Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

"Беркут" - "Леви": післяматчеві коментарі

24.12.2011

Сьогодні вранці львівські «Леви» повернулися з Броварів, де вчора ввечері в матчі 24-го туру регулярної першості ПХЛ зазнали поразки з рахунком 2:4 від столичного «Беркуту». Щойно вийшовши з автобусу, головний тренер команди Денис Булгаков поділився своїми враженнями від вчорашньої гри і відповів на питання прес-служби клубу.

– У попередній грі з «Білим Барсом» фаворитом ніби то були ми, але по ходу зустрічі надали шанс супернику і він ним скористався на всі сто відсотків. А тепер вже ми мали непогану нагоду принаймні взяти очки в матчі з одним з лідерів. Однак, на відміну від «Барса», ми своїм шансом (після двох періодів вигравали – 2:1) не скористалися і в підсумку перемогу отримав «Беркут». Фортуна спочатку була на нашій стороні, але у вирішальний момент зустрічі свою прихильність чомусь віддала киянам. Прикро, дуже прикро, що тут ще можна сказати…

– Що завадило довести гру до переможного завершення?

– Нам десь трохи забракло сил. По-перше, ми грали в три ланки, а «Беркут» – в чотири. Тобто наші гравці проводили на льоду більше часу, ніж суперники і відповідно тратили більше сил. А по-друге, події розвивалися таким чином, що спочатку більше вилучень було у нас. От хлопці і «наїлися», коли доводилося в меншості тримати оборону. А потім, коли вже пішли вилучення у суперника, то в нас вже не вистачало сил, щоб реалізувати свою чисельну перевагу. Закріпитися в зоні виходило, але довести справу до взяття воріт елементарно бракло фізики, а морально-вольові якості проявити в повному обсязі не вдалося. Однак я не маю жодних претензій до гравців. Команда дуже добре налаштувалася на гру і з перших хвилин нав’язала супернику рівну боротьбу. У перших двох періодах ми нічим не поступалися «Беркуту». От тільки в третьому в окремих епізодах не вистачило сил, щоб нівелювати перевагу киян у класі. Що не кажіть, але в «Беркута» дуже добре збалансована команда, а рівень майстерності їхніх виконавців трохи вищий, ніж у наших гравців.

– Гра майже весь час йшла на зустрічних курсах. Ви вірили, що можете обіграти «Беркут» у відкритому хокеї?

– Якби закрилися в своїй зоні, то точно б програли. Рано чи пізно, а вони почали б нас розривати. Тим більше, що гра в захисті – не найсильніша сторона нашої команди. Та й потім, щоб прогресувати, потрібно грати в сучасний агресивний хокей. Бо коли тільки відбиватися, то можливо, і можна досягти якогось локального успіху в окремо взятому матчі, але стовідсотково насправді сильну команду не зробиш ніколи. Зрештою, хочеться грати і для глядачів. А вболівальнику до вподоби, коли команда атакує, а не думає виключно про те, щоб не пропустити. Думаю, якби в першій половині другого періоду, коли ми почали перегравати «Беркут» і мали кілька хороших моментів, за рахунку 1:0 на нашу користь закинули другу шайбу, то все могло закінчитися зовсім по-іншому.

– Чим можете пояснити той факт, що в середині третього періоду за неповних шість хвилин команда пропустила три шайби?

– Про втому я вже казав. Після перерви, коли вийшли на заключну 20-хвилинку, сили ще були і майже до середини періоду гра була рівною. Але тут гравцю «Беркута» (Катулісу – Ред.) вдалося виконати просто таки фантастичний кидок у «дев’ятку». Звинувачувати в цьому голі нікого не можна. Ця шайба додала впевненості супернику і десь капельку морально надломила наших хлопців. Плюс до цього саме у цей момент фортуна від нас відвернулася і ми пропустили дуже прикру третю шайбу. А коли ще за хвилину в наші ворота залетіла четверта, мені довелося взяти тайм-аут, бо команда «поплила».

– Схоже, вам вдалося привести хлопців до тями досить швидко?

– Так. Навіть більше з того, хлопці з останніх сил, як то кажуть, на морально вольових, пішли вперед, перехопили ініціативу і могли навіть перевести гру в овертайм. Гравці «Беркута» запанікували і в результаті у них пішли вилучення. Ми мали хороший шанс закинути, коли грали вп’ятьох проти трьох. Та й у рівних складах створили не один момент. Однак сил, аби дотиснути господарів у нас не вистачило. Шкода тільки, що ми так не грали з «Білим Барсом»…

– Як готуватиметеся до гри з «Соколом»?

– Зараз відпочинок, а в другій половині дня проведемо тренування і відновлювальні процедури. Завтра зранку розберемо гру з «Беркутом», а по обіді тренування. В понеділок зранку розкатка і ввечері гра.

– «Леви» опустилися на п’яте місце. Що далі?

– Ніякої трагедії ми не робимо. Так, схоже перерва у чемпіонаті не пішла нам на користь. Тим більше, що ми з низки об’єктивних причин не змогли провести хоча б два–три спаринги, а тренування ніколи не замінять ігрової практики. Саме через це в значній мірі ми й програли «Барсу». З «Беркутом» вже була зовсім інша гра, але десь, як я вже казав, трохи не вистачило сил і везіння. Ви питаєте, що далі?.. (через паузу – Ред.) Будемо працювати і намагатися в кожній грі брати очки. Нам тепер без різниці, з ким граємо. Кожен раз будемо виходити і битися до кінця за максимально позитивний результат. Вірю, що в першу четвірку ми обов’язково повернемося.

Тренер київського «Беркута» Дмитро Підгурський поділився своїми враженнями від вчорашнього матчу з львівським «Левами» і відповів на питання прес-служби столичного клубу.

– У нас почався невеликий спад після зборів у Швейцарії – після інтенсивних тренувань так буває. Трохи нас розслабила ще й попередня гра з «Гайдамаками». Але хлопці молодці – зібралися, показали свій бійцівський характер, і виграли гру.

– Тобто причинипроблем у грі з «Левами» ценавантаження, яківашіхлопці отримали під час паузи в чемпіонаті?

– Це так, адже ми провели серйозну підготовку в Швейцарії. Нічого страшного, скоро ми повинні вийти на пік форми.

– Як можете охарактеризувати гру по періодах?

– Перший почали менш активно, ніж останній. Знову-таки, повторюся, зараз ми не на піку форми, тому гра так склалася. Але у нас є майстри, ніхто не хоче програвати, зібралися, в кінці кінців. У перервах був проведений аналіз помилок, гравці зрозуміли свої прорахунки, вийшли і виграли. Загалом, хлопці – молодці.

Про новачків. Як вони вливаються в команду?

– Петро Сенкерік – просто молодець. І хоч він ні російської, ні української мов не розуміє – він немов губка вбирає ту тактику, яку ми даємо. Він розуміє, хлопці йому допомагають. Останні ігри показують, що у нього великі задатки. Трошки випадає зараз Женя Вагін, так як він з нами не їздив на збори. Але нічого, він – майстер, з ним теж буде все нормально, незабаром відновить свої ігрові кондиції. Ян Хован не погано сьогодні відстояв. Так, було дві помилки, але перший раз – там один на один гравець викотився, у другому епізоді – рикошет, коли ми грали четверо проти п’яти. А в іншому він добре зіграв.

– На початку гри виникали проблеми з реалізацією більшості, з чим це було пов’язано?

– Може бути, на старті трохи недооцінили суперника. Головне – що в третьому періоді все стало на свої місця.

Спортивний директор ХК «Леви» Михайло Чіканцев поділився з прес-службою клубу своїми враженнями від гостьових матчів у Броварах з «Білим Барсом» та «Беркутом».

– Зрозуміло, що підсумком наших двох перших матчів після перерви в чемпіонаті бути задоволеним немає жодних підстав. Однак і ніякої трагедії з них робити також не потрібно. Так, ми аж ніяк не очікували, що програємо «Білому Барсу», але на жаль, сталося саме так.

– То чому ж програли? Можливо, ще до гри вирішили, що три очки в нас у кишені?

– Та ніби до гри з хлопцями розмовляли і вони розуміли, що просто так, без боротьби, три очки їм ніхто не віддасть. Але відіграла команда цей матч насправді погано. Якщо в грі третього кола у Новояворівську ми броварчан практично не випускали з їхньої зони, хоча й виграли тільки 2:1, то тепер подібного не було й близько. До того ж у них знову просто чудеса творив у рамці воротар Котов. Але навіть при такій чудовій грі кіпера, такі матчі ми повинні вигравати. На мою думку, це був чи не найгірший поєдинок «Левів» у сезоні. Так що цілком ймовірно, десь на підсвідомому рівні недооцінка суперника все ж мала місце.

– Зате, схоже, на поєдинок з «Беркутом» команда вийшла на лід з стовідсотковою концентрацією…

– Однозначно! Настрой на гру був просто таки захмарний. Команда дуже хотіла реабілітуватися за поразку від «Барса». Шкода, що не вдалося довести гру до перемоги. Однак дорікнути за цю гру хлопцям не можу – вони зробили все, що могли. А загалом гра вийшла насправді класна. Глядачі стали свідками справжньої «рубки», в якій ніхто нікого не жалів. А які були швидкості, скільки небезпечних моментів в обох команд. Та й воротарі зіграли дуже добре. Нашого Горєлова взагалі визнали кращим в команді, але й словак Хован не раз рятував «Беркут». Якби не його надійні дії у рамці, ми б могли й виграти. А про самовіддачу гравців та величезне бажання виграти найкраще свідчить те, що наш нападаючий Юрій Булгаков зламав у грі палець, але дограв зустріч до кінця.

– Ви говорите, що нічим не можете дорікнути команді за поразку. То в чому ж тоді причина поразки?

– Не секрет, що в «Беркута» дуже хороший підбір гравців. Зараз, під час паузи, вони знову підсилилися. У них практично чотири рівноцінних трійки нападу. Те саме можна сказати і про їхню оборону. Тому вони можуть собі дозволити в кожному матчі весь час грати в чотири п’ятірки. На жаль, у нас в цьому плані не все на такому самому рівні. А тут ще й і Янченко через травму не міг вийти на лід. Тому першою причиною я б назвав нехватку фізичних сил. Тим не менше, по створених моментах ми нічим не поступалися супернику. Але тут далася взнаки друга причина – відсутність везіння. Ми закинули дві, як то кажуть, робочі шайби. А от у «Беркута» принаймні в двох голах не обійшлося без фарту. Втім, ще раз наголошу, що за гру з «Беркутом» команда заслуговує на добрі слова. Головне, хлопці довели, що вони не розучилися грати в хокей. Тепер потрібно зібратися і вже в найближчих іграх надолужити втрачене.

– В цих іграх у складі «Левів» дебютували троє новачків. Оцініть їхню гру.

– Степан Пономарьов виправдав наші сподівання повністю. Ми ж не випадково поставили його у першу трійку. Але він все одно може ще додати у грі. Тому думаю, з ним ми не помилилися, він принесе ще нам багато користі. Віталій Куликов також відіграв на належному рівні. Так само, як і Кирило Смєкалін, який з’явився у розташуванні команди лише напередодні матчу з «Барсами». З новими партнерами провів лише одне тренування, а його трансферний лист (без нього заявити гравця не можливо) ми отримали тільки за кілька годин до гри з «Беркутом». Одразу видно, що Кирило кваліфікований виконавець. Думаю, що разом з Євгеном Мошкарьовим, з яким він вже грав у парі, коли вони виступали за одну команду в чемпіонаті Росії, це буде одна з найкращих пар захисників у ПХЛ.

– Наступні чотири матчі «Леви» проводять вдома. Чого ви від них очікуєте?

– Класного хокею і наших перемог. Перед командою стоїть конкретне завдання – зайняти четверте місце за підсумками регулярної першості. Матчів ще достатньо, але потрібно в кожній грі намагатися брати очки. От і з «Соколом» вірю, що ми не тільки гідно зіграємо, а й зуміємо поповнити свій турнірний доробок. А користуючись нагодою, хочу запросити шанувальників хокею Львівщини на домашні матчі «Левів» стати свідками захоплюючого видовища і підтримати нашу команду. Нагадаю, що для мешканців Львова від прохідної Львівського автобусного заводу (Стрийська, 45, контактний тел. 067-35-88-534) перед кожним матчем о 17:00 відправляється автобус, який доставить вболівальників прямо до Льодової Арени у Новояворівську, а по завершенні гри привезе назад у Львів.

Прес-служба ХК «Леви»












Команда

15 Олександр Боєвих


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->