арені ТРЦ «Термінал», підопічні Олександра Годинюка здобули перемогу, як то кажуть, без надзусиль. Рахунок 9:4 і той факт, що вже після першого періоду на табло горіли цифри 5:1, говорять самі за себе. Значно важче далася киянам перемога в гостьовій зустрічі другого кола, що відбулася на Льодовій Арені в Новояворівську. У тій грі фінальна сирена зафіксувала рахунок 4:2 на їхню користь.

За словами головного тренера «Левів» Дениса Булгакова, до Броварів його команда прибула у бойовому настрої і була готова дати серйозний бій флагману українського хокею, який свій статус підтверджує і в новоствореній Професійній хокейній лізі України. І забігаючи трохи наперед, скажемо, що загалом львів’яни дивилися не погано. А окремі відрізки зустрічі, наприклад, той же другий період, провела з господарями практично на рівних.

Глядачів, яких щоправда зібралося, м’яко кажучи, не дуже багато, гра захопила зі стартового вкидання. Обидві команди пішли вперед: спочатку один з лідерів господарів Касянчук викотився на ворота гостей, але йому завадив кинути по воротах Горєлова захисник галицької команди, а потім на ударній позиції біля протилежних воріт опинився вже білоруський легіонер «Левів» Федоров. До досить небезпечних епізодів біля обох воріт додався ще й момент Шаманського, коли той у відчайдушному стрибку вперед намагався проштовхнути шайбу в ціль, але з цього нічого не вийшло.

Реальний шанс відкрити рахунок у матчі на 10-ій хвилині втратив все той же Федоров – цього разу помилку своїх захисників виправив вже досвідчений кіпер «Сокола» Симчук. І все ж невдовзі більш осмислені атаки столичної команди принесли результат: Скороход потужно вистрілив з кола вкидання, розпечатавши ворота Горєлова – 1:0. Зазначимо, що в цьому епізоді помилився нападник нашої команди Сидоров, який не встиг вчасно накрити свого захисника, яким якраз і був Скороход.

Іспитом на міцність захисних редутів команди господарів стала кінцівка першого періоду. Гравці «Сокола», не реалізувавши свої можливості в більшості, двічі порушили правила і залишилися у подвійній чисельній меншості – троє проти п’яти. Але всі намагання «Левів» відновити рівновагу в рахунку весь цей час натикалися на добре організовані захисні дії господарів.

Добряче довелося попрацювати кіперу киян і на початку другого періоду. Втім, не сумував і воротар «Левів». Гра йшла на зустрічних курсах і до того ж на максимальних швидкостях. Та й загалом другий період виявився дуже видовищним – кожна з команд на атаку суперника весь час відповідала не менш гострим випадом. Але певний час рахунок залишався незмінним.

Зняти напругу біля своїх воріт «Соколу» вдалося через кілька хвилин: Шаманський з Харченко вивели на ударну позицію Яковенко, який під кутом вискочив практично один на один з Горєловим і йому залишалося тільки правильно розпорядитися шайбою, що він і зробив, поціливши прямо в «дев’ятку» – 2:0.

Невдовзі львів’яни отримали чисельну більшість і мали ще одну нагоду хоч якось змінити перебіг подій на льодовому майданчику на свою користь, але припустилися просто таки дитячої помилки. Розігруючи лишнього, вони наткнулися на пару захисників Скороход – Рябенко і втратили шайбу. Захисник чудовою передачею миттєво розрізав центральну зону, знайшовши на чужій синїй лінії Шаманського. Новачок «Сокола» наочно показав, як потрібно реалізовувати подібні моменти: кидок у ближній кут і шайба затріпотіла у сітці – 3:0.

До перерви, щоправда, «Леви» таки рахунок «розмочили». Це Сидоров добряче приклався по шайбі кидком з середньої дистанції у фіналі позиційної атаки, в якій окрім нього взяли участь його партнери по трійці Хміль і Мадера. Саме останній виконав чудову останню передачу по діагоналі на Сидорова – 3:1. Дуже схожий гол ця трійка закинула в останній домашній грі у ворота «Білого Барсу».

На заключну 20-хвилину підопічні Дениса Булгакова вийшли рішуче налаштовані щонайменше перевести гру в овертайм. Але третій період почався для них з неприємної несподіванки – арбітр матчудав «Левам» дві хвилини штрафу за затримку часу гри... до стартового вкидання. Як таке могло статися? Все дуже просто, у перерві виникли проблеми з щитком у нашого воротаря Горєлова і в підсумку він не встиг у відведений час зайняти місце у рамці, а Донован був не готовий його замінити.

Покарання за такий безглуздий штраф прийшло дуже швидко: на реалізацію чисельної більшості киянам знадобилося якихось 36 секунд: Касянчук красиво замкнув простріл свого партнера по ланці і друга по життю та екс-зірки НХЛ Ніколішина – 4:1. А ще через трохи більше, як хвилину, Горєлов був змушений капітулювати вп’яте. Гол, який був трохи курйозним, фактично «зробив» Кириченко. Нападник третьої ланки «Сокола» закрутив віраж, кинувши з кута воріт. Шайба відскочила від борту до Литвиненко, голкіпер гостей був на протилежній штанзі, і ветерану киян нічого не залишалося, як вразити ніким не захищений кут воріт – 5:1. Одразу після цього Денис Булгаков прийняв рішення замінити воротаря і в рамці з’явився американський легіонер нашої команди Донован.

Цілком ймовірно, в цей момент багато хто подумав, що «Леви» зараз, що називається,«розваляться» геть зовсім. Але до честі нашої команди, нічого подібного не трапилося. Донован та оборона заключну частину гри провели дуже добре і «Сокіл» більше жодного разу не зумів запалити за нашими воротами червоне світло.

Більше того, «Леви» чудово зіграли і в передній лінії. Зокрема, на 57-ій хвилині упродовж якихось 15 секунд вони «організували» дві шайби у ворота киян. Спочатку наші хлопці реалізували чисельну перевагу: Толстик кинув, а Марушев був першим на добиванні. А за півтора десятка секунд, коли команди вже грали у рівних складах, щойно відбулося вкидання в центрі майданчика, Гнітько прорвався до воріт, його збили, але капітан встиг віддати шайбу на Янченка, а той, зігравши на випередження, перепасував на Федорова, який, «качнувши» Симчука, послав каучуковий диск у сітку – 5:3.

«Леви» боролися до останнього. Але досвід та майстерність гравців «Сокола» не дозволили їм більше забити. То ж фінальна сирена зафіксувала звитягу підопічних Олександра Годинюка з перевагою у дві шайби. А нашим хлопцям нічого більше не залишається, як реабілітуватися за сьогоднішню поразку у недільній грі з іншим представником столичного хокею, своїм прямим конкурентом за місце у квартеті півфіналістів стадії плей-оф «Компаньоном-Нафтогазом».

Після матчу головний тренер киян Олександр Годинюк залишився незадоволеним діями підопічних в обороні, інформує hockey.org.ua.

Воно і зрозуміло – пропускати два голи за такий короткий ігровий відрізок «Соколу» не до лиця. Так і хочеться перефразувати крилату репліку професора-екзаменатора з фільму про пригоди Шурика – «За напад – «п'ять», за оборону – «незадовільно».

– Команда чудово зіграла в нападі, і не дуже добре в обороні. Тому від гри двояке враження. Повинні були забивати за десяток, але з іншого боку ті помилки, що допускали в захисті, неприпустимі. Стали допускати вольності ... Перемогли за рахунок руху, за рахунок того, що створювали моменти. Звичайно суперники повинні купити своєму голкіперу квас, шампанське або пиво – не знаю, що вони купують, але їхній голкіпер зіграв чудово.

– Склалося враження, що ви просто кинули у вир боротьби Сірченко - хлопець провів дуже багато часу на льоду ...

– Колись і мене так «кидали». В цьому і проявляється, чи може людина грати на високому рівні. Поки він грає, допускає помилки. Головне, що вони не глобальні. Але немає іншого шляху з юнацького хокею в дорослий.

– Кого б могли виділити в своїй команді?

– Юшкова, Скорохода ... Добре провів матч Шаманський.

– У чому причина того, що ви пропустили два голи менше, ніж за 20 секунд?

– Перший гол вийшов трудовим – в більшості часто розіграш закінчується дальнім кидком, а там – що вийде. Шайба залетіла у ворота від ключки нападаючого. Другий гол – наслідок грубої помилки на синій лінії ...

 

Незважаючи на комплімент від колеги, керманич львівських «Львів» Денис Булгаков пошкодував, що випустив з перших хвилин поєдинку не Донована, а Горєлова, який пропустив п'ять шайб, інформує hockey.org.ua.

– Вийшли на матч з бойовим настроєм, і в першому періоді створили кілька хороших моментів, – зазначив наставник львів'ян. – Але не дуже впевнено зіграли в обороні – пропускали контратаки. Навіть після того, як пропустили три голи, в роздягальні я сказав хлопцям, що нічого страшного не сталося, і ми ще заб'ємо. Але на жаль, наш воротар Донован довго ремонтував щиток і спізнився на третій період. Я хотів випускати його замість Горєлова, так як все ж таки, напевно, помилився, поставивши його в склад. У підсумку, за дві хвилини «Сокіл» закинув дві швидкі шайби. Але настрій у команди хороший. Зробимо все можливе, щоб у неділю обіграти «Компаньон-Нафтогаз».

 zik.ua












Команда

8 Микола Дворник


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->