Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Юні львівські хокеїсти тричі обіграли гостей з Білорусії

13.12.2011

Минулими вихідними (9–11 грудня) на Львівщині гостювала дитяча хокейна команда ХК «Брест», сформована з гравців 2001 року народження. Гості з Білорусії зіграли три товариських поєдинки з однолітками ХК «Галицькі леви». 

Ігри відбулися на Льодовій Арені у Новояворівську, домашній ковзанці «Галицьких левів». Окрім Федерації хокею Львівщини та ХК «Леви» до організації і проведення матчів долучилися Управління з питань фізичної культури та спорту

Львівської обласної державної адміністрації, Відділення НОК України у Львівській області та особисто голова Яворівської райдержадміністрації Микола Романюк.

Галицько-брестське протистояння юних хокеїстів викликало чималий інтерес у шанувальників цього мужнього і по-справжньому чоловічого виду спорту. Кожен з трьох матчів збирав майже повні трибуни арени, яка може вмістити до 800 глядачів. Причому підтримку мали не лише місцеві «левенята», а й команда гостей. Спеціально, аби повболівати за білоруську юнь, з Бреста приїхало 16 їхніх батьків. Забігаючи наперед, скажемо, що вони були задоволені прийомом. Що ж до власне самих матчів, то настрій у білоруської делегації після кожного х них був не найкращий. Чому?.. Відповідь лежить на поверхні – всі три поєдинки пройшли за помітної територіальної, а головне, ігрової переваги господарів.

Підопічні Михайла Чіканцева, який не лише треную юних хокеїстів, а й по сумісництву працює спортивним директором хокейного клубу «Леви», що доволі успішно виступає у Професійній хокейній лізі України, левову частку ігрового часу в кожному матчі проводили у зоні команди суперника. І це при тому, що нашу команду створено лише трохи більше, як два роки тому, а з початку поточного навчального року на базі СШ № 3 Новояворівська створено спецклас, в якому і навчаються всі наші «левенята». Належні умови як для навчання, так і для занять хокеєм вже починають приносити свої результати. Їх ми побачили і в звітних іграх.

Як розповів прес-службі ХК «Леви» досвідчений тренер брестської команди Володимир Остапенко, серед учнів якого зірковий гравець Національної хокейної ліги Михайло Грабовський, його вихованці займаються хокеєм вже п’ять років. Тим не менше, в усіх трьох іграх його команда змушена була тримати оборону, проводячи лише поодинокі вилазки до воріт господарів, які поперемінно захищали Дмитро Слюсар і Руслан Кульчицький. В підсумку брестські хлопці лише одного разу довели свою атаку до взяття воріт «левенят». Натомість кіпер білорусів Андрій Нечипорник змушений був аж 19 разів виконати найнеприємнішу для себе місію – вигрібати шайбу з сітки власних воріт. Фінальна сирена в кожному з матчів фіксувала переконливу перемогу «Галицьких левів» – 3:0, 11:1 і 5:0. Найбільше шайб, сім, у складі нашої команди закинув син тренера команди Михайло Чіканцев-молодший. Неабиякі бомбардирські якості продемонстрував і Дмитро Передерко, в активі якого п’ять влучних кидків. «Дублем» відзначився Роман Кізло, по «автографу» у воротах гостей залишили Олег Середа, Богдан Маліновський, Володимир Станько, Андрій Вишенський та Валентин Микитюк.

Втім, перемоги над ХК «Брест» – це вже історія. Наразі підопічні Михайла Чіканцева продовжують тренування і готуються до наступних турнірів, найближчий з яких на них чекає під час зимових канікул. «Галицькі леви» зіграють у міжнародному турнірі в Білорусії. А загалом наша команда готується до свого дебюту в першості України, в якому вона розпочне свої виступи з наступного сезону.

По завершенні останнього матчу серії тренери команд поділилися своїм враженнями від зіграних поєдинків з прес-службою ХК «Леви».

Володимир Остапенко (тренер ХК «Брест-2001):

– Ми з радістю прийняли запрошення львів’ян і прибули на ігри. Подібні поєдинки є дуже корисними. Адже в них можна перевірити себе з суперником дещо іншої хокейної школи і придбати досвід міжнародних матчів. Скажу відверто, я не очікував, що нам доведеться грати з такою сильною командою. Я не сподівався, що на Львівщині, де хокей робить по суті лише перші кроки в своєму розвитку, є така серйозна дитяча команда. До певної міри агресивна манера гри десь шокувала моїх хлопців і вони так і не змогли до неї адаптуватися. Відзначу і хорошу, як для цього віку, технічну та тактичну вишколеність українців. Ми запросили вашу команду до нас на турнір, який традиційно проводимо під час зимових канікул. Думаю, «Галицькі леви» будуть на ньому одними з головних претендентів на перемогу. А на закінчення хочу подякувати за запрошення відвідати Новояворівськ і за теплий прийом. Все було організовано на високому рівні. Приємно здивував мене і досить великий глядацький інтерес до матчів з боку місцевих вболівальників. Підсумовуючи все сказане, думаю, в плані розвитку хокею ви обрали правильний шлях

Михайло Чіканцев (тренер ХК «Галицькі леви-2001»):

– Для нашої команди це були перші ігри після того, як ми відкрили хокейний спецклас у СШ № 3 Новоявоірвська, за що я хочу подякувати всім, хто до цього долучився. Що ж до ігор проти команди «Бреста», то враження двоякі. З одного боку приємно, що ми не лише впевнено обіграли гостей з Білорусії, де розвиток хокею наразі стоїть на порядок вище, ніж в Україні. При цьому ми не просто закинули велику кількість шайб, а й продемонстрували досить непоганий рівень гри. Я б навіть сказав, що ми показали глядачам модель дорослого хокею в дитячому виконанні. Сподіваюся, він їм сподобався. Я взагалі то є прихильником комбінаційного хокею, в якому все побудовано на логіці. Хокей – це не просто гра, де потрібно вміти добре кататися на ковзанах, потужно кидати шайбу, мати сили багато штовхатися і бути витривалим. У цій грі треба ще й весь час багато думати. Якщо не працює голова, то в серйозному хокеї немає що робити. А нам потрібно готувати кваліфікованих гравців. Я розумію, що не через рік і навіть не через два–три ми зможемо побачити у складі дорослої команди «Левів» наших вихованців. Але років за шість перші корінні львів’яни обов’язково з’являться в Професійній хокейній лізі України. І я вірю, що вони будуть грати не лише за «Левів», а й за національну збірну України. Але для цього потрібно багато працювати, що ми й робимо.












Команда

35 Данило Алексейчук


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->