Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Спортивний директор ХК «Леви» Михайло Чіканцев: Ми повинні вийти у плей-оф

11.12.2011

В Україні спостерігається справжній хокейний бум. У Професійній хокейній лізі України виступає аж вісім команд, рівень конкуренції, порівняно з минулими роками, зашкалює, а тому в чемпіонаті вдосталь цікавих матчів.

У турнірній таблиці ПХЛ львівські "Леви" зараз на четвертій позиції. Цього достатньо для того, щоби виконати завдання на сезон і потрапити в плей-офф. Тим не менш, регулярний чемпіонат завершиться за 2,5 місяці, а конкуренція в українському хокеї загострюється. Аби втримати місце у квартеті найсильніших, "Леви" змушені підсилюватися легіонерами. Про це "Погляду" розповів спортивний директор львівського клубу Михайло Чіканцев.

– Пане Михайле, впродовж паузи в чемпіонаті "Леви" збиралися підсилитися. Уже маєте новобранців?


– На сьогодні ми підписали тільки українця Куликова. Він був гравцем "Донбасу", а в минулому сезоні виступав у чемпіонаті Іспанії. Грає наш новобранець на позиції захисника. Водночас, ми відрахували трьох своїх гравців. Клименков, Панов та Якимчук більше не є гравцями "Левів". Їхні кондиції не задовольняли тренерський штаб.

– Ще новобранці у вашій команді будуть?


– Так, до 21 грудня ми заявимо щонайменше одного гравця.

– У вас на перегляді був американець українського походження, ім'я якого ви приховували. Він ще на перегляді?


– Ні, він уже покинув Новояворівськ. З ним ми не домовилися про співпрацю.

– У розіграші ПХЛ "Леви" провели вже 22 матчі. Як оціните виступ команди на цьому етапі турніру?


– Як для новоствореної команди, виступили ми доволі успішно. Перед початком сезону планувалося, що буде більше команд. А тому наше теперішнє місце було б більш почесним. Але і так, наші показники є пристойними. Попереду нас лише клуби із Києва та Донецька. Львів випереджає такі хокейні міста як Харків, Бровари, Вінниця.

– Наскільки велика прірва між трійкою лідерів ПХЛ та іншими командами?


– Щоб визначити розмір цієї, як ви говорите, прірви, варто поглянути на рахунки зустрічей. Є, звісно, провальні матчі, а є і рівні ігри лідерів з іншими командами. Як на мене, різниця між трійкою лідерів та іншими командами невелика. Навіть "Білий Барс", який у турнірній таблиці на останньому місці, дає бій лідерам. "Соколу" і "Беркуту" вони програли з рахунком 2:1. Тобто, прохідних ігор у ПХЛ немає, всі матчі запеклі.

– Для того, щоб вклинитися в боротьбу за місце на п'єдесталі, потрібно збільшувати бюджет чи справа в тому, що необхідно мати свою дитячу школу, своїх виконавців?


– Палка з двома кінцями. Звісно, чим більший в клубу бюджет, тим більше можливостей він має. Зараз дуже важко знайти хороших виконавців. гравці високого рівня мають контракти з клубами. А те, що потрібно мати своїх вихованців – це однозначно. Ми над цим працюємо, але процес непростий. Хокей у технічному виконанні є одним із найскладніших видів спорту. Тому на підготовку гравця потрібно багато часу. В Новояворівську третій рік функціонує дитяча група, в якій займаються 10-річні хокеїсти. Для того, щоби виростити достойну зміну, потрібно ще щонайменше 6-7 років.

– Тобто, ще 6-7 років "Леви" будуть змушені шукати підсилення на стороні. Взагалі, процес пошуку в Україні добротного виконавця є дуже проблематичним?


– Нам складніше знайти хорошого виконавця, ніж іншим, через місце дислокації клубу. Все-таки, Новояворівськ є провінційним містечком. А висококваліфіковані хокеїсти перед тим, як прийняти запрошення від клубу, звісно, вивчають умови проживання, побут. Якби "Леви" дислокувалися у Львові, нам було би простіше заманити до себе хороших гравців. Були непоодинокі випадки, коли хороші виконавці відмовлялися ставати "Левами" тільки через те, що жити доведеться в Новояворівську. Ще один момент полягає в тому, що якщо вихованець "Сокола" отримає пропозицію пограти за київський клуб, в дитячій школі якого він займався, та від нас, то його вибір очевидний, не на користь "Левів". Так само і з харківськими вихованцями. Тобто, загалом нам достатньо складно підсилюватися кваліфікованими виконавцями. Але наші результати в поточному сезоні свідчать про те, що з цим завданням ми даємо собі раду.

– Взагалі, наскільки насиченим в Україні є ринок хокеїстів? ПХЛ існує перший рік, з'явилося аж 8 професійних команд. Хокеїстів, вочевидь, значно менше…


– Стовідсотково. Цього року Професійна хокейна ліга підняла дуже високо планку нашого виду спорту. І щоби відповідати цьому рівню, без легіонерів нам не обійтися. Інакше, такий величезний крок уперед ми б не зробили. Свого часу подібний процес спостерігався в Німеччині. Там також хокей переводили на професійний шлях. Жодних обмежень по легіонерах там не було. Адже усім відомо, що спочатку потрібно заманити уболівальників на трибуни та до екранів телевізорів, показати наскільки видовищним є цей вид спорту.

– Наскільки масовим є дитячий хокей у Львівській області?


– Дитяча секція є не тільки в Новояворівську. У Львові функціонує ДСЮШ "Локомотив", що проводить заняття на "Медику". Загалом, у нашій області займаються хокеєм десь 180 дітей.

– В Україні був не один хокейний сплеск, але попередні спроби вивести на якісно новий рівень цей вид спорту провалювалися. У вас є впевненість у тому, що, як ви сказали, "високо піднята планка" не опуститься в наступному сезоні?


– Одним із спонсорів ПХЛ – є достатньо серйозна компанія, яка є водночас партнером футбольної Прем'єр-ліги. Ця компанія не вкладала б кошти в одноденний проект. Зважаючи на ставлення до українського хокею влади, бізнес-структур, наш вид спорту повинен тільки розвиватися. Цього тижня відвідав засідання керівництва ПХЛ. На цій нараді пролунала інформація про те, що команди з Сум, Херсона, Кременчука і Мукачево висловили бажання в наступному році виступати в ПХЛ.

– Якихось перехідних турнірів для цих команд не існує, тобто в ПХЛ триває набір, а не відбір?


– Створити команду, яка б грала в ПХЛ, може будь-яке велике місто, де є необхідна інфраструктура, в першу чергу, йдеться про ковзанку. Хокей, звісно, не є з дешевих видів спорту, але він є видовищним. Тому його популярність в Україні повинна зростати.

– Порівняйте, будь-ласка, рівень українського чемпіонату та білоруського…


– Думаю, шість на цьому етапі кращих команд української ПХЛ, однозначно, не були би аутсайдерами в білоруській лізі. Як на мене, ми би боролися за високі місця.

– Завдання "Левів" на сезон – потрапляння в плей-офф?


– Наше завдання – перемагати в кожному матчі. Однозначно, ми повинні потрапити в першу четвірку, тобто вийти в плей-офф. А далі побачимо, які висоти ми зможемо підкорити.

– Коли "Леви" можуть переїхати до Львова? Конкретика щодо будівництва льодової арени в обласному центрі вже є?


– Плани щодо будівництва льодової арени є. Львів уже зачекався появи такого палацу спорту. Мені здається, що "Леви" можуть переїхати до Львова не швидше кінця 2012 року.

pohlyad.com












Команда

8 Микола Дворник


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->