Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

«Галицькі Леви» поступилися «Соколу» по булітам

13.12.2012



Юні «левенята» взяли у Києві сім очок з дев’яти

Після того, як «Галицькі Леви» виграли перший з двох запланованих поєдинків проти юних вихованців «Сокола», вони, безперечно, хотіли продовжити цю тенденцію. Тим більше, у них був стимул: в разі успіху «левенята» могли б очолити турнірну таблицю юнацького чемпіонату України. Але була одна проблема: треба було якось налаштуватись на те, що доведеться грати зранку. Річ у тім, що матч був поставлений на восьму годину ранку. І перевага в цьому протистоянні, безумовно, була би у тієї команди, яка б раніше змогла «прокинутись» та увійти у ритм гри. І це першими зробили підопічні Михайла Чіканцева, які змогли побороти стартовий сумбур у своїх діях та почали більше грати у зоні суперника. І це призвело до того, що у воріт Чубатого було кілька досить-таки небезпечних моментів. 

 Тому і не дивно, що згодом саме гості з Галичини відкрили рахунок. Але радість «Галицьких Левів» тривала до тих пір, поки «соколята» не відчули свою гру. І хоча їх кидки по воротах Слюсаря не були такими небезпечними, проте в одному з епізодів їм таки вдалося зрівняти рахунок. І знову гра пішла фактично з початку. Втім, якщо згадувати, що перед цим перша зустріч «Сокола» та «Галицьких Левів» закінчилась мінімальною перемогою новояворівців (до речі, у дуже напруженому поєдинку), то іншого сценарію годі було чекати.І перший період повторної зустрічі тільки підтвердив це. Варто було «Левам» знову вийти вперед, так за кілька миттєвостей кияни знову зрівняли рахунок. Але те, як зрівняли, хочеться виділити окремо. Те, як Середницький зміг увірватися в зону «Левів» та переграти Слюсаря, заслуговує на повагу. І так би й завершився перший період – за нічийного рахунку, якби не помилка голкіпера «Сокола» Чубатого. Юний воротар на зміг зреагувати на кидок Чіканцева-молодшого, який вивів свою команду вперед – 2:3.

Але другий період навряд чи можна занести до активу гостей. А все завдяки тому, що «соколята» додали у силовій боротьбі, трохи перелаштувалися тактично та стали рідше пускати суперників до своєї зони. До того ж, у «Сокола» відбулася зміна на останньому рубежі, де з’явився Пархоменко. Звичайно, зміна воротаря не зовсім вплинула на настрій гри «Сокола» у другому періоді, проте цей фактор теж треба відмітити. У другій 20-хвилинці по воротах Пархоменка було завдано три кидки, і з усіма воротар «Сокола» легко справлявся. А його одноклубники тим часом не тільки зрівняли рахунок, але й вийшли вперед. Зробили вони це завдяки згаданій вище силовій грі у чужій зоні та вдалій реалізації більшості.

У перерві між другим та третім періодами тренер «Галицьких Левів» Михайло Чиканцев сказав своїм підопічним, що у них є тільки один період для того, аби виправити ситуацію. І юні гравці послухали свого тренера, ставши грати так само, як і у першому періоді. Але, на відміну від першої 20-хвилинки, «Сокіл» вже почувався на льоду ковзанки «Оболонь» набагато краще, тому і не думав зазнавати другої поразки поспіль. Хоча підопічні Олега Сінькова самі винні у тому, що ведучи у рахунку 5:3, дали можливість «Галицьким Левам» зрівняти рахунок. І багато в чому саме цей спурт новояворівців призвів до нічийного результату в основний час – 6:6. 

І доля поєдинку вирішувалася у серії булітів. Тут вже нерви юних «соколят» виявилися міцнішими. Завдяки влучному штрафному кидку Середницького «Сокіл» здобув перемогу над «Галицькими Левами». втім, як вважає Михайло Чиканцев, цей виїзд до Києва став для «Галицьких Левів» успішним, оскільки вдалося взяти сім очок з дев’яти можливих (перед матчами з «Соколом» «Леви» зіграли перенесений матч проти «Крижинки»). Тому, «Галицькі Леви» можуть готуватися до нових матчів з відчуттям виконаної місії.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, спеціально для сайту ХК «Леви»











Команда

88 Карен Арустамов


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->