Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Сьогодні «Леви» вдома зіграють з найтитулованіший клубом України

23.02.2012

У рамках 41-го туру регулярної першості Професіональної хокейної ліги України львівські «Леви» сьогодні, 23-го лютого, на домашній Льодовій Арені у Новояворівську поміряються силами з найтитулованішим вітчизняним клубом київським «Соколом», який достроково став переможцем регулярки. Гра розпочнеться о 19:00.

Влаштувавши минулого понеділка справжню гольову феєрію на ковзанці «Льодового клубу» у Вінниці в матчі з тамтешніми «Гайдамакими», львівські «Леви» здобули звитягу з переконливим рахунком 10:4 і в такий спосіб достроково гарантували собі 5-е місце за підсумками регулярного сезону. Однак попереду у «червоно-чорних» ще два поєдинки. І перший з них підопічні Владислава Єршова зіграють сьогодні з київським «Соколом» – командою, яка кілька десятиліть фактично уособлювала собою весь український хокей як в колишньому СРСР, так і на міжнародній арені.

Що ж до сьогодення, то можна довго сперечатися, яка з команд є наразі лідером вітчизняного хокею. Коли брати формальну сторону питання, то ним, напевне, є донецький «Донбас». Адже саме цей клуб є чинним володарем титулу і до того ж являється єдиним представником України у відкритій Вищій лізі Росії, де є одним з головних претендентів на успіх в поточному сезоні і цілком ймовірно, що вже з наступного сезону гратиме у Континентальній хокейній лізі, яка за своїм рівнем вважається другою в світі після північно-американської Національної хокейної ліги.

Однак з іншого боку це все відбувається там, у наших східних сусідів. А тут, в Україні, саме «Сокіл» упродовж всього регулярного сезону займав перший рядок турнірної таблиці і саме він достроково гарантував собі перше місце. Тож в значній мірі правильно буде казати, що «Сокіл» залишається лідером українського хокею.

Та це все дискусійні питання. А шанувальників хокею Львівщини сьогодні, вже втретє і востаннє в сезоні, чекає справжнє свято хокею – у гості до наших «Левів» завітає очолюваний в недалекому минулому зірковим захисником НХЛ Олександром Годинюком столичний «Сокіл», в складі якого продовжують свої виступи російська суперзірка НХЛ Андрій Ніколішин, батько якого, між іншим, є уродженцем Стрийщини, а також живі легенди українського хокею Костянтин Касянчук, його тезка кіпер Симчук та захисник Сергій Климентьєв.

Гра викликає підвищений інтерес у вболівальників «Левів» не лише тому, що до нас сьогодні завітає іменитий столичний гість, це й так зрозуміло. Всіх цікавить в першу чергу питання, чи зможуть «червоно-чорні» все ж таки обіграти команду Олександра Годинюка в нинішньому сезоні. Адже у попередніх п’яти іграх львів’яни спромоглися відібрати у киян лише одне турнірне очко. В матчі четвертого кола, який відбувся 26-го грудня минулого року тут же у Новояворівську, «Леви» поступилися іменитому супернику лише в серії післяматчевих булітів – 3:4. А в іграх трьох перших кіл та в п’ятому очному протистоянні незмінно перемагав «Сокіл» – 9:4, 4:2, 5:3 і 3:1 відповідно.

Додамо, що як завжди, для мешканців Львова ХК «Леви» спільно з Львівським автобусним заводом, який опікується командою, організовує виїзд на гру до Новояворівська. Автобус від прохідної ЛАЗу (вул. Стрийська, 45) відправляється о 17:15 (збір о 17:00). Автобус доставить вболівальників прямо до Льодової Арени у Новояворівську, а по завершенні гри привезе назад у Львів. З питаннями стосовно поїздки можна звертатися за телефоном 067-35-88-534. Додамо, що проїзд автобусом – безкоштовно, а вартість квитка на гру – 20 гривень.

Прес-служба ХК «Леви» (Львів).












Команда

96 Ярослав Панченко


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->