Офіційний сайт
хокейного клубу "Леви"
ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
і о
1 Сокіл 30 66
2 Кременчук 30 62
3 Дніпро 30 62
4 Кепіталз 30 55
5 Тризуб 30 18
6 Берсерки 30 7

календар  
плей-оф  



ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U15 відкрити

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ U13 відкрити

ЖІНКИ відкрити

ЛЬВІВСЬКИЙ ХОКЕЙ

15.04.2023
Зірки НХЛ з українським ДНК у проекті Спортивний Родовід


18.02.2022
Львівська мерія погодила будівництво льодової арени на околиці міста


17.01.2022
У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Щo вiдoмo прo нoвий кoмплeкс


Новини клубу

Львівські «Леви» братимуть участь у матчах плей-оф чемпіонату України

22.02.2013

Сезон 2012 -2013 років для Професійної хокейної ліги України став перевіркою на міцність. Адже, труднощі які виникли у більшості клубів ПХЛ з фінансовою організацією подальших матчів чемпіонату змусили задуматися про перспективи самої ліги. Схоже, сьогодні   напруження  у хокейному житті України дещо спало і усі учасники чемпіонату  підтвердили готовність продовжувати свої ігри у сезоні. Заявку на подальшу боротьбу в матчах плей-офф зробили і львівські «Леви». У команді зізнаються: коротка криза хоч і підкосила деякі плани, однак віри у подальший розвиток українського хокею не зламала. Про фінансову ситуацію «Левів» та найближчі плани клубу розповів директор львівських «Левів» Артур Тарашкевичус.  

Напередодні нового 2013 року клуби професійної хокейної ліги один за одним зіштовхнулися з фінансовими проблемами. Не винятком стали і львівські «Леви». Яка зараз ситуація у команді? 

Не секрет, що сьогодні у головного і єдиного спонсора команди - компанії «ЛАЗ» виникли тимчасові фінансові труднощі. Підприємству заборгували кошти за виготовлену продукцію. Це суми, які вимірюються мільйонами. Зокрема, 50 млн. грн. підприємству винні різні комунальні та державні структури. Та ще, більше 20 млн. грн. заводу винен Львів (комунальне підприємство АТП №1). Міський голова Львова просив прискорити поставки автобусів до Євро – 2012 і ЛАЗом були залучено значні банківські кредити. Традиційно міський голова не виконав своїх контрактних зобов’язань, через це сьогодні підприємство несе великі збитки. 
Звичайно, що така ситуація дещо негативно вилинула і на фінансову діяльність самих «Левів» - планування бюджету команди, її витрат. Тому, можна сказати, що львівський клуб, які і більшості учасників ПХЛ, довелося пройти складний період становлення вітчизняного хокею. Однак, президент львівського клубу Ігор Чуркін та керівництво команди розуміють, що несуть велику відповідальність за взяті на себе зобов’язання щодо розвитку хокею на теренах Західної України. Саме тому, незважаючи на деякі фінансові проблеми, було прийнято рішення йти до кінця.  
Отож, львівські «Леви» братимуть участь у матчах плей-оф. Наша команда гратиме у групі «Б», а її суперниками стануть  «Нафтогаз» та «Динамо». Уже 25 лютого у Новояворівську  пройде перша гра «Левів» із «Компаньйоном-Нафтогаз». Звичайно, команда робитиме усе, щоб зайняти перше місце у турнірі. Тому, попереду на наших вболівальників чекають дуже цікаві ігри. 

А як загалом колектив команди поставився до таких тимчасових фінансових труднощів?  

Більшість гравців поставилися з розумінням до таких складних у клубі обставин. І ми надзвичайно їм вдячні за це. Адже, хокейним «Левам» вдалося зберегти хороший та дружній колектив  професійних гравців. В цьому є велика заслуга і капітана команди Дмитра Гнітька, який проявив себе дуже фахово та згуртував довкола себе міцну команду. 

А кого з гравців клубу Ви б могли особливо виділити? 

Важко когось особливо виділити, адже сила «Левів» полягає насамперед у міцності команди, її спареній грі. Хоча, нам дуже приємно, що в клубі залишились і грають такі хлопці як Дмитро Расторгуєв, Олександр Федоров, Олексій Денискин та Віталій Кириченко.  А також, воротар збірної України Вадим Селіворстов. Йому, до речі, тепер не уступає і наш молодий воротар Андрій Безхлібний. Також приємно, що наші молоді гравці Костянтин Шарапов та Владислав Курський показують гарну гру не лише у матчах «Левів», а й у молодіжній збірній. 

Відомо, що деякі бійці таки покинули арену в Новояворівську...

Ми сподівалися, що згуртувати колектив вдасться і новому тренеру Олександру Руммо.  Тому, покладали великі надії на нього. Нажаль, Руммо не захотів залишитися у команді і не зіграв із хлопцями жодної офіційної гри. Хоча самі «Леви» на це дуже сподівалася. 
Зрозуміло, що умови нашої домашньої арени бажали б залишатися кращими… І це ускладнює роботу клубу в напрямку проведення професійних ігор та залучення висококваліфікованих гравців. 

Власне, про будівництво льодової арени у Львові та розташування команди в місті велося дуже багато розмов. Чи є уже конкретні напрацювання в цьому напрямку? 

З кожним сезоном «Левам» усе важче проводити ігри у Новояворівську. Щоб адаптувати цю арену до вимог ПХЛ, довелося дуже багато вкласти коштів у її вдосконалення. В той час,  вимоги чемпіонату щодо умов на арені постійно зростають. Тому, команда та наші вболівальники, завжди гостро ставлять питання та навіть вимагають будівництва сучасної хокейної арени у місті Львові. Адже, як мінімум, дивно коли єдина в Західній Україні команда рівня ПХЛ грає в селищі міського типу. 

Свого часу ПХЛ запевнило президента клубу, що в рамках програми розвитку хокею у Львові обов’язково найближчим часом буде споруджена сучасна арена, де команда проводитиме свої матчі. Натомість, зараз перспективи будівництва арени туманні, а клуб стоїть перед рішучим питанням - що робити далі і як проводити ігри? 

Це уже не вперше, коли Професійна хокейна ліга не дотримується взятих на себе зобов’язань. Хоча чітко вимагає їх виконувати зі сторони клубів. Наприклад, у сплаті тих же  внесків, які, до речі, цього року були збільшені, і які, попри всі труднощі, клуби намагаються платити. Разом з тим, у самої ліги борг перед «Левами» приблизно 50 тис. у. о., які є  призовим фондом за минулий сезон. 

А чи відчуває команда якусь підтримку з боку львівської влади? Мер міста допомагає команді хоча б у якійсь мірі? Наприклад виділені тієї ж ділянки під будівництво арени…   

На жаль, у важливих для клубу питаннях, з боку місцевої влади Львова немає тієї бажаної підтримки. Тобто, усі радо вітають розвиток хокею в регіоні, але бажання конкретно долучитися до процесу ніхто не висловлює. Інколи навіть навпаки. Як мінімум, у питаннях будівництва тієї ж арени...

І це дуже прикро. Адже, ми бачимо приклади інших міст, де хокейні команди стають всезагальним здобутком та гордістю. Там активно пропагується розвиток цього зимового спорту, будівництво льодових арен, виховання любові до хокею та спорту у дітей. Наприклад, у Харкові, Києві, Кривому Розі, Одесі та багатьох інших містах сьогодні йде активний розвиток хокею. Лише у Львові в рамках державної програми, як завжди нічого не робиться.  На цьому фоні, інколи, важко пояснити нашим вболівальниками чи гравцям, чому з боку міста виникає така байдужість. 

Клубу неодноразово обіцяли підтримку, допомогу у залучені спонсорів та вирішенні багатьох інших істотних моментів. Натомість жодної підтримки, окрім як від головного спонсора у «Левів»  немає. Хоча, зобов’язання відповідати високому рівню, які стоять перед лігою, ніхто не відміняв. 

А як загалом Ви б оцінили розвитку хокею в Україні за такий короткий період?  

Сьогодні у державі приділяють дуже велику увагу розвитку хокею. За підтримки Президента України була прийнята спеціальна державна програма, яка кардинально змінила ситуацію у цьому виді спорті. Це дозволило швидкими кроками розвинути хокей в Україні, який до останнього часу взагалі був забутий. В країні розпочалося активне будівництво льодових арен, розвиток хокейної інфраструктури, створення дитячих команд, що стало вагомим кроком у вихованні здорової молоді. Адже, хокей, як жоден інший вид спороту, гартує чоловічий дух.  Тому, ми особливо палко підтримуємо ініціативу якомога більше залучати молоді до професійного хокею.

Окрім цього, сьогодні предметом великої гордості усієї української хокейної спільноти та загалом України стала команда «Донбас», яка достойно та з честю представила нашу країну в континентальному кубку. Такі високі здобутки української команди на міжнародній арені є прикладом та свідченням значних зусиль  Бориса Колеснікова у розвитку вітчизняного хокею. Адже, завдяки його впливу та талантам в Україні була створена Професійна хокейна ліга і розпочався розвиток донедавна забутого у нас, але усіма улюбленого хокею. 












Команда

17 Владислав Брага


СТАТТІ

20.11.2017
Український хокей йде на експорт до Росії


26.01.2017
Итальянский пример для Украины и ВЕХЛ


22.05.2015
Мифы и пути спасения украинского хоккея



© Хокейний клуб "Леви" (Львів). Всі права захищено. 2008 - 2024. Update cookies preferences


-->