Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Берзіньш перемагає «Левів»

30.01.2013

«Компаньйон-Нафтогаз» (Київ) – «Леви » (Львів) 4:2 ( 2:0; 2:2; 0:0)

29. 01. 13. 31-й тур ПХЛ. Регулярна першість. Київ. АТЕК. 18:45

Судді: О. Горбатюк, Д. Скоробагатий, А. Ворона.

Шайби: 02:21 Берзіньш ( Авєркін, Тврдонь-більш.) – 1:0, 05.01 Тврдонь ( Авєркін, Берзіньш-більш.) – 2:0, 22.24 Деніскін ( Буточнов, Расторгуєв) – 2:1, 25:49 Гнитько ( Посєвін, Щербатюк) – 2:2 , 26:26 Берзіньш ( Авєркін, Бахріддінов) – 3:2, 33:51 Берзіньш ( Кривомаз, Авєркін-більш.) – 4:2

Воротарі: Зав’ялов – Селіверстов

Кидки: 25 – 30

Штраф: 14 – 20


Матч з «Компаньйоном» для «Левів» був дуже важливим з турнірної точки зору, оскільки перемога в цьому матчі дозволяла б команді Михайла Чіканцева наблизитись до 5-го місця в чемпіонаті. Поєдинок двох принципових суперників викликав неабиякий інтерес не тільки у вболівальників, але і у тренерського штабу національної збірної України і керівництва ПХЛ.

Сам поєдинок розпочався з атак господарів льоду і вилучень в складі «Левів». І ці вилучення дорого коштували галичанам.

Ударна ланка киян одразу реалізувала перше ж вилучення : Армандс Берзіньш став автором шайби в складі «нафтогазівців». Коли ж дисциплінарний штраф отримав Кирил Громов, вдало реалізував більшість вже партнер латвійця по ланці, Роман Тврдонь.

Після такого невдалого початку періоду, «Леви» певний час не могли прийти до «тями». Допомогти команді Чіканцева вирівняти гру і закинути шайбу, мали б вилучення, проте гра у нерівних складах у першому періоді у господарів відверто не виходила . Взагалі 1-й період пройшов за ігрової переваги «Компаньйону» : хороші момент щоб збільшити власну перевагу у матчі втратиd Роман Малов, кистьовий кидок Романа не досяг цілі. Вадим Шахрайчук теж не зміг переграти Селіверстова у ближньому бою.
У Левів запам’ятався кидок від синьої лінії Олексія Деніскіна. На перерву команди вирушили за переваги столичної команди.

В перерві, вочевидь, відбулася серйозна розмова Михайла Чіканцева з його підопічними, оскільки одразу на старті 2-го періоду «Леви» заволоділи ініціативою в матчі. Не дивно, що ця перевага втілилась у закинуті шайби. Так, спочатку Олексій Деніскін гарматним кидком від синьої лінії, зрівняв рахунок у матчі. Асистентами в закинутій шайбі виступили Буточнов і Расторгуєв.

А вже через декілька хвилин свої індивідуальні дії продемонстрував Дмитро Гнитько. Капітан галичан завдав гарматного кидку і не залишив жодного шансу Сергію Зав’ялову. Для Дмитра це вже 15-та шайба в чемпіонаті.

Однак, кияни теж не відсиджувалися в обороні. Армандс Берзіньш закинув свою другу шайбу в матчі. Асистентом в цій закинутій шайбі виступив новачок «нафтогазівців» Рустам Бахріддінов. Друга половина періоду вже пройшла за певної переваги господарів. Хороші моменти втратили Берзіньш і Заблудовський. І все таки через декілька хвилин латвійський легіонер столичної команди знову досяг свого. Нестримний латвієць зробив хет-трик, і збільшив перевагу власної команди у рахунку.

«Леви» намагалися змінити ситуацію на льоду, так граючи у більшості гості втратили ряд хороший моментів щоб скоротити відставання .Свої моменти втратили Громов, Гнитько.

А кінець періоду ледь не завершився 5-ою пропущеною шайбою. Після провалу в обороні «Левів», Курілін влучив у штангу воріт Селіверстова, а Тврдонь двічі не зміг переграти кіпера львів’ян, при цьому словак втратив просто шикарні моменти , щоб покращити власні статистичні показники.

Третій період пройшов у впертій боротьбі, проте особливо небезпечних моментів команди практично не створювали. Вже на старті періоду Пономарьов заробив на собі вилучення, але партнери Степана знову не змогли реалізувати чисельну перевагу. Кияни теж намагалися небезпечно атакувати. Відзначимо сильний кистьовий кидок Павла Борисенка у стійку воріт Селіверстова. У «Левів» непогані шанси закинути шайбу втратили Кириченко, Расторгуєв і Куліков.

В кінці періоду, за 1.16 до кінця періоду в складі «нафтогазівців» вилучення заробив Кривомаз, і «Леви «одразу зняли з воріт Селіверстова, проте вже у наступній атаці вилучення заробив вже гравець «Левів» Деніскін, і як наслідок гості , так і не змогли закинути бодай одну шайбу у 3-му періоді.

Після цієї перемоги команда Олександра Сеуканда має у своєму активі 53 очки. Результат команді з Києва принесла перша ланка на чолі з гравцем національної збірної Латвії. Львів’яни так і не змогли зупинити Армандса Берзіньша, який зробив у матчі хет-трик. Це дозволило команді Берзіньша наблизитись до «Динамо», яке йде на 2-й позиції в чемпіонаті. Тепер команди відділяє лише 1 очко.

У «Левів» так і залишилось в активі 39 очок, і тепер на команду Михайла Чіканцева чекає поєдинок з київським «Беркутом». Матч відбудеться у четвер в Броварах на льоду ТРЦ «Термінал».

Андрій Марич, спеціально для сайту «Левів»











Команда

72 Богдан Арабов


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->