Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

"Леви" здолали харківчан

30.10.2012

Повторний матч у Харкові, пройшов уже за іншим сценарієм, ніж попередній – він розпочався з атак «Левів», які намагалися на старті періоду закинути шайбу. Однак, все, що могли добитися львів’яни, так це заробити вилучення для суперника. Правда, закинути шайбу у цій більшості «Леви» так і не змогли, хоча непогані моменти, щоб зробити це втратили Деніскін і Поправка. Але на останньому рубежі у харків’ян дуже вдало відіграв Трус, якому тренери знову довірили місце в рамці воріт. Граючи у рівних складах, харків’яни зуміли перехопили ініціативу у матчі, і ланка Євгена Пастуха та Павла Большакова мала непогані моменти, щоб відкрити рахунок у матчі. Так, кидок Пастуха пройшов рядом зі штангою воріт Полукєєва, а Роман Долгіх змарнував два хороших шанси, щоб його команда повела у рахунку на радість вболівальникам.

А через декілька хвилин «динамівці» реалізували більшість. І, варто зазначити, ця шайба ідентична тій, яку «Леви» пропустили у минулому матчі від Полоницького. Царегородцев вдало зіграв за воротами і віддав передачу на Кугута, а Ігор переправив шайбу у ворота Полукєєва, і тим самим закинув свою першу шайбу в сезоні. І після закинутої шайби динамівці затиснули галичан у їх зоні і сподівалися подвоїти власну перевагу. Моменти для цього мали Пастух і Полоницький. Харків’яни продовжували збільшувати натиск на ворота Полукєєва, проте голкіпер львів’ян у черговий раз впевнено зіграв у цих епізодах. Тільки через декілька хвилин «Леви» відповіли небезпечним кистьовим кидком Поправки і добиванням Пономарьова, однак Трус був на місці.

А перша ланка команди Дмитра Якушина продовжувала вдало комбінувати в зоні гостей. Красива комбінація ланки Царегородецева ледь не завершилася пропущеною шайбою, але оборона «Левів» змогла ліквідувати загрозу біля власних воріт.
Кінець першого періоду запам’ятався хорошим кистьовим кидком Степана Пономарьова та обопільним вилученням, і другий період команди мали розпочати у форматі 4 на 4. І вже на старті другого періоду «Леви» одразу взялися за справу і зуміли втілити свою перевагу у закинуті шайби. Спочатку Степан Пономарьов з передачі Куликова зрівняв рахунок, а через хвилину вже Віталій Кириченко вивів свою команду вперед. А на 24-й хвилині вже сам Кириченко, скориставшись помилкою оборони харків’ян, вийшов віч-на-віч із Трусом і легко його переграв. Додамо, що Віталій в останніх матчах суттєво покращив власну статистику і потрохи стає одним із лідерів команди, чого від нього і чекали. Лише у другій половині періоду «динамівці» змогли перевести гру від власних воріт і змогли створити декілька небезпечних моментів. Особливо це було видно, коли господарі льоду залишилися у більшості на дві хвилини. Проте, реалізувати цю більшість команда Якушина так і не змогла.

Третій період пройшов практично без небезпечних моментів. «Леви» не дали можливості харків’янам сквитати бодай одну шайбу, хоча третій період пройшов у впертій боротьбі, і команди заробили на двох 10 хвилин штрафу, а Печура взагалі заробив дисциплінарний штраф. Тим менше, «Леви» змогли збільшити власну перевагу. Павло Поправка вдало зіграв на добиванні після атаки партнерів. Сербський легіонер львів’ян, таким чином, закинув вже десяту шайбу в сезоні. На цьому справа була зроблена – «Леви» здобули важливу перемогу над принциповим суперником і повертаються додому в гарному настрої.

«Леви» завдяки цій перемозі не дозволили відірватись «динамівцям» на 9 очок у турнірній таблиці і впритул наблизились до другої команди «Донбасу», відстаючи від команди Микульчика лише на одне очко. Тепер в активі команди Владислава Єршова 23 очки після 16 зіграних турів в ПХЛ. Щодо «Динамо», то підопічні Дмитра Якушина так і залишились на 3-му місці в чемпіонаті.

Додамо, що сьогоднішній поєдинок був останнім для обох команд перед більш, ніж двотижневою паузою в першості, яка пов’язана з участю національної збірної України передкваліфікаційному відбірному турніру на Зимову Олімпіаду-2014.
Свої виступи у першості ПХЛ «Леви» поновлять гостьовими поєдинками з київським «Беркутом», що відбудуться 15-го і 17-го листопада у Броварах.

«Динамо» Харків – «Леви» - 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Шайби: 05:44 Кугут (Царегородцев) - 1:0; 21:20 Пономарьов (Куликов) - 1:1; 22:37 Кириченко (Федоров, Громов) - 1:2; 24:33 Кириченко - 1:3; 57:13 Поправка (Гнитько, Щербатюк) - 1:4
Воротарі: Трус - Полукєєв
Кидки: 40 - 24
Штраф: 10 - 22

Андрій МАРИЧ, Спорт-XL











Команда

96 Ярослав Панченко


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->