Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Леви» вдруге в сезоні відібрали очки у «Сокола»

24.02.2012

Обмінявшись закинутими шайбами у першому періоді матчу 41-го туру регулярної першості Професіональної хокейної ліги України, львівські «Леви» та київський «Сокіл» в подальшому не дозволили один одному довести до взяття воріт суперника бодай одну атаку ні в основний ігровий час, ні в овертаймі. Тож долю поєдинку вирішувала післяматчева серія булітів. Її краще виконали столичні хокеїсти.

26-го грудня минулого року «Сокіл» у матчі червертого кола вперше в поточному сезоні не зміг взяти гору над «Левами» в основний ігровий час. 60 хвилин цікавого та видовищного хокею на Льодовій Арені у Новояворівську не виявили сильнішого – 3:3. А от в серії післяматчевих булітів доля посміхнулася столичній команді. А автором вирішального буліту став один з найтехнічніших нападників столичної команди Харченко. І от, майже два місяці по тому історія практично повторилася. Різниця лише в рахунку, з яким закінчився ігровий час матчу – 60 хвилин основного плюс 5 хвилин овер-тайму. Втім, про все за порядком.

«Сокіл» приїхав до Новояворівська у ранзі дострокового переможця регулярної першості. Тож за великим рахунком, для киян підсумок останнього в сезоні вояжу на Львівщину особливого значення не мав. Так само зрештою, як і для господарів зустрічі хокеїстів «Леви». До плей-оф «червоно-чорним» вже не дотягнутися, а п’яте місце вони гарнатували собі минулого понеділка, влаштувавши гольову феєрію у Вінниці, де з рахунком 10:4 розгромили тамтешніх «Гайдамак». Тим не менше, як і прогнозувалося, гра викликала великий інтерес і трибуни Льодової Арени були заповнені вщерть. І треба сказати, що гравці обох команд сповна віддячили вболівальникам, двоє з яких спеціально приїхали з Києва, своєю грою, в якій було все – і безкомпромісна боротьба на кожному клаптику ковзанки, і висока індивідуальна майстерність, і злагоджені командні дії як в атаці, так і в обороні, і суперсейви обох кіперів, і інтрига, яка зберігалася до останніх миттєвостей протистояння.

Мало, як для хокея, було у цьому матчі лише голів. Глядачі побачили тільки дві закинуті шайби з гри. У дебюті зустрічі вдало зіграв крайній форвард «Левів» Расторгуєв. Перехвативши шайбу на синій лінії своєї зони, реактивний нападник миттю проскочив між двома захисниками, вискочив на очне побачення з кіпером «Сокола» Карпенком і наблизившись до нього на відстань трьох–чотирьох метрів, потужно ляснув – 1:0.

Пропущена шайба змусила проснутися дещо сонливих підопічних Олександра Годинюка і вони перехопили ініціативу. Посприяли їм у цьому й «Леви», які почали діяти від оборони. Більше того, склалося таке враження, ніби вони сподівалися втримати мінімальний рахунок на свою користь до фінальної сирени. Кияни хибність подібної стратегії довели ще в першому періоді. У фіналі затяжної атаки гостей шайбу отримав захисник «пернатих» Рябенко, який на паузі об’їхав захисника, викотився на відстань п’яти–шести метрів прямо по центру воріт і кистьовим кидком зряче скерував каучуковий диск впритул із стійкою. У кіпера господарів Горєлова не було жодних шансів врятувати свою команду від пропущеної шайби – 1:1.

Напевне, навряд чи хоча б хтось по завершенні перших 20-ти хвилин гри міг передбачити, що більше шайб з гри у цьому матчі закинуто не буде. Але трапилося саме так. Хоча і «Леви», і «Сокіл» мали не одну нагоду схилити шальки терезів на свій бік. Чому? Відповідь проста – в одних епізодах просто блискуче діяли кіпери обох команд, а в інших не вистачало майстерності або фарт був відверто на стороні захисників та воротарів. Причому «Левам» два рази, в другому і третьому періодах, не допомогла навіть подвійна чисельна перевага тривалістю майже по дві хвилини кожна.

Нічого не змінилося і в овер-таймі, хоча непогані шанси не доводити справу до післяматчевих булітів мали гравці обох команд. Та все ж довелося виконувати хокейні пенальті. І тут ми знову повертаємося до подій 26-го грудня минулого року, про які вже згадували вище. Буліти, як і тоді, краще виконали гості, причому автором переможного буліту формально знову став Харченко. Чому формально? Все дуже просто – Харченко насправді реалізував переможний буліт, але все остаточно стало зрозуміло лише після того, як шайбу після потужного кидка Ніколішина ніби то відбив Горєлов, а вона, відлетівши від його ключки, виконала неймовірний кульбіт і по-зрадницьки затріпотіла у сіткі в нього за спиною. Як бачимо, і в цій грі «Левам» знову забракло везіння.

«Леви» (Львів) – «Сокіл» (Київ) – 1:2 Б (1:1; 0:0; 0:0; 0:0; 0:1). 23 лютого. Новояворівськ. Льодова арена. 19:00. 750 глядачів

Судді: М. Урда, О. Окрема, О. Батєзатов

«Леви»: Горєлов; Громов – Мошкарьов, Куликов – Хонін, Гончаров – Маліченко, Черненко – Зеньков; Гнітько – Буточнов – Янченко, Расторгуєв – Пономарьов – Мадера, Сидоров – Федоров – Марушев, Курський, Булгаков

Головний тренер – Владислав Єршов

«Сокіл»: Карпенко; Сірченко – Климентьєв, Тимченко – Бахріддінов, Скороход – Рябенко; Касянчук – Ніколішин – Яковенко, Олецький – Шахрайчук – Харитонов, Харченко – Черненко – Смирнов, Матвійчук – Шаманський – Долгіх, Захаров, Кириченко

Головний тренер – Олександр Годинюк

Шайби закинули:

1:0. Расторгуєв (Мадера, 6:18)

1:1. Рябенко (Ніколішин, Касянчук, 14:51)

Серія булітів:

0:1. Харченко

0:1. Гнітько

0:1. Долгіх

0:1. Буточнов

0:2. Ніколішин

Штраф: 6 – 10

Кидки: 24 (4+14+5+1) – 26 (11+3+9+3)

Вкидання: 19 – 28

Прес-служба ХК «Леви» (Львів).












Команда

20 Антон Дорош


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->