Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

ІГОР ЧУРКІН: «Уже сьогодні ми працюємо над перемогами майбутнього сезону»

06.03.2012

Український хокей повернувся у місто з якого розпочалася його історія. Більше ста років тому у столиці Галичини було проведено перший хокейний матч. З плином часу на теренах західного регіону цей вид спорту занепав і довгий період мало хто вірив у його відродження. Песимістичні погляди на майбутнє львівського хокею змінив новостворений професійний клуб «Львівські Леви», який презентували у Львові в 2011 році. Вже з перших матчів наші хлопці довели, що хокей на Галичині не лише оживає, а й має хороші перспективи для розвитку. Про становлення львівського хокею та подальші плани клубу розповів президент "Львівських Левів" Ігор Чуркін.

Які Ваші враження від ігор львівських хокеїстів після завершення регулярної першості чемпіонату України?

Загалом враження від ігор «Львівських Левів» залишилися хороші. Як на мене, хлопці показували змістовний, цікавий, інколи несподіваний та різкий хокей. Щоправда, у середині сезону гра команди стала нестабільною. В одного і того ж суперника ми могли переконливо виграти, а за кілька турів несподівано програти. Хлопці із «Львівських Левів» амбітні, але ці амбіції також залежать від результату. У нас є воля до перемоги, команда працює над поліпшенням техніко-тактичної та силової підготовки. Шкода, що не змогли ощасливити вболівальників вищим результатом – виходом у «великий» плей-оф. Але у нас команда молода і зрозуміло, що у перший рік існування були допущені деякі помилки. Однак, усе це досвід і, думаю, цьогорічні недопрацювання тренерський штаб команди врахує у наступному сезоні.

Сьогодні «Львівським Левам» ще доводиться боротись за 5-те місце у малому плей-оф. На вашу думку наскільки доречно було продовжувати сезон для усіх команд?

Клуб неодноразово висловлював свою позицію і заявляв, що участь у малому плей-оф не є доречною. Адже, це безглуздо витрачені сили та час, які можна було б використати набагато раціональніше, зокрема для підготовки команди до наступного сезону. Наприклад, на товариські матчі з європейськими, білоруськими клубами. Однак, рішення ПХЛ протилежне - більшість проголосувала за проведення цього невиразного турніру.

Як вважаєте, після «малого» плей-оф, команда збереже за собою вже здобутий результат?

Якими б впевненими у своїх силах ми не були, ніколи не треба розслаблятися. Однак, зберегти здобутий результат - це, найперше, відповідальність клубу перед вболівальниками, яку необхідно виправдати. Адже «Львівські Леви» - єдина професійна команда, що представляє увесь Західний регіон в чемпіонаті України.

Які завдання Ви ставите перед тренерським штабом?

Перед тренерським штабом я ставлю завдання – перемагати! Адже молода команда – не означає слабка. Нам важливо створити згуртовану, амбітну та яскраву команду – команду лідерів! Сильні,  креативні та молоді хокеїсти – таким я бачу обличчя нашої команди.

 В середині сезону штаб команди був підсилений двома досвідченими тренерами - фахівцями з України. Тепер завдяки спільній роботі трьох наставників клубу підготовка до ігор відбувається на більш високому рівні. Загалом, це стосується й усього складу команди. За останні тижні, перед закриттям трансферного вікна, ми підписали кілька нових хокеїстів, які підсилили гру «Львівських Левів». Уже сьогодні ми працюємо над вдосконаленням гри команди у наступному сезоні.

Сьогодні в українських клубах грає багато легіонерів, не виняток і «Леви». Ким будете підсилювати склад у майбутньому, де братимете «молоду українську кров»?

Скажу, що разом із легіонерами в Україну також повернулося багато вихованців українського хокею, яким доводилося виступати за клуби інших країн. І це дуже приємно. Якщо говорити про молодих та перспективних хокеїстів, які б змогли поповнити ряди команди, то такі підростають у нашому дитячо-юнацькому клубі «Галицькі леви». Діти уже проявляють свій бойовий характер та отримують призові місця майже в усіх турнірах. А з наступного сезону вони виступатимуть в юнацькій першості України. І я вірю, що там вони поборються за призові місця.

Тому, дитячому хокею сьогодні ми приділяємо не менше уваги, аніж професійному, розуміючи, що це наше майбутнє. Вже третій рік у місті Новояворівську працює дитяча хокейна школа, а з початку цього навчального року створено спецклас у новояворівській СШ № 3, де навчаються і підростають майбутні «Львівські Леви».

Як загалом Ви оцінюєте розвиток хокею в Україні?

Борис Колесніков кардинально змінив ситуацію з розвитком хокейного спорту в Україні. Він вклав в розвиток хокею знання, досвід та креатив. Він зміг надихнути та зацікавити перші обличчя держави, щоб докласти зусилля до розвитку хокею. Переконаний, пройде кілька років і ми будемо насолоджуватися високим рівнем майстерності наших українських хокеїстів на міжнародних аренах.

Уже за перший рік існування Професіональної хокейної ліги зроблено дуже багато. Не озброєним оком видно, як впродовж сезону рівень хокею в Україні піднявся. Зріс професіоналізм клубів, суддів, які обслуговують матчі. Позитивний момент в тому, що збільшилася і глядацька аудиторія. Якщо говорити про Західний регіон, помітно, що тут за хокеєм скучили і такого виду спорту потребують. Велику роль у популяризації хокею відіграють засоби масової інформації. І дуже позитивно, що мас-медіа також привертають увагу до цього виду спорту, з’являються цікаві статті, обговорення. А ще, що важливо та дуже позитивно - відтепер хокей з’явився на екранах телевізорів. Думаю наступний серйозний крок у розвитку цього спорту – створення відповідної інфраструктури.

Це питання дуже актуальне для львівської команди. Чи уже визначилися із місцем домашньої арени у Львові? На коли планується переїзд «Львівських Левів» до обласного центру?

Домашня арена для нас має надзвичайно важливе значення! Хокеїсти грають передусім для вболівальників! Любов вболівальників та підтримка трибун – головний стимул перемагати. Хокей, як відомо, гра справжніх мужчин і хокеїсти будуть відмінним прикладом для хлопців, які хочуть виховувати у собі волю до перемоги, волю до подолання труднощів. Хокей – це командна гра, яка виховує у молоді командний дух та вміння розвиватися у колективі.

Зараз розглядається кілька варіантів щодо будівництва у Львові льодової арени. Передусім хочеться, щоб вона була розташована зручно, неподалік центру, з хорошою транспортною розв’язкою. Один з варіантів – це колишній будинок культури на вул. Княгині Ольги. Однак, необхідно пройти усі бюрократичні процедури, з чим зазвичай виникають проблеми та затягується час. Наступний сезон хлопці ще зіграють у Новояворівську, а там подивимося. Сподіваюся, що якнайшвидше, у сезоні 2013-14 рр. «Леви» гратимуть у Львові.

Які завдання максимум будете ставити команді на наступний сезон?

Передусім потрібно завершити цей сезон і після нього відпочити хлопцям. У наступному сезоні будемо боротися за призові місця. Я ставлю перед тренерським штабом та командою завдання потрапити у трійку призерів. Лише після цього ми зможемо сказати, що досягли якогось певного рівня і можемо розглядати інші, ще вищі перспективи. Для цього під час підготовки до наступного сезону необхідно працювати і працювати. Як відомо, щоб створити сильну та боєздатну команду необхідно три роки, сподіваюся нам це вдасться зробити трішечки швидше.











Команда

23 Ростислав Тонковид


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->