Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Поразка в серії булітів при двократній перевазі у кидках та виграних вкиданнях

27.12.2011

«Леви» (Львів) – «Сокіл» (Київ) – 3:4 Б (2:1; 0:1; 1:1; 0:0; 0:1). 26 грудня. Новояворівськ. Льодова арена. Початок о 19:00. 600 глядачів

Судді: О. Горбатюк, А. Сєврук, О. Окрема, О. Батєзатов

«Леви»: Горєлов; Мошкарьов – Смєкалін, Новиков – Толстик, Куликов – Хонін, Гончаров; Гнітько – Пономарьов – Янченко, Мадера – Хміль – Сидоров, Марушев – Федоров – Расторгуєв, Панченко

Головний тренер – Денис Булгаков

«Сокіл»: Симчук; Лясковський – Федосєєв, Скороход – Тимченко, Сірченко – Рябенко, Толстушко; Касянчук – Ніколішин – Матвійчук, Яковенко – Олецький – Харченко, Кириченко – Черненко – Литвиненко, Шаманський – Мельников – Юшков, Дроздов

Головний тренер – Олександр Годинюк

Шайби закинули:

0:1. Скороход (Харченко, Олецький, 12:44)

1:1. Пономарьов (Смєкалін, 17:10)

2:1. Пономарьов (Гнітько, 19:27 – у більшості 5х3)

2:2. Матвійчук (Касянчук, Ніколішин, 31:02)

2:3. Касянчук (Ніколішин, Матвійчук, 43:16 – у більшості)

3:3. Янченко (Пономарьов, Гнітько, 48:36)

3:4. Харченко (вирішальний буліт)

Буліти:

0:0. Янченко

0:0. Харченко

1:0. Пономарьов

1:1. Ніколішин

1:1. Мокарьов

1:1. Касянчук

1:1. Ніколішин

1:1. Гнітько

1:2. Харченко

1:2. Сидоров

Штраф: 14 (8+4+2) – 16 (12+2+2)

Кидки: 34 (14+9+6+5) – 17 (5+3+9+0)

Вкидання: 47 (16+13+14+4) – 23 (5+8+8+2)

Поразки «Левів» у чотирьох останніх іграх (всі у гостях і всі з різницею у дві шайби) призвели до того, що наша команда втратила місце у квартеті лідерів, який по завершенні регулярної першості і розіграє нагороди прем’єрного чемпіонату Професійної хокейної ліги України. Тож підопічним Дениса Булгакова тепер нічого не залишається, як в кожному матчі, незважаючи на силу та авторитет суперника, намагатися брати турнірні очки.

Саме з таким завданням, як розповів після гри капітан львівської команди Дмитро Гнітько, і виходили на лід домашньої арени він та його партнери на поєдинок проти київського «Сокола», не лише беззаперечного лідера українського хокею, а й одноосібного лідера регулярної першості поточного сезону. І забігаючи трохи наперед, скажемо, що з цим далеко непростим завданням наші хокеїсти впоралися зовсім таки непогано. Так, ми взяли тільки одне очко, але це той випадок, коли один заліковий турнірний пункт вартує деяких трьох. Справа в тому, що «Левам» довгий час ніяк не вдавалося відібрати бодай одне очко у когось з трійки лідерів. І ось ця неприємна полоса невдач у іграх з головними фаворитами національного чемпіонату нарешті закінчилася. А той факт, що вдалося взяти очко у лідера, тільки додасть підопічним Дениса Булгакова впевненість у своїх силах.

І нехай після гри кияни нарікали в кулуарах на те, що здобути перемогу в основний час їм завадили нестандартні розміри льодового майданчика у Новояворівську, ненайкраща якість льоду, незадовільне суддівство, зрештою елементарне невезіння, головною причиною стала самовіддана та доволі змістовна гра «Левів». На цьому наголосили по завершенні матчу і головний тренер «Сокола» Олександр Годинюк, і Дмитро Христич, найтитулованіший український хокеїст, який спеціально приїхав до Новояворівська, щоб наживо подивитися цю гру. Останній в першу чергу відзначив, що йому дуже сподобалася та атмосфера, в якій проходила гра і що при таких вболівальниках «Леви» були просто зобов’язані «вмерти, але добитися позитивного результату». А керманич киян, за плечима в якого, як і в Христича, не один сезон у Північно-американській Національній хокейній лізі, після матчу не приховував, що такої солідної гри аж ніяк не очікували від львів’ян ні він сам, ні більшість його підопічних. При цьому він відзначив, що «Леви» провели гру, як справжній колектив, яий дуже добре розумів мету, яка перед ним була поставлена і знав, в який саме спосіб її можна досягнути.

Вже на перших хвилинах зустрічі підопічні Дениса Булгакова, яких гнали вперед переповнені трибуни Льодової Арени, відзначилися двома небезпечними кидками. Кияни змушені були в дебюті гри думати виключно про оборону власних воріт. І робили вони це дуже жорстко. Як наслідок, вже на 3-ій хвилині матчу захисник-гренадер «Сокола» Рябенко надто жорстко (але судді вирішили, що все було в межах правил) зустрів нападаючого «Левів» Хміля при вході в зону. Зіткнення закінчилося для львів'янина не лише тим, що він більше не виходив на лід, а й поїздкою до лікарні. Як повідомив після гри кореспонденту прес-служби клубу Михайло Чіканцев, у Сашка зламано ніс та ногу в районі гомілкостопу…

Втім, незважаючи на перевагу господарів, на 13-ій хвилині гостям вдалося відкрити рахунок у грі. Скороход кинув від синьої лінії і шайба з лабіринту ковзанів групи гравців, що були перед воротами, залетіла прямісінько в лівий нижній від кіпера «Левів» Горєлова кут воріт – 0:1.

Пропущена шайба ще більше по-спортивному розізлила підопічних Дениса Булгакова і їхня активність в атаці призвела до серії вилучень у суперника. Щоправда відігралися наші хлопці в ситуації, коли на майданчику в обох команд було по чотири гравці. Смєкалін кинув по воротах – Симчук відбив шайбу, але її підібрав Пономарьов, який по діагоналі рішуче пішов вперед і з незручної руки поцілив прямо у дальню «дев’ятку». Рахунок 1:1 протримався менше, ніж дві з половиною хвилини.

Рівно за хвилину до закінчення першого періоду «Леви» отримали чисельну перевагу в два гравці. Таку вагому більшість наші хлопці реалізували дуже швидко – за якихось 32 секунди: Гнітько кинув по воротах з правого флангу, Симчук відбив, але першим на добиванні був все той же Пономарьов. 2:1 – і команди пішли на першу перерву.

Про що говорив у роздягальні своїм підопічним тренер «Сокола» Олександр Годинюк, ми не знаємо. Але факт залишається фактом – другий період розпочався з атак команди гостей, які володіли ініціативою до тих пір, доки не відновили рівновагу в рахунку. Ніколішин та Касянчук розіграли за воротами комбінацію і останній вивів на кидок Матвійчука, якому не склало особливих труднощів розстріляти метрів з п’яти Горєлова – 2:2.

Після того, як рахунок вдруге у грі став нічийним, пішов відкритий хокей. Команди діяли на зустрічних курсах і шукали своє щастя біля чужих воріт. Однак обидва кіпери зіграли до самого свистка на другу перерву просто таки бездоганно. Зокрема, воротар гостей Симчук на 35-ій хвилині впевнено виграв очну дуель у Янченка.

Коли на 44-ій хвилині перша трійка «Сокола» розіграла вдало чисельну більшість і Касянчук на гросмейстерській паузі переграв у ближньому бою Горєлова, здавалося, що гості свого вже не віддадуть. Тим більше, що після цього почався дещо хаотичний хокей зі сторони обох команд. Справа в тому, що провідні гравці і львів’ян, і киян, які частіше за своїх партнерів з’являлися на льоду, втомилися і почали припускатися необов’язкових помилок. Така гра влаштовувала гостей – вони ж вели в рахунку. Однак з цим аж ніяк не погоджувалися господарі, які намагалися тиснути, аби перевести гру принаймні в овер-тайм і в такий спосіб гарантувати собі хоча б одне турнірне очко.

Свого «Леви» досягли на 49-ій хвилині, коли закрили суперника в його зоні: Пономарьов віддав по діагоналі пас на правий фланг на Гнітька, а капітан в дотик переправив каучуковий диск на дальню стійку, де всіма забутий Янченко спокійнісенько вразив пустий кут – Симчук не встиг переміститися так швидко з одного кута в інший. Нічийний рахунок 3:3 за великим рахунком не надто влаштовував жодну з команд. Тому далі все мала вирішити фізична готовність суперників та наявність спортивного характеру.

У заключній частині гри кожна з команд мала по одному виходу «один в ноль», але своєю нагодою не скористалися ані господарі, ані гості. Натомість упродовж п’яти хвилин овер-тайму «Леви» п’ять разів кидали по воротах суперника, а «Сокіл» – жодного. Особливо небезпечними були дві атаки нашої команди на останній доданій хвилині, але ні одна з них до взяття воріт так і не призвела. Тож все вирішувалося в серії післяматчевих булітів. Для визначення переможця команди виконали не по три штрафних кидки, як передбачено регламентом, а по п’ять. На жаль, фортуна повернулася обличчям до гостей.

Втім, і одне очко в цій грі, як ми вже казали, багато чого вартує. Тепер нашим хлопцям потрібно якомога краще відновитися і в середу обов’язково обіграти інший київський клуб «Компаньон-Нафтогаз». Адже це буде гра за шість очок – зустрічаються два головних претенденти на останню путівку в плей-оф і цим все сказано.

Фото з матчу

Прес-служба ХК «Леви».












Команда

91 Антон Черня


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->